Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çocuklarım için green kart almak


  • Selamlar.
    Geçen aydan beri Green Kart ile Amerikaya tek başıma taşındım.
    2011 doğumlu 2 çocuğum var.
    Eşimden boşandım.
    Çocuklarımı yaşları küçük olduğu için getiremedim şimdilik. Çocuklarım 18 yaşına girdiğinde otomatik green kartlı olurmu, öyle birşey duydum.
    Çocuklar için f2a vizesi varmış fakat baya uzun sürüyormuş.
    teşekkür ederim.


  • @Ayhan2023, içinde söyledi: Çocuklarım için green kart almak

    Selamlar.
    Geçen aydan beri Green Kart ile Amerikaya tek başıma taşındım.
    2011 doğumlu 2 çocuğum var.
    Eşimden boşandım.
    Çocuklarımı yaşları küçük olduğu için getiremedim şimdilik. Çocuklarım 18 yaşına girdiğinde otomatik green kartlı olurmu, öyle birşey duydum.
    Çocuklar için f2a vizesi varmış fakat baya uzun sürüyormuş.
    teşekkür ederim.

    Sayin@@Ayhan2023, cocuklar sizinle beraber yesil kart almadilar ise otomatik yesil kart alamiyorlar. Bazen follow to join ile siz yesil karti aldiktan sonra 6 ay icinde sizi takip vizesi ile gelebiliyorlar ve yesil kart alabiliyorlar. Ancak bosanmis oldugunuz icin velayetin sizde olmadigini dusunuyorum. Velayet sizde degilse annenin rizasi olmadan bir takim islemleri gerceklestiremezsiniz. Siz vatandas oldugunuzda cocuklarin otomatik vatandaslik kazanma ihtimalleri olabilir. Bu konu biraz karmasik olup sizin ABDde bulundugunuz sureleri tam olarak gosterebilmeniz de gerekecektir. Siz yesil kartli olarak cocuklariniza yesil kart basvurusunda bulunabilirsiniz. Bu vize bulteninde F2A kategorisidir ve genelde islemlerin tamamlanmasi TCden yapilan basvurularda 1.5 yili bulabilir. Ancak yine sonucta cocuklarin ABDye gelmesi gerekecektir ve annenin buna rizasi yoksa bunu gerceklestirmek mumkun olmayacaktir.


  • Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Green cardli birinin evlenme sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    186 Bakış
    W
    Konuyu buraya açmanıza gerek yoktu forum içerisinde konu hakkında bilgiler var. İlgili linkleri iletiyorum. @gucarslan @crazycells https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik?page=1
  • 0 Oy
    2 İleti
    241 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi? DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar. 1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok. 2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi? 3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi? Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır. 15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir.
  • Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    245 Bakış
    redsat2000R
    @Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.
  • 1 Oy
    5 İleti
    395 Bakış
    T
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum