Saglik kontrolu asilar
-
@charon Google vermiyor demek çok yakışıksız ki kendisine Ungan'ların yaklaşımı konusunda hak verdiğimi üzerine basa basa belirtiyorum...
Nedense Ekşi Sözlük de böyle, deneysel sıvıya kutsallık yüklüyorlar, sebebini tam olarak anlayamıyorum diyebilirim de tahminlerim var. Deneysel sıvı şartı kaldırılmalı, çoğunluk çok isteksiz bu hususta...
Alman malı diyip vurulduk çarpıldık diyor teyzelerimiz, ah ah ah ilgisi alakası yok...
-
@tubytube hocam ben sizin takıntı boyutunuzu az çok tahmin ediyorum , Şuan için Unganların buna bir alternatif yada başka bir çözüm yolu aradığınıda pek sanmıyorum , size tavsiyem bu durumu Unganlar üzerinden sürekli güncel olarak takip etmeniz ve olurda böyle bir sürece girerseniz Karar aşaması için şimdiden kendinizi , vereceğiniz karara adapte etmeniz olacaktır .
-
@hdemircanusa Eksik olmayın, yüreğinize sağlık ne güzel izah etmişsiniz. Sonuç ne olursa olsun forumu takip edenlere Google'dan derlediğim bilgileri sunmuş oldum siz de nihayete erdirdiniz başlığı, sevgiler saygılar

-
@tubytube Rica ederim
Burada bir aileyiz , sizde bu ailenin bir parçasısınız , İyi haftasonları dilerim 
-
@tubytube yazım tarzım öncekilerle aynıydı aslında kaldı ki üslupdaki sorunu yaratabilecek ilk mesajı siz attınız “deneysel sıvıyı destekleyenlerdensiniz galiba” diyerek hemen bir ayrıştırma yapmaya çalışan siz olmanıza rağmen ben yinede buna karşı normal bir şekilde cevap verdim üslubumda bir değişiklik yoktu aslında ama gerçeği duymak sizi üzmüş olabilir onu üslupla alakalı sanmış olabilirsiniz
-
@tubytube bu forumun farkı o işte google yada youtube gibi ortamlardaki yanıltıcı bilgileri değil doğru olanları veriyor Tuba hanım. DV konusuyla avukatlardan, danışmanlardan alamadığınız doğru bilgileri buradan edinebiliyorsunuz mesela
-
@Emre-Kurtulmuş Emre Bey, deneysel sıvı şartı kalkmadan umarım kazanmazsınız / gerek yoktu başvuruya / birikmiş talih gibi alaycı tabirlerinize ses çıkarmadım ama deneysel sıvı taraftarı olup olmadığınızı sorguladığım bir cümlem için sıraladığınız cümlelere bakın....
Bu kadar mı hassassınız Covid deneysel sıvısı karşıtlığı hakkında? O zaman bu deneysel sıvı için hissettiklerimi, çekincelerimi en azından diğer kullanıcıların algılayabildiği kadar algılayabilmeniz gerekiyordu, üzerine boşver ne Green Card'ı tavrı da o kadar yanlış ki, sizin gibi yazılar yazanlar da arttı birden, bakın DV2024 sohbet odasına, yapmayın böyle şeyler artık gözümüzü açtılar...
-
@Emre-Kurtulmuş Sanırım geçerli sebep sunabilmekten ve feragat formundan ilk bahseden ben oldum. Feragat belgesinin de 930$ gibi bir ücreti var. Amerikan siyasetçilerin bu karşıtlığa duyarsız kalacaklarını sanmam, avukatlar danışmanlar bile aşırı tarafgir olup bunlardan bahsetmiyorlarsa işte o noktada gerçekten yolumuza taş koyanlar var demektir, ne kadar hüzünlü...
-
@tubytube ben size aşı karşıtısınız kazanmayın kalın burda demedim. Ben bu tarz çekiliş gibi şansların nadir insana uğradığına inanırım hani bir kere geldikten sonra tekrar gelmesi zor olduğuna inanırım onun için size dedim ki bu şansınızı şu anda aşı şartı varken harcamazsınız dedim çünkü aşısız sağlık raporu alamayacaksınız, gördüğüm kadarıyla lanet olsun yapacak bir şey yok amerikaya gitmek için olucaz artık istemesekte diyecek biri gibide değilsiniz bende onun için şansınızı bu sene harcamazsınız dedim. Öncelikle danışman, youtuber, avukat vs bu dalaverecilerin hiçbir bilgisinin bu forumdakinden daha fazla değil ona emin olabilirsiniz. Bahsettiğim gibi ne yazık ki Unganlar 2 doz covid şartı koşuyor waiver vs de yok bu durum için şu anlık. İlerleyen dönemde aşı şartı kalkacaktır umarım ama DV24e yetişir mi zaman göstericek
-
@tubytube Hocam boşverin aşıyı maşıyı bu kadar kafaya takmanıza değmez. Ben çekilişi kazanayım ilk aşıya kobay bile olurum. :D. Aşı olmuyorsunuz ama akşam eve giderken aldığınız ekmekle bile aşıdan daha fazlasını dayatıyorlar size.
Modern dünya kaçarınız yok yani. -
@Furkan-Aydın Emre Bey deneysel sıvıyı zorla tatbik ettirecek birisi olmadığımı düşündüğünü söyleyip konuyu tatlıya bağlamış siz de mevzuyu bir adım öteye taşımışsınız. Evet, aynı şeyi ben de düşündüğümden mümkün oldukça seçici davranmaya çalışıyorum ve alışverişimi çoğunlukla paketli ürünlerden yapıyorum veya bilindik yerleri tercih ediyorum. Alışverişi bir kenara bırakın kimi yaşam formlarına temas bile edilmiyor artık, tebrikler...
-
@tubytube hayır yakışıksız olan birşey yok.
Sağlık raporunu veren kim? Unganlar.
Kuralları koyan kim? Unganlar ve ABD.Google mi? Değil.
Olay gayet basit. Nesi yakışıksız, nesi sıkıntılı onu anlamadım?
Sizin covidle alakalı düşünceleriniz unganları ve abd'yi ilgilendirmiyor. Eğer ki başka ülkeye göçmek istiyorsanız o ülkenin yasalarına uymak zorundasınız.
-
@charon Aman tanrım, inanılır gibi olmayan bir yazım tarzı bu ve maalesef Green Card forumunda da görülünce dehşete düşürüyor. Ben de kurallara uymak adına eğer ki deneysel sıvıyı kabul etmiyorsak ABD'nin resmi olarak kabul edebileceği şeyleri yazdım. Aksini arzu etmiyorum, göçmen olarak gidip yasalara uymamak veya oradaki hayatı saygın kılan düzenlemelere karşı gelmek mide bulandıran bir küstahlık olurdu...
-
@tubytube ABD'nin resmi olarak kabul edebileceği
EDEBİLECEĞİ, ETTİĞİ anlamına gelmemekte.
bu konudaki yönetmelik gayet basit ve açık.hayir basit şeyleri gayet net anlatiyoruz, bu kafayla nasıl hayatta kaldınız onu anlamadım ben.
insanların yazım tarzından ziyade(ki yazım tarzımda bir sıkıntı yok), size ne anlatmak istediğine odaklanın derim.
-
-
@tubytube, içinde söyledi: Saglik kontrolu asilar
@charon Aman tanrım, inanılır gibi olmayan bir yazım tarzı bu ve maalesef Green Card forumunda da görülünce dehşete düşürüyor. Ben de kurallara uymak adına eğer ki deneysel sıvıyı kabul etmiyorsak ABD'nin resmi olarak kabul edebileceği şeyleri yazdım. Aksini arzu etmiyorum, göçmen olarak gidip yasalara uymamak veya oradaki hayatı saygın kılan düzenlemelere karşı gelmek mide bulandıran bir küstahlık olurdu...
Herkesin "aşı" olarak adlandırdığı bir şeyi ısrarla "deneysel sıvı" olarak ifade ediyorsunuz. Bu üslubunuzun alt metninde bizim gibi aşı olanlara geri zekalı demiş oluyorsunuz. O nedenle anlamsız sorularınıza karşı insanların asabi yanıtlar vermesi normal.
Sizi ikna etmek gibi bir vazifem yok ama bir sağlıkçı olarak bu konuda her zaman yazdıklarımı yazayım. Bir şey yüz milyonlarca (belki milyar) insana uygulanmışsa artık "deneysel" olmaktan çıkmıştır. İstediğiniz komplo teorisine inanabilirsiniz, ama 1 ml'lik bir sıvıyla size büyük zararlar verebileceğine inandığınız bir üst akıl varsa eğer neden bunu size aşı gibi şüphe çekecek bir yolla vermeye çalışsın? 1 ml'lik sıvıya bunu sığdırabilen bir teknoloji varsa başka her şeye de çok kolay sığdırabilir.
-
@tubytube, içinde söyledi: Saglik kontrolu asilar
deneysel sivi dediginiz madde su an dunya uzerinde milyonlarca hatta belki milyarlarca insanin hayatini kurtardi ve hayatin tekrardan normale donmesini sagladi, bilginize.
-
@tubytube malesef kısaca bulamazsınız o istisnayı...
-
@tubytube abdnin resmi olarak kabul ettiği bir şey yok bunu anlamanız lazım Tuba hanım, siz DV ile göçmen olarak gitmek istiyorsanız ister deneysel sıvı, ister aşı diyin bu şeyin adına yaptırmak zorundasınız. Kesinlikle yaptırmam diyorsanızda ilk başta ki cümlemi tekrarlıyorum umarım şansınızı bu sene harcamamış olursunuz
-
@tubytube Yani bu son okunanları gördükçe hafif gülerek, hafif kızarak " Ya sev , Ya terket " :)) diyesim geliyor. Kime neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamadım.
Ortada bir kural var.
Aşı olmak istemeyişiniz oldukça normal ve insani bir hakkınız. Ama öte yandan Amerikaya giriş için sağlık raporu almalısınız. Sağlık Raporunu Türkiye' de sadece bir kuruluş veriyor ve bu kuruluş " Aşı" şartını hali hazırda zorunluk olarak koşuyor.
Şu durumda elinizde 3 seçenek var ;
1- Kesinlikle aşı olmam diyebilirsiniz ve herkes size saygı duyar. Amerika rüyasından vazgeçersiniz.
2 - Aşı olmadan şansınızı deneyebilirsiniz ki %100 red alırsınız.
3- Aşı olup öyle şansınızı denersiniz.Önceliklerinizi kurallar çerçevesinde belirleyip karar vermeniz gerekiyor.
Bu arada deneysel sıvı falan değil " Aşı"
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum