Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.9k 277

• Yıllardır Amerika'ya gitmek isteyen biri olarak bu vizeyi daha yeni fark ettim. Başlığa yazılanları tek tek okudum ve aklımda şöyle birkaç soru oluştu:

-Ben bir beşeri bilimciyim. Kıstaslar arasında yer alan "Amerika'ya faydalı olmak" durumu, ABD'yle alakasız çalışmalara imza atan bir araştırmacı için de geçerli midir?
    -Türkiye'de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu durumun artısı veya eksisi var mıdır?
    -Minimum kaç atıf almak gerekir, forumdaki arkadaşlar kaçar atıfla bu vizeyi aldılar mesela?
    -Bu vizeyi aldıktan sonra ABD'de istediğimiz herhangi bir işte çalışabiliyor muyuz, yoksa kendi alanımızda mı çalışma hakkına sahibiz sadece?

Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok sevineceğim.

• @Kögüdey-Mergen, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Yıllardır Amerika'ya gitmek isteyen biri olarak bu vizeyi daha yeni fark ettim. Başlığa yazılanları tek tek okudum ve aklımda şöyle birkaç soru oluştu:

-Ben bir beşeri bilimciyim. Kıstaslar arasında yer alan "Amerika'ya faydalı olmak" durumu, ABD'yle alakasız çalışmalara imza atan bir araştırmacı için de geçerli midir?
    -Türkiye'de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu durumun artısı veya eksisi var mıdır?
    -Minimum kaç atıf almak gerekir, forumdaki arkadaşlar kaçar atıfla bu vizeyi aldılar mesela?
    -Bu vizeyi aldıktan sonra ABD'de istediğimiz herhangi bir işte çalışabiliyor muyuz, yoksa kendi alanımızda mı çalışma hakkına sahibiz sadece?

Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok sevineceğim.

Kendi sürecimden edindiğim tecrübe ile kişisel görüşlerimi ifade edebilirim:
    -ABD ile ilgili çalışma yapmanız gerekmez ama 'Amerika'ya faydalı olmak' kısmını iyi açıklayabilmeniz gerekli. Avukatlar da tecrübeleri ile burada yardımcı oluyor.
    -Bence ekstra artısı yok ama eksisi de yok.
    -Min bir sayı olduğunu düşünmüyorum ama bu kısım ilk madde ile beraber düşünülmeli.
    -Herhangi bir işte ama alanınızda çalışabilirsiniz. Takip mekanizması ve yaptırımları nedir bilmiyorum açıkcası.

• @kelle Şartlar aslında çok iyiymiş. Ancak beşeri bilimlerde atıf almak özellikle Türkçe yayın yapıyorsanız pek de kolay değil. O engeli aşabilirsem heveslenmeye başlayacağım. Teşekkür ederim. :)

• @Kögüdey-Mergen Olaya sadece atıf sayısı olarak bakmayın. Adamlar objektif değerlendirmek yapıyorlar. Örneğin astrofizik alanında çalışıyorsanız 1 tane atıf bile yeterli çünkü atıf almak zaten imkansız gibi. Ben Veterinerim 852 atıf ile başvurdum. Ama bu sayı benim alanımda zaten normal.
    Her kişi kendi alanı ile ilgili ortalamaya bakmalı bana göre. Bir de amerika için faydalı olacağınızı iyi açıklamak çok önemli. İşte burada da avukatın tecrübesi devreye giriyor.
    Sonuç olarak sayılara takılmayın.. Bir an önce başvuru yapıp sıranızı alın derim ben

• @Kögüdey-Mergen merhabalar,

Önemli olan yaptığınız çalışmalarin amerikanın ulusal cıkarlarına uygun oldugunun ispatlanması, buda herkesin söylediği gibi avukatın bunu nasıl pazarladığına bağlı. Örneğin benim durumunda amerikadaki kurumların alanımla ilgili görüşlerinin olduğu dökümanlar highlight edildi. Makalelerim national health institute tarafından fundlandığı için direk ulusal çıkara yönelik olduğu vurgulandı.

araştırma görevlisi olmak aslında bu alanda araştırma yaptığınızın en iyi ispatı. Zaten dolduracağınız formlarda iş yeri bilgileri ve sorumluluklarınıza dair bilgiler verdiğiniz için mutlaka faydalı olacaktır.

Minimum atıftansa yayının çalıştıgınız alana etkisi onemli. Ben muhendislik alanında 65 atıfla RFE siz kabul aldım. Ancak amerikada master yaptım ve sağlık teknolojileri geliştiriyorum bu da amerikanın yatırım yaptığı temel alanlardan.

ABD ye gittiğiniz zaman şu alanda çalışacağım diye bir beyanda bulunuyoruz, doldurdugumuz formlarda. Bunun takibini yapıyorlar mı benım de bilgim yok ama sonrasında vatandaşlık almak istediğimizde bu göz önünde bulundurulabilir diye düşünüyorum.

süreci bian önce başlatmak ve priority date i one cekmek faydalı olur bence de. Avukatların görüşleri çok kıymetli. Ücretsiz değerlendirme yapan birçok firma var.

• @niwss Amerika’ya girdikten sonra takip olayı benimde kafamı kurcalıyor. Research işleri genelde fazla maaşlı değil. Birde yaptığınız kontratta başka işite çalışamaz yazarsa ÜBER veya LYFT gibi ek işleri de yapamıyorsunuz. Ama oradaki tanıdıklarım eğer researchde çalışmazsan bile 5 yıl sonra sonra vatandaşlık aşamasında sorun çıkmaz diyorlar. Ben gidersem en kötü 3 yıl research alanında bir kontrat yaparak çalışayım diyorum. Garanti olsun diye

• @TOK o asamada da bir interview sureci olacagi icin sanki onceden beyan ettigimiz birseyi yapip yapmadigimizi sorgularlar diye dusunuyorum ben de. Ama bilen birileri varsa ve aydinlatirsa cok iyi olur tabiki.

• @niwss ve @TOK çok teşekkür ederim cesaretlendirici cevaplarınız için.

• @dil selamlar, ben hemen brexit oncesi Ankara anlasmasi yapanlardanim ve kabul aldim, oturumumu alip Londra'da sirket kurulumlarini vs. de tamamladim ancak o sirada Hollanda'dan bir sirketten teklif alip orayi sectim ve Ankara anlasmasini devam ettirmedim.

• Merhaba vize süreci öncesinde sisteme evrak yüklerken istenilen e-devletten indirdiğimiz vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eşim ve benim için ayrı ayrı) ve bana ait askerlik durum belgelerini ingilizceye çevirtmeme gerek var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim

• @Biyolog Ankara’da mulakata girecekseniz hepsini orjinal haliyle yani Turkce olarak yukleyebilirsiniz.

• @dpdemir
    @Biyolog
    Sadece Türkçe belge yüklemeye katılmıyorum. Yüklenilen sistem Amerika'nın sonuçta. Ve sayfalarında çeviri ile beraber yükleyin yazıyor. Yeniden belge istenmesi durumu ile karşılaşılmaması adına hem İngilizce hem de Türkçe yüklenmesi bence daha akıllıca. Ben öyle yaptım her hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Vakit kaybetmemek için riske atmaya değmez.

• @TOK biz de sadece Turkce yukledik. Bir sorunla karsilasmadik. Ben kendi tecrubeme gore bilgilendirme yaptim.

• @dpdemir
    Bende hem türkçe hem ingilizce yükledim
    Sayfada çeviri ile beraber yükleyin yazdığı için

• Bu aşamaya gelindiğinde siz bu işi yapacaktınız ama başka işte çalışmışsınız o yüzden başvurunuz kabul etmiyoruz denmesi çok mantıklı değil zaten.

• Merhaba ben de 21 Nisan da DQ oldum, EB-2 NIW olarak süreçlerimiz yakınmış. Ankara dan vize görüşme tarihi hakkında bir bilgi alabildiniz mi? Bu yaz tarih alabilirsek iyi olacak

@niwss, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Kögüdey-Mergen merhabalar,

Önemli olan yaptığınız çalışmalarin amerikanın ulusal cıkarlarına uygun oldugunun ispatlanması, buda herkesin söylediği gibi avukatın bunu nasıl pazarladığına bağlı. Örneğin benim durumunda amerikadaki kurumların alanımla ilgili görüşlerinin olduğu dökümanlar highlight edildi. Makalelerim national health institute tarafından fundlandığı için direk ulusal çıkara yönelik olduğu vurgulandı.

araştırma görevlisi olmak aslında bu alanda araştırma yaptığınızın en iyi ispatı. Zaten dolduracağınız formlarda iş yeri bilgileri ve sorumluluklarınıza dair bilgiler verdiğiniz için mutlaka faydalı olacaktır.

Minimum atıftansa yayının çalıştıgınız alana etkisi onemli. Ben muhendislik alanında 65 atıfla RFE siz kabul aldım. Ancak amerikada master yaptım ve sağlık teknolojileri geliştiriyorum bu da amerikanın yatırım yaptığı temel alanlardan.

ABD ye gittiğiniz zaman şu alanda çalışacağım diye bir beyanda bulunuyoruz, doldurdugumuz formlarda. Bunun takibini yapıyorlar mı benım de bilgim yok ama sonrasında vatandaşlık almak istediğimizde bu göz önünde bulundurulabilir diye düşünüyorum.

süreci bian önce başlatmak ve priority date i one cekmek faydalı olur bence de. Avukatların görüşleri çok kıymetli. Ücretsiz değerlendirme yapan birçok firma var.

kalın yazı

• Yakın zamanda hepsini çevirtip orjinalleriyle beraber gönderdik biz kabul edildi

@Biyolog, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba vize süreci öncesinde sisteme evrak yüklerken istenilen e-devletten indirdiğimiz vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eşim ve benim için ayrı ayrı) ve bana ait askerlik durum belgelerini ingilizceye çevirtmeme gerek var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim

• @u2rem merhaba DQ dan sonra vize randevusu almak Ankara için 18-20 ay ı buluyor. forumda bir kişinin Mayıs ayında randevusu var ve 21 ay beklediğini belirtiyor. umarım zamanla hızlanır.

• @u2rem ben ocakta DQ oldum. Ne kadar surecegi cok belirsiz gercekten 2024 ocaga kadar almis olmakta benim icin cok iyi olacak ama bilinmezlik var malesef.

• @ktur Premium Processing ile 45 günde I-140 sonucu alınabiliyor ama sonrasında NVC için bu kadar beklemek pek sağlıklı değil.

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k