@Murat-4, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@teddydaniels üniversite meselesini çok araştırdım, gidilebilir fakat çok gıldır gıcık evrak istiyorlar, yok çalıştığın yerden iyi niyet mektubu, yok sponsor yok bilmem ney, adam senin geri döneceğini garanti altına almak istiyor, benim sponsor ihtiyacım yok kendi masrafımı karşılayabiliyorum desen önceki çalıştığın yerlerden evrak istiyor, şuanki çalıştığın yerden evrak istiyor, işyeri zaten göndermek istemediği için evrağı vermiyor, belki amerikadan farklıdır fakat avustralyadan dil okulu için bilgi aldım onlarda aynı şekilde, bir sürü evrak istiyor ve de senin 10 senen boş geçmiş çalışmadığın yıllar çok deyip kenara çekiliyor, çalışmadığın yıllar dediğinin içinde 5 yıl çalışma ve 15 ay askerlik var onları hiç saymamış gibi gibi sorunlar, yani evet gidilebilir, ama red olasılığı yüksek anladığım kadarıyla.
Bildiğim kadarıyla avustralya'ya vize almak daha zor. Yanlış hatırlamıyorsam onlarda puan sistemi var işte mesleki tecrüben var +10 puan mühendislik fakültesi mezunusun +5 puan vb gibi. Amerika'da dil okulu için çok birşey gerekli değil sanırım, fakat yine avustralya ile benzer olarak sana neden dil gerekli diye soruyorlar( örneğin yazılımcıyım falan filan), Türkiye'de neden ingilizceyi öğrenemediğini açıklaman gerekli. En önemlisi geri döneceğinin garantisini vermen gerekiyor o da biraz şansa kalıyor, görevliyi ikna etmen lazım. Yine de bence avustralya'ya oranla amerikaya vize almak daha kolay. Şu an politik nedenlerden dolayı zor olabilir ama alan yok mu? Var.