@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@Ekto-Oktan bu arada yasal olmayan göçlerle uğraşıyor gözüküyor ama hepsi gayet rahat durumdalar şu an benim çevremde asylum olup da sınırdışı edilen ve konunun ona dokunduğu kimse olmadı. yasal gelip asylum veren de sınırdan kaçak gelen de bizden daha rahat emin olun 🙂
-
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@Birgariphayat ve diğer tüm green kart adayları adres konusunda aile üyelerini aramayıp ben kimseden yardım istemiyorum diyenler için bu şirket ile irtibata geçebilirsiniz.
-
@Ping-PONG depremzedeler için ayrıcalık konusu hala amerikada geçmedi yani depremzedelere bile ayrıcalık tanımıyor Amerika. Turist vizesinde depremzede olduğunu söyleyen birine direk red verdiklerini okudum geçen bir yerde yüksek ihtimalle daha ds kötü gözle bakıyorlar bu noktada geri dönmeyeceklerinden şüpheleniyor olabilirler ama bu bahsettiğiniz gibi kaynaksız bir bilgi.
Ama mülakat vermemeleri ve artan göçmen sayısının kaynakları bariz bir şekilde ortada. Bkz. DV23 süreci
-
Herkese günaydınn. Son 10 sayfayı doğru düzgün okumadan atladım. Hep aynı sorular sorulmuş pasaport ve ds260 aile bireyleri için nasıl doldurulur falan diye insanlar telaşa kapılmış, soran bayagı insan var. Arkadaşlar bunlar en son dert edilecek şeyler, zaten forumda yetkili insanların söylediklerine göre ds260 formu hemen açılmayacak, doldurmak için 2-3 gün beklenmesi gerekiyormuş. Yani önce bi dv2024'ü kazanın'da eş ve çocuklar için ds260'ı nasıl dolduracağınızı sonra dert edersiniz. Son 10 sayfa hep bu konularla meşgul 2-3 gündür girmiyordum iyi ki de girmemişim diyorum. Yazdığımda art niyet aramayın lütfen. Sadece ds260 telaşı için çok erken diyorum, önce çıksın 2-3 gün kapalı olacağı için kimse dolduramayacak zaten, o ara sorularınızı sorarsınız olur biter.
Hakkınızı helal edin sağlıcakla kalınnn.

-
@ayvalik10 Abi günaydın. DS260 doldurma rehberi için forumda arama kısmından yazdığımda istediğim şeyi bulamadım abi crazycells'in imzasında anlatımı vardı. DS260'da masaüstünde bir excel, word vb. bir doküman hazırlayıp DS260 sayfası 2, 3 gün sonra açıldığında direkt olarak sayfaya yükleyebiliyor muyuz böyle bir önceden hazırlık yolu var mı?
-
@teddydaniels çok haklısın kaldı ki ben boş halini yayınladım sizler onu doldurup taslak olarak hazır dursun.
-
@kemallacin günaydın var zaten boş hali buradan indirebilirsin. Sadece winrar ile açmalısın.
https://drive.google.com/file/d/1GSiI4BkD_TMKDD9mKXor_pkIdqFt-yrG/view?usp=share_link
-
@teddydaniels, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Herkese günaydınn. Son 10 sayfayı doğru düzgün okumadan atladım. Hep aynı sorular sorulmuş pasaport ve ds260 aile bireyleri için nasıl doldurulur falan diye insanlar telaşa kapılmış, soran bayagı insan var. Arkadaşlar bunlar en son dert edilecek şeyler, zaten forumda yetkili insanların söylediklerine göre ds260 formu hemen açılmayacak, doldurmak için 2-3 gün beklenmesi gerekiyormuş. Yani önce bi dv2024'ü kazanın'da eş ve çocuklar için ds260'ı nasıl dolduracağınızı sonra dert edersiniz. Son 10 sayfa hep bu konularla meşgul 2-3 gündür girmiyordum iyi ki de girmemişim diyorum. Yazdığımda art niyet aramayın lütfen. Sadece ds260 telaşı için çok erken diyorum, önce çıksın 2-3 gün kapalı olacağı için kimse dolduramayacak zaten, o ara sorularınızı sorarsınız olur biter.
Hakkınızı helal edin sağlıcakla kalınnn.

Ben 2-3 gün kapalı olduğunu bilmiyordum, sağol cidden. İlkay zamanın en son attığı videoda yanındaki arkadaş bu sene sıralama erken ds-260 göndermeye göre belli olacak o yüzden atabiliyosanız 6 mayıs akşamında atın demişti. Ben o yüzden çıkmadan aceleci davrandım. Ama 2-3 gün kapalıysa kafamız rahat
-
@teddydaniels ya sen kime konuşuyorsun herkes şu sayfadaki kazanacak 2 ya da 3 kişiden biri kendisini sanıyor hemde daha açıklanmadan. Sürekli formun boş halini indirip cevap veremeyecekleri yerlere tasalanıyorlar. Yanlış anlamayın sizin yerinize kendimi koydum formu indirdim ama okumadım bile içini açtım sıkıldım ne gerek var
yıllardır bakıyorum bir cacık yok tabi ki gidin hayalinize kavuşun burada bir çok turist vizesine başvurmuş red veya onay alan insan var bunlar daha gerçekçiler bende red aldım ama ne yapalım. Size ne kadar söylesem de bende ilk defa bu yıl için umursuzca davranıyorum aslında geçen çekilişe kadar sizden beterdim 
-
@teddydaniels yanlış anlaşılma olmasın form ilk günden doldurmaya açık ama yoğunluktan dolayı siteye erişimde sorun yaşanabiliyor
-
@Emre-Kurtulmuş he hocam onu dediğiniz iyi oldu arkadaş ilkay zamandan örnek verince araştırmaya koyulmuştum. Forum yetkilileri'nin 2-3 gün sonra dolduruluyor dedikleri yoğunluktan olsa gerek. Yanlış bilgi vermeyeyim sonra hedef tahtası olurum
, beni düzelttiğiniz için sağolun. Bence 2-3 gün geç doldurulması çokta birşey fark ettirmez zaten
️ -
@gucarslan Forumdaki bilgi ve tecrubene dayanarak sorumu direk size sorucam.Bu konu biraz spesifik oldugu icin acikcasi forum icinde arastirip bulma sansimin az oldugu icin soruyorum.Rusyada ikamet ediyorum yillardir.Burada Rus pasaportu hakki kazandim fakat henuz almadim 1 yil hakkim var.Mevcut savas durumlari nedeniyle bekletiyorum.Greencard loto surecinde Rus pasaportu icin herhangi bir basvuru islemim baslamamisti.Sonrasinda basvuruyu yaptim ve kisa sure icinde Rus pasaportuna hak kazandim.Sorum su ki eger olurda Greencard cekilisini kazanirsam DS 260 formuna ne yazmaliyim.Cunku greencard kabul sureci uzun oldugu icin bu sure icerisinde Rus vatandasligini da almayi dusunuyorum cunku maksimum 1 sene hakkim var.Eger henuz almadigim icin DS260 formuna sadece Turk vatandasiyim yazip sonrasinda alirsam DS 260 formunu guncellemem gerekecektir ve beni bu siralamada gerilere itecektir.Cok kararsizim yardimlarinizi bekliyorum.
-
@teddydaniels kim söylemişti o bilgiyi kullanıcı adını hatırlıyor musunuz. Forum yetkilileri sohbet başlığına yazmıyor geneldede onun için merak ettim
-
Gün yaklaştıkça heyecan artıyor. Bakalım şanş kimden yana olacak bu sene 🥳
-
@Emre-Kurtulmuş sohbet başlığı değil hocam biri sormuştu forumda öyle cevap okumuştum yetkili derken yıldızı olanları kastediyorum.Büyük ihtimalle dediğiniz gibi yoğunluktan olduğu için 2-3 gün demişlerdir. Zaten sonuçlara bile 1-2 güne anca bakarız gibi.
-
@Guenron Amin
Şans bizimle olsun inşallah -
zaman geldi durdu . haftaya bugun burdan birilerimiz kazanmış olacaz , inş hepimiz kazanarız
-
Merhaba bütün üyelere selamlar ben YEŞİLKARTFORUMUN yeni üyesiyim
benim bir sorum olacak bana green card çekilişi çıkması durumunda kız arkadaşımla özel sebeplerden dolayı ben Amerika'ya gidince evlenmem gerekiyor bu konu hakkında benim nasıl bir yol izleyip kız arkadaşımı nasıl Amerika'ya getirebilirim -
@kemallacin DS260 formu download & upload edilen bir form değil. Online olarak dolduruluyor. Formlar size referans / örnek olsun diye var. Bu adreste tüm bilgiler mevcut: http://yesilkartforum.com/cekilis/
-
forum kısmında eşin soy adı evililk olduğu için değişiti bunu nerede belirtmemiz gerekiyor formun videosunda alt ve üst olarak iki farklı alan var ama kafam karıştı
-
@ayvalik10 bunu başka bir formatta yayınlayabilirsiniz mısın açılmıyor
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k