Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ds260 formu nasil doldurulur?

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
225 76 40.9k 53

• Merhaba ,
    Aşağıdaki soruyu eş ve çocuklar için sormuşlar. Buna YES olarak cevap verilirse , ne anlama geliyor?
    eş ve cocuklar green card alıp daha sonra gelme hakkı mı elde ediyor. Teşekkürler

,Q. Is this child immigrating to the U.S. at a later date
    to join you? (Cocugunuz ABD’ye daha sonra mi gocmen olarak gelecek?)

• Merhaba iyi günler. Şöyle bi sorum var. Ds 260 doldurdupun zaman. Çocukların birş 21 yaş altı ikisi ise 21 yaş üstü olırsa. Forumda çocukların hepsini mi belirticez yoksa 21 yaş altı olan çocuğu belirtip mülakata da onu mu götürücez. Cevaplarsanız sevinirim. Baktım buradakı videoya istediğim cevabı alamadım videoda

• ⭐⭐⭐⭐

@cgenel aslında bu bağlantılı bir soru. Bundan önce şu soruluyor:

"Q. Is this child immigrating to the U.S. with you? (Cocugunuz ABD’ye
    sizinle beraber gocmen olarak gelecek mi?)
    "

Eğer buna hayır cevabı verirseniz sizin yazmış olduğunuz soruya geliyor. Eğer sizin yazmış olduğunuz soruya evet derseniz o zaman çocuğunuz için daha sonra dilekçe ile green card başvurusu yapmanız lazım bu da uzun sürecek bir işlem olacaktır. Hayır derseniz zaten green card almasını istemiyorsunuzdur. Aşağıda sorunun akışı mevcut:

Screenshot 2023-05-04 at 16.47.31.png

Daha detaylı bilgi için http://yesilkartforum.com/cekilis/ kısmındaki paketi indirebilirsiniz. Orada tüm soruların cevabı mevcut.

• Arkadaşlar 2 sorum var, yanıtlayabilirseniz sevinirm.

1. Üniversite mezuniyet belgesinde mezun tarihi yazılı fakat giriş tarihi yazılı değil. Bunu nasıl öğrenebiliriz veya DS260 formunda giriş tarihi de soruluyor mu??
    2. Yüksek lisans için üni'ye giriş yapıp devamsızlıktan atıldım hazırlık aşamasında. Af çıkınca bir kez daha kaydımı yapıp 2 yıl devam ettim ve tez aşamasındayken tezi teslim etmediğimden dolayı tekrar atıldım. Edevlette kaydı yok, bulamadım. Sanırım atıldığım için. Bunu da yazmam gerekiyor mu DS 260 formunda?
  • ⭐⭐⭐⭐

@Yıldıray81

1- Transkriptiniz varsa onun üzerinde yazması gerekiyor. Üniversiteden de öğrenebilirsiniz, buradaki başlangıç tarihi birebir aynı olmak zorunda değil sanırım amaç kaç senelik üniversite olduğunu tespit etmek / bulunduğunuz aralığı görmek. Yine de hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir.

2- Mezun olmadığınız okulu/üniversiteyi belirtmenize gerek yok.

• @tufank Tamamdır, çok teşekkür ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Abdullah-1 , 21 yaş üstü çocuklar için DS-260 formu doldurmayacaksınız. Sadece 21 yaş altı ve bekar olan çocuklar için bu hak mevcut. Green card başvuru formuna da sadece 21 yaş altı bekar çocuklarınızı dahil etmiş olmanız gerekiyordu.

Çocuklarınızın doğum tarihini bilmiyorum ama Child Status Protection Act'e gore 21 yaş sınırı ile ilgili bir hesaplama var şu konuyu inceleyebilirsiniz emin olmak için:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/101

• Arkadaşlar
    Ds 260 formunda mülakat yeri olarak Ankara yı seçersek, ama daha sonra mülakata ABD de girmeyi tercih edersek, formu açtırıp Ankara yerine Uscis olarak güncellemek mümkün mü? Bunu ne zaman yapmalıyız?

• @tufank çalıştığımız iş yerlerini forma yazarken sadece son on yıl içinde çalıştığımız yerlerini mi yazıyoruz yoksa tüm çalıştığımız iş yerlerini mi yazıyoruz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Müberra-Dikici Bildiğim kadarıyla bunun için önce USA da olmamız gerekiyor ve giriş yaptıktan sonra 90 günün geçmesi gerekiyor statü değişikliği yapabilmek için. Gerçi bu 90 günü bekleyemeyecek kadar sıkışık takvimde olanlar da başvurabiliyor AOS yapmak için. Sanırım en sağlıklısı bu işlemler için bir avukat ile çalışmak ve süreci onunla birlikte yönetmek. Konu hakkındaki bilgim bundan ibaret. Eğer detaylara hakim birinin yanıtlama imkanı olursa ben de konuyu takipte olacağım b1/b2 vizesi sahibi olarak :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Halikaria, tüm çalışma geçmişini yazmamız gerekiyor elimizden geldiği kadarıyla. E-devlet ssk dökümünden faydalanabilirsiniz.

• @tufank teşekkür ederim cevap için, bunu daha önce deneyimleyenler bu soruyu görüp cevaplarsa çok iyi olacak

• @tufank teşekkürler, bir sorum daha olacak, daha önce bir soruya yanıt veren bir arkadaş DS-260 formunu doldururken önceden hazırlanmış bir word dökümanından kopyala yapıştır yaparak formu doldurmanın mümkün olduğunu yazmıştı buna itiraz edenler formun kopyala-yapıştır yapmaya izin vermediğini iddia etmişlerdi, bu iki farklı iddia nedeni ile doğal olarak kafamız karıştı, hangisi doğru?

• ⭐⭐⭐⭐

@Halikaria , daha önce DS-260 formu doldurmadım ama yakın zamanda göçmen olmayan vizeler için DS-160 formu doldurdum, %80 oranında benzer formlar. Kopyala yapıştıra izin veriyordu bu konuda bir sorun yaşamadım. En sağlıklısı foruma ait green card başvuru paketini ve youtube videosunu dikkate alarak, elinizdeki bilgilerle online olarak formu doldurun. Yine not etmek istediğiniz şeyler var ise bir dosyada / klasörde toparlayabilirsiniz, adres iş bilgileri vs.

• @tufank teşekkürler

• Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar ds 260 formunda ikamet ettiğimiz adresleri yazacağımız yeri nasıl dolduracağınız.Mesela ben ilk adresimden sonra ikamet değiştirdim sonra tekrar eski adrese geldim bunu nasıl yazmam lazım.

• Merhabalar,
    DS-260 formu doldururken son 5 yıl içinde oturduğumuz adresleri soruyorlar ya, orada benim adresim son 1 yıl içinde aynı olmasına rağmen ismi değişti. Güncel adresi yazmak mı mantıklı olur yoksa 2 sini de farklı adreslermiş gibi yazmak mı? Buradaki amaçları tam olarak ne bilmediğimden benzer pek çok kafamda deli sorular var. Zira e-posta işi de öyle kullandığım bir kaç e-posta var neden istiyorlar bu kadar farklı e-postalar, son 5 yıl içinde kullandığım ya da adıma kayılı ama başkasının kullandığı telefon numarası var. Ne yapacağım olur da çıkarsa hiç bir fikrim yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Birgariphayat, adreste yaşamaya başladığınız ay/yıl ve adreste son kaldığınız ay/yıl bilgisini istiyor formda. Arada ikamet değişikliği olduysa aynı adresi bu şekilde farklı tarihlerle girebilirsiniz. 16 yaşından itibaren kaldığınız tüm kalıcı adresleri (üniversite dahil) mümkün olduğunca ve hatırladığınız kadarıyla girmeye çalışın.

• Kafama takildi confirmation number girirek green card kazandigimizi ogrendik diyelim ds 260 formu ne zaman aktif olucak bize mail mi gelicek o konuyu atlamayalim @gucarslan @ayvalik10

• ⭐⭐⭐⭐

@Random, Adres konusunda beklenti 16 yaşından itibaren kaldığınız kalıcı adresler. Sadece son 5 yıl değil. Adresten ayrılıp başka bir adrese geçmediyseniz site ismi vb değişikliğini ayrı ayrı adresler gbi yazmanıza gerek yok. Burada amaç kronolojik olarak hangi adreslerde ikamet ettiğinizi beyan etmeniz formdan anladığımız kadarıyla. Mümkün olduğu kadar formda istenilen bilgileri doğru şekilde sağlamamız gerekiyor.

Benzer Başlıklar

• Ds260 criminal sorular

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    432 Bakış
    crazycellsC
    Forumdaki bilgileri incelemeden bu sekilde gereksiz basliklar olusturmamalisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi
  • DS260 Gec Doldurulmasi

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    12
    1 Oy
    12 İleti
    4k Bakış
    M
    @entelman Formu erken yada geç göndermek önemliyse neden numara versinler? o zaman sadece kazandınız der en erken gönderenlerden seçerler. Adamın numarası 1 ise sizinki 20000 ise siz erken gönderdiğiniz için siz mi öncelikli olacağınıza inanıyorsunuz?
  • DS260 formu zamani

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @hayalimdeki DS260 formu zamani içinde söyledi: De 260 formu için pasaport sartmi ? DS260 formuyla ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • Ds260 hakkında

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    668 Bakış
    eheheheE
    buradan devam edin. https://youtu.be/KH88Z3vC16o?t=132 DS260 formundaki sorularin turkce aciklamasi : https://goo.gl/YKHmct
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k