Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @niwss Amerika’ya girdikten sonra takip olayı benimde kafamı kurcalıyor. Research işleri genelde fazla maaşlı değil. Birde yaptığınız kontratta başka işite çalışamaz yazarsa ÜBER veya LYFT gibi ek işleri de yapamıyorsunuz. Ama oradaki tanıdıklarım eğer researchde çalışmazsan bile 5 yıl sonra sonra vatandaşlık aşamasında sorun çıkmaz diyorlar. Ben gidersem en kötü 3 yıl research alanında bir kontrat yaparak çalışayım diyorum. Garanti olsun diye


  • @TOK o asamada da bir interview sureci olacagi icin sanki onceden beyan ettigimiz birseyi yapip yapmadigimizi sorgularlar diye dusunuyorum ben de. Ama bilen birileri varsa ve aydinlatirsa cok iyi olur tabiki.


  • @niwss ve @TOK çok teşekkür ederim cesaretlendirici cevaplarınız için.


  • @dil selamlar, ben hemen brexit oncesi Ankara anlasmasi yapanlardanim ve kabul aldim, oturumumu alip Londra'da sirket kurulumlarini vs. de tamamladim ancak o sirada Hollanda'dan bir sirketten teklif alip orayi sectim ve Ankara anlasmasini devam ettirmedim.


  • Merhaba vize süreci öncesinde sisteme evrak yüklerken istenilen e-devletten indirdiğimiz vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eşim ve benim için ayrı ayrı) ve bana ait askerlik durum belgelerini ingilizceye çevirtmeme gerek var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim


  • @Biyolog Ankara’da mulakata girecekseniz hepsini orjinal haliyle yani Turkce olarak yukleyebilirsiniz.


  • @dpdemir
    @Biyolog
    Sadece Türkçe belge yüklemeye katılmıyorum. Yüklenilen sistem Amerika'nın sonuçta. Ve sayfalarında çeviri ile beraber yükleyin yazıyor. Yeniden belge istenmesi durumu ile karşılaşılmaması adına hem İngilizce hem de Türkçe yüklenmesi bence daha akıllıca. Ben öyle yaptım her hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Vakit kaybetmemek için riske atmaya değmez.


  • @TOK biz de sadece Turkce yukledik. Bir sorunla karsilasmadik. Ben kendi tecrubeme gore bilgilendirme yaptim.


  • @dpdemir
    Bende hem türkçe hem ingilizce yükledim
    Sayfada çeviri ile beraber yükleyin yazdığı için


  • Bu aşamaya gelindiğinde siz bu işi yapacaktınız ama başka işte çalışmışsınız o yüzden başvurunuz kabul etmiyoruz denmesi çok mantıklı değil zaten.


  • Merhaba ben de 21 Nisan da DQ oldum, EB-2 NIW olarak süreçlerimiz yakınmış. Ankara dan vize görüşme tarihi hakkında bir bilgi alabildiniz mi? Bu yaz tarih alabilirsek iyi olacak

    @niwss, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @Kögüdey-Mergen merhabalar,

    Önemli olan yaptığınız çalışmalarin amerikanın ulusal cıkarlarına uygun oldugunun ispatlanması, buda herkesin söylediği gibi avukatın bunu nasıl pazarladığına bağlı. Örneğin benim durumunda amerikadaki kurumların alanımla ilgili görüşlerinin olduğu dökümanlar highlight edildi. Makalelerim national health institute tarafından fundlandığı için direk ulusal çıkara yönelik olduğu vurgulandı.

    araştırma görevlisi olmak aslında bu alanda araştırma yaptığınızın en iyi ispatı. Zaten dolduracağınız formlarda iş yeri bilgileri ve sorumluluklarınıza dair bilgiler verdiğiniz için mutlaka faydalı olacaktır.

    Minimum atıftansa yayının çalıştıgınız alana etkisi onemli. Ben muhendislik alanında 65 atıfla RFE siz kabul aldım. Ancak amerikada master yaptım ve sağlık teknolojileri geliştiriyorum bu da amerikanın yatırım yaptığı temel alanlardan.

    ABD ye gittiğiniz zaman şu alanda çalışacağım diye bir beyanda bulunuyoruz, doldurdugumuz formlarda. Bunun takibini yapıyorlar mı benım de bilgim yok ama sonrasında vatandaşlık almak istediğimizde bu göz önünde bulundurulabilir diye düşünüyorum.

    süreci bian önce başlatmak ve priority date i one cekmek faydalı olur bence de. Avukatların görüşleri çok kıymetli. Ücretsiz değerlendirme yapan birçok firma var.

    kalın yazı


  • Yakın zamanda hepsini çevirtip orjinalleriyle beraber gönderdik biz kabul edildi

    @Biyolog, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhaba vize süreci öncesinde sisteme evrak yüklerken istenilen e-devletten indirdiğimiz vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eşim ve benim için ayrı ayrı) ve bana ait askerlik durum belgelerini ingilizceye çevirtmeme gerek var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim


  • @u2rem merhaba DQ dan sonra vize randevusu almak Ankara için 18-20 ay ı buluyor. forumda bir kişinin Mayıs ayında randevusu var ve 21 ay beklediğini belirtiyor. umarım zamanla hızlanır.


  • @u2rem ben ocakta DQ oldum. Ne kadar surecegi cok belirsiz gercekten 2024 ocaga kadar almis olmakta benim icin cok iyi olacak ama bilinmezlik var malesef.


  • @ktur Premium Processing ile 45 günde I-140 sonucu alınabiliyor ama sonrasında NVC için bu kadar beklemek pek sağlıklı değil.


  • Employment based visa başvuranı da az sanki ama randevu tarihleri hakkında hiç bilgimizin olmaması çok kötü


  • @u2rem Evet, Employment Based basvurulari az sayida. Aslinda hepsini toplasalar 2-3 ayda tamamlarlar diye dusunuyor insan. Ama oyle olmuyor ne yazik ki. En basta, Ankara konsoloslugu TC vatandaslarina az sayida gocmen visa basiyor. Daha cok Iran, Suriye, Afgan vs. Bu ulke vatandaslarina cok sayida vize basiliyor ve dolasiyla bizim surecimiz cok uzuyor. Bu sayilari aylik olarak buradan takip edebilirsiniz. https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/FEBRUARY 2023 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf
    Yukaridaki linkte Ankara’yi incelediginizde, E2 Subat ayi icin 8 tane basilmis. Bu 8 kisinin 8’i de Turk vatandasi degilmis mesela. Turklere Subat ayinda hic E2 visa basilmamis. Bunu da su linkten gorebilirsiniz.

    Biz, sizin islemlere basvurdugunuz tarihten, yani Agustos 2021’den beri DQ olmus ve randevu bekler haldeydik. Mayis’ta randevumuz var. Cok uzun bir surec. Umarim siz daha sansli olursunuz ve sureciniz daha hizli ilerler.


  • Çok teşekkür ederim gerçekten çok enteresan veriler umarım çok beklemeyiz benim maalesef USCIS den NVC ye dosyamın transferi anlamadığım şekilde 11 ay sürdü bu yüzden bu kadar uzadı konsolosluk kısmı umarım uzamadan hallolur @dpdemir


  • Acaba başka ülkedeki bir USA konsolosluğuna kaydırma yapabilir miyiz? DV vizelerinde konuşulan bir konuydu bu, Avusturya, Katar vb ülkelere gidip mülakatı hızlandıran arkadaşlar olduğunu okudum. EB2-NIW için de oluyor mu?


  • @meke yapılabiliyor sanırım. Sn. @crazycells ve Sn. @gucarslan bu konuda daha bilgi sahibi olabilirler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum