@udede benim şöyle bir gönderim olmuştu daha önce. ekleme gelmedi kimseden. sanıyorum bu bilgiler yeterli. aşağıya yapıştırıyorum eski gönderiyi. bol şans.
O malum gün, sonuçlar açıklandığında, You Have Been Randomly Selected yazısını gördükten sonra ilk iş DS260 formunu doldurmak olacak. DS260 Formunu doldurmaya başlamadan önce hazır etmemiz gereken bazı bilgiler olacak. bunları hazır edersek, o adres neydi, bu tarih neydi diye araştırmak, bulmaya çalışmaktansa hazırladığımız notlardan hızlıca bulur yazarız diye düşünüyorum. bu bilgileri bildiğim/anladığım kadarıyla madde haline getireyim istedim. lütfen eksiğim/yanlışım var ise düzeltiniz.
*Eski/Yeni pasaportlar (hem numara bilgisi için, hem de eski vizeniz var ise onun bilgileri için)
*16 yaşından sonra yaşadığınız tüm adresler ( tatil vs gibi kısa süreliler değil, ikametgah olarak kullandığınız) e-devletten "Tarihçeli Yerleşim Yeri" olarak aratıp, belli bir döneme kadar olan adreslerinizi çıkartabilirsiniz.
*ABD'de bir adres ve irtibat kişisinin telefon numarası
*Anne/Baba kimlikteki doğum tarihleri/mevcut adresleri.
*Boşandıysanız, önceki eşiniz ile evlilik/boşanma tarihleri, eski eşinizin doğum tarihi
*çocuklarınızın doğum tarih/yerleri, sizinle yaşamıyorlar ise adresleri
*Mevcut ve eski işyerlerinizin bilgileri, Müdür adı, işe giriş çıkış tarihleri (sgk dökümünden bakılabilir)
*Lise ve Üniversite bilgileri, adres, başlangıç/mezuniyet tarihleri
*Askerlik Yer ve Tarihleri
Bu bilgileri DS260 Formunu doldurmaya başlamadan önce hazırlamak, hata yapmamız ve zaman kaybetmemizi önleyecektir diye düşünüyorum.
düzeltmeler ve eklemelere açığız