Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Emre-Fırat-Bilici eski form verilerine erişmek için ds160 formuna ait application id yi girdikten sonra “retrieve application” butonuna basın. Forma erişmek için gerekli güvenlik sorularını cevaplandırdıktan sonra çıkan popup ekranda “create a new application” seçeneğine tıklayın ve yeni oluşan application id ile formunuzu tekrardan doldurun.( seçmeli sorulara ait cevapları ve bazı alanları eski formdan taşımıyor, baştan girmeniz gerekecek.) Eski form verilerine ihtiyacım yok diyorsanız zaten yukarıdaki adımları atlayıp direk yeni bir form doldurabilirsiniz. İstediğiniz kadar ds160 formu doldurabilirsiniz. En son imzaladığınız ve güncel olduğunu düşündüğünüz formun çıktısını görüşmeye götürmeniz yeterli. Ais randevu ekranında yer alan ds160 form id si ile eşleşmek zorunda değil, bunun için randevuyu iptal etmeyin. Görüşme günü güncel Ds160 formunu görevliye verirseniz ve değiştiğini iletirseniz gerekli işlemi yapıyor.


  • @tufank O bahsettiğiniz henüz tamamlanmamış başvurular için güncelleme metodudur. @Emre-Fırat-Bilici Emre Bey'in sıfırdan başvuru yapar gibi DS-160 formu doldurması gerekecektir.

  • ⭐⭐

    @EasternStar hayır öyle değil. biten ve imzalanan bir başvuru için aynı bilgileri yeni formda kullanmak istiyorsanız bahsettiğim yöntemi kullanmanız gerekiyor. Daha yeni başvurup tamamlayan biri olarak söylüyorum. Yazımın tamamını okursanız imzalanan ve tamamlanan formu güncellemekten bahsetmiyorum, aynı bilgileri kullanarak yeni form doldurmaktan bahsediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @tufank bende 3 kere formu doldurdum aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde bilgiler tıklandığında gelmektedir. Sadece çoktan seçmeli tarih gibi öğeleri tekrar girmek gerekiyor

  • ⭐⭐

    @tolgasatir evet doğrudur ama sizin kullandığınız yöntem browser'ın form hafızası. Benim bahsettiğim aslında var olan form datasını yeni bir application id'ye yani ds160 formuna otomatik taşımak. Bu zaten sistemin kendisinde var. Hiç bir yere tıklamadan bu bilgileri yeni formda kullanabiliyorsunuz. Tek yapılması gereken daha önce tamamlanmış ve imzalanmış ds160 formunu çağırdıktan sonra "create a new application" seçeneğini tıklamak. bu şekilde 3-4 kere yeniden ds160 oluşturdum , seçmeli bilgiler hariç hepsi yeni forma aktarıldı.


  • Merhabalar herkese!!

    Annem ve babama yanima gelmeleri icin Turist vizesi onayi aldik. Cok mutluyuz. Darisi isteyen herkesin basina diyelim:)

    Ds 160 ı doldurur doldurmaz ankara icin randevu arayisina girdik ama mumkun diil gunlerce baktim Ankara acilmiyor bile. Biz de @Rushvisasnow ’a ulastik. Kendilerini bu forumdan duymustuk. Sagolsunlar varolsunlar, talebimizi aldiktan 2 gun icerisinde tam 3 gun sonraya vize gorusmesi ayarladilar. Annem babam 3 gun sonra gorusmedeydi ve onay aldilar:)
    Red yerler diye korkmustum bir iki yil beklememiz gerekebilir diye o yuzden bu hizmeti aldim. İyi ki de almisim. İs bittikten sonra ucreti yolluyorsunuz. Gozunuz kapali guvenebilirsiniz. Her sorunuza cevap aliyorsunuz ve istediginiz zaman onlara ulasabiliyorsunuz. Yuzde yuz tavsiye ediyorum. Burdan da yazmis olayim sagolsunlar cok memnun kaldik.

  • ⭐⭐

    @Rainman tebrikler


  • mülakatın istanbul veya ankarada olması birşeyi değiştiriyor mu? yani şurası daha çok onay veriyor vs dediğiniz var mı?


  • ABD Dışişleri Bakanlığı Göçmen olmayan vizelerin fiyatını arttırdı

    -Turist, öğrenci gibi vize türlerinin 160$ olan ücreti 185$'a
    -Çalışma vizeleri 190$'dan 205$'a
    -Yatırımcı Vizesi 205$'dan 315$'a yükseldi

    Yeni tarife 30 Mayıs itibariyle geçerli olacak.


  • Merhabalar, biraz ilginç bir soru soracağım, 1.5 sene önce eşim için B1/B2 vize başvurusunda bulunmuştuk. Covid nedeniyle vize randevusu Mayıs 2023’e ertelenmişti. Bu arada eşime Green Card çıktı ve Green Card’ını da aldı. Bu durumda B1/B2 vize randevusu için nasıl bir yol izlemek lazım? Randevuyu iptal mi etmemiz gerekir. Bilgisi olan arkadaşlar ne önerir. Teşekkürler


  • @Cornelius eğer green card'ını aldı ise tekrar vizeye başvurmasına gerek yok diye anlıyorum. size özelden yazdım, bakarsanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @Cornelius hiçbirşey yapmasına gerek yok , randevuyu iptal etmesi diğer bekleyen kişiler için iyi bi yöntem olabilir.


  • @Cornelius görüşmeye giderseniz b1/b2 den red yiyeceğiniz kesin 🙂
    ne güzel olmuş, şansınız bol olsun.

    görüşme iptal ama dolarlar yandı 🙂


  • @hnyalcin, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar merhaba,

    Foruma yeni katıldım ve değerli düşünceleriniz ile birlikte bazı sorularıma cevap almak isterim.

    Benim turist vizem var ve Amerikaya iki kez turistik olarak girip çıktım ilkinde 2 ay diğerinde de 3 gün kaldım.

    Eşim 13 Eylül 2022 vize randevusundan red aldı ve aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar başvurduk. 25 Ocak 2024 tarihine vize randevusu oluşturabildik.

    Eşim 29 yaşında kabin memurluğu ve sekreterlik geçmişi var Şuan için çalışmıyor.

    Vize red öncesinde Almanya, Hollanda ve Ukrayna seyahatlerimiz olmuştu. Vize red aldığımız süreçten bugüne dosyada değişiklik olarak Japonya, Hong Kong ve İsrail seyahatlerimiz oldu. Yani sonuç olarak son 5 yılda Jerusalem ile birlikte 7 ülkeyi ziyaret ettiğimizi formda belirttik. Bu durumda dosyamıza olumlu yansır mı?

    Seyahat masraflarına sponsor olarak kendimi göstermedim çünkü eşimin hesabında 4bin Euro uzun süredir duruyor. Bunu değiştirmeli miyim ? Bir diğer konu ise ds160 formuna Ankara lokasyonunu girmiştik fakat İstanbuldan randevu alabildik. Bu durumda problem yaşanır mı ya da tekrar ds160 doldurulmalı mı?

    Vaktiniz ve değerli cevaplarınız için teşekkürler!

    Selamlar,

    Son mesajımdan bu zamana eşim özel bi şirkette kabin memuru olarak işe başladı tekrardan. tatil planımız ikimizi de çok heyecanlandırıyor fakat eşimin ikinci defa red alma ihtimali bir o kadar korkutuyor. İşe girmesi dolayısıyla 24 Ocak 2024 tarihinde randevuya girdiğinde 9 ay çalışıyor görünecek. Bu okumuş olduğum postlarda “yeni işe girmiş olması red almasına sebep olmuştur” yorumu başımıza gelme ihtimali olduğunu mu gösteriyor ?:))

  • ⭐⭐⭐

    @hnyalcin yeni işe girmesi ile alakası çok yok 1-2 ay belki ama ben size net söyliyeyim 10. ayımda görüşmeye girdim hemde şirket eğitimi için olduğunu söyledim ve sorgulamadı. planınız routunuz ve heycanınızı yenerseniz alırsınız. o gün yaklaştığında tekrardan konuşuruz ama bence sorun olmadan alırsınız. yani en azından iş yerinde yeni diye değil başka bir yerden gol yerseniz alamazsınız 🙂


  • Merhaba turist vizesi ile Amerika’ya gelip tur alıp e2 yatırımcı vizesine geçmek istiyoruz eşimle bi kaç YouTube’da yayın yapanları dinledik turist vizesi ile gelirken çocukları bırakmışlar benim 2 tane çocuğum var biri 3 biri 1 yaşında en azından birini yanıma alsam konsolosluktan red yer miyiz


  • Bu ileti silindi!

  • Özellikle son zamanlarda Work and Travel programı için bir sürü Türk gidip Katar’dan J1 vizesi aldılar. Turist vizesi için böyle bir girişimi olan veya süreci planlama aşamasında olanlar var mı? Ben özellikle Katar dedim ama İtalya gibi farklı ülkelerden de yine aynı işlemi yapanlar olmuş.


  • @yagizoyku 10 gün önce mülakata girdim,çocuğu bırakanlardan biri de benim ,ama o anda şunu gördüm çocukla da gitsem ben o vizeyi alabilirmisim.risk almadik,pişman degilim.yonlendirme yapmak istemem,bence bizim ingilitere vizesi etkili oldu diye düşünüyoruz.bir de çift karı koca olarak gitmek güzel bir etki yaratıyor.gorduklerim bunlar

  • ⭐⭐

    @yagizoyku çocukla gitmek olumsuz bir durum değil. Yeter ki bunun bir tatil olduğunu ve geri dönme niyetiniz olduğunu gösterin. Çocuklarınız sizinle görüşmeye gelmek zorunda değil, onlara posta yoluyla da alabiliyorsunuz vizeyi. Biz çocuğumuzla gittik, seyahati ailece yapacağımızı belirttik ve onayı aldık. Ds160 formu ve seyahat planınız çok önemli. bunu görevliye iyi anlatmanız gerekiyor. ( E2 vize konusundan bahsetmeden )


Benzer Başlıklar

  • 968
  • 10
  • 5
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum