Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)


  • @crazycells DQ nedir acaba


  • @Gürman DQ yani açılımı Documentarily qualified demek. Evrak veya dosya yüklediğiniz de dosyalarınızın inceleyip onaylandığı anlamına gelir. Yakın zamanda nvc den alacaksınız bu bildirimi.


  • @Cavidan Merhaba, bizde sizinle aynı durumdayız oğlum 28 Ağustos 2022'de babası ve benim için I-130 formunu gönderdi. Bizim formlarda Texas'ta. İlk başvurduğumuzda Texas işlem süreleri 11,5 aydı. Şimdi ise 12,5 aya çıkarılmış. Bekliyoruz maalesef.


  • Arkadaşlar merhaba;
    24 Nisanda dilekçemiz onaylandı. Evraklarımızın Ankara'ya yollanması kaç ay sürer. Yakın zamanda bu süreçten geçen bir arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?. Evimiz ve arabamızı satışa çıkartmalıyız, ona göre plan yapmak istiyoruz.
    Teşekkür ederim.


  • @Mango2014 dün dilekçemizin onaylandığı mailini aldık. 11 ay sürdü. İnşallah sizin süreçte belirtilen zamandan kısa sonuçlanır.


  • @Cavidan

    Merhaba,

    Bizim dosya onay suremiz tam 12 ay surdu. Su an normal islem sureci icinde gozukuyorsunuz. Dosyanizin gittigi lokasyona gore USCIS in verdigi tarihler %90 oraninda doğru. Benim ailemde mulakat tarihi verilene kadar beklediler her sey icin isten cikmak vesaire gibi. Surec icinde biraz caniniz sıkılabiliyor tabi bilinmemezlikten ötürü ama sonu her şeye değer 🙂 USCIS onayınız geldikten bir kaç hafta sonra dosyanız NVC ye gönderilir istenilen bütün belgeleri eksiksiz yükledikten sonra 1 ay en fazla 45 gün sonra NVC tarafından DQ olup mülakatı beklersiniz. Mülakat tarihiniz genelde DQ tarihinden 4-5 ay sonraya veriliyor.


  • @Cavidan Harika haber tebrikler. Umarım bundan sonraki süreciniz kolaylıklarla geçer. Süreçlerden haberdar edip klavuzluk ederseniz çok seviniriz.


  • @simaysimon Simay hanımcığım çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi süreç normal işledi ve 11 ay sonunda başvurumuz onaylandı. Burdaki 1.5- 2 senelik paylaşımları görünce endişeye kapılmıştım. Son mailde 45 günlük süre verdiler, umarım onuda sorunsuz atlatır vizemize kavuşuruz.
    Bu yeni yolculuk herkese hayırlı olur inşallah🙏


  • @Mango2014 çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda sizden de güzel haberler duyarız. Bi umutla platformdan haber almaya çalışan arkadaşlarım için sürecimizden haberdar edeceğim.


  • Merhaba;
    Evraklarımız bugün ABD içişleri bakanlığına iletilmiş. 2/3 haftaya kadar Ankara'ya iletileceğini tahmin ediyoruz.
    Sürecimi takip eden arkadaşlar için paylaşmak istedim.


  • @crazycells merhaba I -485 ile başvuru yaptım.(Şubat ayında)


  • IR5

    Merhaba,
    Biz Subat 3 2022 de DQ bildirimi aldik fakat halen mulakat tarihimiz gelmedi. Bilgilendirirseniz sevniriz. Tessekurler herkese.

    I-130 Gonderimi: Kasim 2021
    Onay tarihiİ: Agustos 2022
    NVC DQ: Subat 3 2022
    Vize Mulakati:
    Pasaport Teslimi:


  • 31/12/2021 de başvurduğumuz ı130 formumuz dün itibari ile DQ oldu bekleyen herkeze bol sabır ve şans diliyorum bu platform gerçekten çok şey kattı bize herşey için teşekkür ederim


  • @hymt720 bu ay içinde randevu tarihiniz gelir bence diye düşünüyorum tanıdığım bir arkadaşa 2,5 ayda geldi


  • Merhabalar, Oğlum benim için IR-5 Vizesine başvuracak. Bu işlemle ilgili birkaç sorum olacak.
    1- I-130 Formunu web sayfasından online doldurup gönderecek. Ödemeyi de hemen formu sistemde doldurduktan sonra mı yapacak?
    2- Başka bir tanıdığımız sponsor olacak, onun bilgilerini hangi aşamada bildirmemiz gerekiyor?
    3- Sistemde formu doldurdukta sonra kanıtları yükleyecek mi? Kanıtların tercümeli halini mi yüklememiz gerek.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • @daphne Merhaba, biz de sizinle aynı durumdayız. Oğlum hem bana hem babasına aynı anda ayrı ayrı başvuru yaptı. İlk aşama olarak I-130 formunu doldurdup ücreti yatırdık. Aynı zamanda vatandaş olduğunu kanıtlayacak olan doğum belgesini ABD pasaportunun kopyalarını yükledik. Bizimle ilgili olarak anne baba olduğumuzu kanıtlayabilecek nüfus kayıt örneklerimizi ve evlilik cüzdanımızı yükledik. Bu iki belgeyi bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne randevu alıp giderek ingilizce talep edebiliyorsunuz biz öyle yaptık. Adli sicil kayıtlarını ise E-devlet üzerinden ingilizce barkodlu belge oluşturarak yükledik. Son olarak bize ait pasaport fotokopilerimizi yükledik.

    Bizim de sponsorumuz farklı bir kişi olacak. Onun belgelerini sanırım ikinci aşamada onay alırsak yükleyeceğiz. Umarım bu bilgiler size ve ihtiyacı olan kişilere yardımcı olur. Fakat şunu iletmek isterim ki bu işlemleri araştırmalar sonucunda kendi kararımız doğrultusunda ilerlettik. Herhangi bir avukatla çalışmıyoruz. O nedenle yaptığımız işlemler yüzde yüz doğrudur diyemem. Ama şu an sistemde her şey yolunda gibi görünüyor. Umarım kolay bir süreç olur hepimiz için bol şans.


  • Merhaba;
    Mülâkat tarihi beklerken, oğlumuzun sponsorluğunun yeterli olmadığı mailini aldık. Senelik 30 bin dolar, bankada 80 bin dolar, Türkiye'de 1 ev araba ile sponsorluğuneden yetersiz bulundu. Anlayamadık. Başka bir sponsorumuzda yok. Bu şekilde mülakata gitmek zorundayız. Sizce sonuç ne olur.


  • @azcarada selamlar türkiyedeki para yada taşınmazlar vs. geçerli değil diye biliyorum amerikadaki gelir düşük bence geliri yüksek bir sponsor bulmanızı tavsiye edebilirim nacizane


  • @bklc Cevap için teşekkür ederim. Oğlumun parası Amerika Bankasında. Şu anda İngilterede öğrenci. Sponsor da bulamıyoruz. Senelik 30 bin dolar gelirle mülakata girsek, orda eşim ve benim senelik 10.000 bin dolar emekli gelirimizin olduğunu beyan etsek. Acaba kabul ederler mi.


  • @azcarada merhaba tekrardan mülakata sponsor onayı olmadan giremezsinizki bence sponsor onaylanacak DQ maili aldıktan sonra mülakat tarihi verecekler sizin maaşınız nerede amerikadamı?tabi bunlar benim deneyimlerim


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum