DV sureci ve DS260 formu icin sadece bu konuyu kullanmalisiniz, maalesef sorulari sormak icin kendinize ozel konu olusturmaniz uygun degildir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@ahmet_, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
@ayvalik10 Aldığımız doğum belgesinin bir son tarihi var mıdır? Ben 3 yıl önce almıştım uluslararası doğum belgesi.
Telegram grubunda uluslararası doğum belgesinin 6 ay geçerli olduğunu söylediler, o yüzden sormak istedim.
Eğer gercektende sadece 6 ay geçerliliği olan bir belge olarak görülüyorsa (diğer evrakları anlayabilirim mesela fotoğraf mesela mali döküm ya da doktor raporu...) bayağı saçma bir talep olurdu. Ama gene de kesin olarak böyle bir belgeye 6 ay diyorlarsa verilecek cevap beni de bağlıyor:))
Herkese merhaba.
Mesajı güncel bilgi olsun, birileri yararlansın maksadıyla yazıyorum.
Konu içindeki önceki mesajlardan aldığım bilgiler sayesinde doğum yerim olan Nürtingen'in Standesamt internet sayfasına ulaştım. Almancam olmadığından otomatik translate kullanarak doğum belgesi talebinde bulunabildim. 2 çeşit evrak talep ettim. Biri onaylı doğum sertifikası çevirisiyle ilk sırada yer alan, diğeri internasyonel doğum belgesi adıyla son sırada yer alan seçenek. İşlemi onayladıktan sonra mail adresime evrak başına 12 euro ve posta ücreti olarak +1 euro yollamam için hesap bilgileri içeren bir mail aldım. Açıklamaya ne yazmam gerektiğinide belirtmişler. ( bir kod ve sonrasında soyad, ad) Swift'i yaptım. Sanırım para karşıya ulaştığında benden kim olduğuma dair resmi bir evrak, foto vs isteyeceklerdir. (10.01.2023)
Gelişme oldukça yazdıklarımı güncelleyeceğim.
Güncelleme olarak;
25 euro'yu 10 Ocak'ta swift ile yollamıştım. İşlem esnasında 13,63 euro masraf kesilmişti. Üç gün sonrasında ise hesabımdan 20 euro daha masraf olarak çekildi. Özetle Yapı Krediden swift işlemi yapmayın. 25 euro yollamanın maliyeti 25+33,63 = 58,63 euro oldu.
Nürtingen Standesamt'dan herhangi bir mail gelmedi diye düşünüyordum. Spam'ı kontrol etmesem görmeyecektim. 17 Ocak'ta evrakların postaya verildiğini yazmışlar. (20.01.2023)
@tkabas, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
Herkese merhaba.
Mesajı güncel bilgi olsun, birileri yararlansın maksadıyla yazıyorum.Konu içindeki önceki mesajlardan aldığım bilgiler sayesinde doğum yerim olan Nürtingen'in Standesamt internet sayfasına ulaştım. Almancam olmadığından otomatik translate kullanarak doğum belgesi talebinde bulunabildim. 2 çeşit evrak talep ettim. Biri onaylı doğum sertifikası çevirisiyle ilk sırada yer alan, diğeri internasyonel doğum belgesi adıyla son sırada yer alan seçenek. İşlemi onayladıktan sonra mail adresime evrak başına 12 euro ve posta ücreti olarak +1 euro yollamam için hesap bilgileri içeren bir mail aldım. Açıklamaya ne yazmam gerektiğinide belirtmişler. ( bir kod ve sonrasında soyad, ad) Swift'i yaptım. Sanırım para karşıya ulaştığında benden kim olduğuma dair resmi bir evrak, foto vs isteyeceklerdir. (10.01.2023)
Güncelleme olarak;
25 euro'yu 10 Ocak'ta swift ile yollamıştım. İşlem esnasında 13,63 euro masraf kesilmişti. Üç gün sonrasında ise hesabımdan 20 euro daha masraf olarak çekildi. Özetle Yapı Krediden swift işlemi yapmayın. 25 euro yollamanın maliyeti 25+33,63 = 58,63 euro oldu.
Nürtingen Standesamt'dan herhangi bir mail gelmedi diye düşünüyordum. Spam'ı kontrol etmesem görmeyecektim. 17 Ocak'ta evrakların postaya verildiğini yazmışlar. (20.01.2023)
Son güncelleme olarak;
Başvuru ve ödemeyi yaptıktan 1 ay sonra evrak elime ulaştı. (08.02.2023)
Merhaba eşimin doğum yeri Almanya haliyle başvuru yaparken Almanya yazdık fakat biz Türkiyede yaşıyoruz orayla ilişkimiz yok o zaman eşim hangi ülkenin kotasından girmiş oluyor ???
@Hakan-Kiev Dogdugu ulkenin kotasindan basvurmaliydi esiniz, dogru yapmissiniz. Iliskiniz bu kadar merak etmeyin. Eger kayginiz cikmasi halinde nerede mulkata girecegiz sorusuysa; vatandasi oldugunuz (ya da kalici oturumunuzun oldugu) yerlerde girebilirsiniz. Ayrica dosya tasima aksiyonu da var ama onu tekrar yazmiyorum, siz incelersiniz forumu.
Ben de İsviçre doğumluyum ve oranın kotasından yaptım başvurumu. Fakat İsviçre'den doğum kaydını isteneceğini henüz öğrendim. e-devlette nüfus kayıt örneğinde doğum yeri yazıyor. Bu geçerli olmaz mı?
@Yıldıray81 Simdiden dogum belgenizi alin derim.
@lumos Kimden ve hangi kurumdan alıcam hiç bir fikrim yok.
@lumos Belediye'ye mail attım bakalım nolacak..
Herkese merhaba.
Mesajı güncel bilgi olsun, birileri yararlansın maksadıyla yazıyorum.Konu içindeki önceki mesajlardan aldığım bilgiler sayesinde doğum yerim olan Nürtingen'in Standesamt internet sayfasına ulaştım. Almancam olmadığından otomatik translate kullanarak doğum belgesi talebinde bulunabildim. 2 çeşit evrak talep ettim. Biri onaylı doğum sertifikası çevirisiyle ilk sırada yer alan, diğeri internasyonel doğum belgesi adıyla son sırada yer alan seçenek. İşlemi onayladıktan sonra mail adresime evrak başına 12 euro ve posta ücreti olarak +1 euro yollamam için hesap bilgileri içeren bir mail aldım. Açıklamaya ne yazmam gerektiğinide belirtmişler. ( bir kod ve sonrasında soyad, ad) Swift'i yaptım. Sanırım para karşıya ulaştığında benden kim olduğuma dair resmi bir evrak, foto vs isteyeceklerdir. (10.01.2023)
Güncelleme olarak;
Merhaba, ben de İsviçre'de Kreuzlingen'in sitesine ulaştım ve talep ettim. Fakat tek bir doğum belgesi talep ettim. Başka şey var mı bilmiyorum. Gönderilen linkten Gerekli bilgilerimi doldurduktan sonra ödeme kısmında 30 +1 Frank ödeme talebinde bulunuyorlar. Ödeme kısmında ise kredi kartı seçeneği çıkıyor. Şu an için erken tabi henüz çekiliş çıkmadı ama denemek maksadıyla ödeme kısmına kadar geldim. Ben swift işinden anlamadığım için sorma ihtiyacı duyuyorum. Kredi kartı seçeneğiyle direk ödeme yapabiliyor muyum?
@Yıldıray81, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
Herkese merhaba.
Güncelleme olarak;
Nürtingen Standesamt'dan herhangi bir mail gelmedi diye düşünüyordum. Spam'ı kontrol etmesem görmeyecektim. 17 Ocak'ta evrakların postaya verildiğini yazmışlar. (20.01.2023)Merhaba, ben de İsviçre'de Kreuzlingen'in sitesine ulaştım ve talep ettim. Fakat tek bir doğum belgesi talep ettim. Başka şey var mı bilmiyorum. Gönderilen linkten Gerekli bilgilerimi doldurduktan sonra ödeme kısmında 30 +1 Frank ödeme talebinde bulunuyorlar. Ödeme kısmında ise kredi kartı seçeneği çıkıyor. Şu an için erken tabi henüz çekiliş çıkmadı ama denemek maksadıyla ödeme kısmına kadar geldim. Ben swift işinden anlamadığım için sorma ihtiyacı duyuyorum. Kredi kartı seçeneğiyle direk ödeme yapabiliyor muyum?
Bende yani Stuttgart'ın konuyla ilgili sayfasında kredi kartı ile ödeme seçeneği yoktu. Mecburiyetten swift yaptım. Kredi kartı ile ödemek her şekilde daha az masraflı olacaktır.
evet 2nci bir belge de lazım olacak kazanan olduğunuzda. Oda isviçre de 6 aydan fazla kalmışsanız "sabıka kaydı" alacaksınız.
@beceke 10 yaşında döndüm Türkiye'ye. Yaş sınırı var mı sabıka kaydı için acaba?
@Yıldıray81, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
@beceke 10 yaşında döndüm Türkiye'ye. Yaş sınırı var mı sabıka kaydı için acaba?
Yaş sınırını tam hatırlamıyorum ama 10 yaş dahil belli bir yaşın altındakilerde sabıka kaydı gerekmiyor. Özetle size gerekmeyecektir.
Teşekkür ederim bilgiler için
@Yıldıray81 yas siniri 16, ama adli vaka kaydiniz varsa, adinizin gectigi o durumda yasa bakilmaksizin almaniz gerekir.
@lumos Yok çok şükür 
@Yıldıray81
oyleyse sorun yok, dogum belgenizi de mutlaka bir kac asli gibidir seklinde cogaltin, zira baska durumlarda da isinize yarayacaktir.
@lumos Onu Türkiye'deki noterlerden hallediyoruz sanırım değil mi? Yine İsviçre mi olması gerekli?
@Yıldıray81 Turkiye'den cozebilirsiniz.