DV2024 Sohbet Odası
-
@ebaris86 anladığım kadarıyla anlatmaya çalışayım. hatam olursa adminler lütfen düzeltsinler.
ülke kotası dağıtalacak toplam vizenin %7 sini geçemez.
örneğin turkiyenin kotası 550000,07=3850 maximum türkiyeden basılacak vize sayısıdır.
bölge ise örneğim eu kotası %36 dır. bu da 550000,36=19800 dür. eu bölgesinden basılacak vize sayısıdır.
eğer tüm bölgeler den basılan vize sayısı toplamı 55000 nin altında kalırsa mali yılın bitene kadar numara sırasına göre vize basılır mı bilmiyorum. geçen sene eu kotasından fazla eu vizesi bastılar. ancak bu sene olacağını zannetmiyorum. zira şu an nisan ayındayız basılan vize 45971 gibi gözüküyor. ancak ap kalanlar ve ready olanlardan iptaller olacak tır. ben bunu %3 gibi hesaplıyorum bu durumda 45560 gibi duruyor. kalan 9500 vize ankaranın hızı oldukça yavaş olduğundan üzülecek insan sayısı çok olacak gibi gözüküyor. -
@MGE 6 ayakkabiyi gayet uyguna almissin
-
@svsucr bilgi icin tesekkurler
-
Bugün Nüfus Müdürlüğü'ne Twitterdan yazdım. Yaklaşık 4 aydır basım öncesi kontrolde gözüken pasaportumu hemen basıp kargoya verdiler 🦀🦀🦀 Ama dolar kurunun durumuna çok üzüldüm. Bankalar aradaki farkı çok arttırmış, bu durumda nasıl daha uygun döviz alabilirim?
-
Haydi arkadaşlar heyecanlımıyız? Greencard çekiliş sonuçları DV-2024 az kaldı. Şimdiden herkese başarılar
-
Neredeyse 2 hafta kalmis zaman ne cabuk geciyor
-
@animehime94, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bugün Nüfus Müdürlüğü'ne Twitterdan yazdım. Yaklaşık 4 aydır basım öncesi kontrolde gözüken pasaportumu hemen basıp kargoya verdiler 🦀🦀🦀 Ama dolar kurunun durumuna çok üzüldüm. Bankalar aradaki farkı çok arttırmış, bu durumda nasıl daha uygun döviz alabilirim?
Ben, döviz bürosu tanıdığımdan bir hafta 10 gün opsiyonlu alıyordum, şöyle, Kur 8,60 iken 35 kuruş makas yapıyorduk, 8,25 den 1000 dolarlık TL veriyordum. 1 hafta sonra Dolar olarak alıyordum parayı. Büro o esnada 8 den döviz alıp 8,75 e piyasaya satarak bir hafta işletiyordu paramı. Ben bir hafta sonra dolarımı aldığımda 8,30 a da düşmüş olabiliyordu 8,70 e de çıkmış olabiliyordu. Orası risk, ama alış satış kurlarının ortalamasında bir makastan toplamıştım.
-
Düştük gine.... 🤣🤣
-
@svsucr buna göre yurt dışına dosya kaydırmak istediğimiz de, kabul olması yada olmaması, kendi kotalarını doldurmaları yada dolduramamaları olabilir mi.
-
@Murat-4 Elinde cok DV dosyasi olan konsoloslugun kabul etme ihtimali az oluyor. Oturum izni olmadan dosya tasima konusunda en mantikli yol, elinde az dosyasi olan kucuk konsolosluklari tercih etmektir diye dusunuyorum. Ayrica bazi ulkeler DV cekilisine katilamadigi icin o ulkeleri secmekte dogru olabilir.
-
Şafak 1️⃣6️⃣ Bursa’ya Selam Olsun inşallah Hayırlı ise Düşük Case Number çıksın Nasibi olanlara 🎯
-
Sağlık hizmetlerinin iyiliği, erişilebilirlik (engelli dostu çevre) ve kolay ulaşım açısından tavsiye edebileceğiniz eyalet veya şehir var mı? İnternette araştırdıkça her sitede farklı listeler çıkıyor kafam çok karıştı. Şimdilik planım Houston'a gitmek ama eğer varsa alternatif olabilecek yerleri de öğrenip planlamak istiyorum.
-
Ben bakana bakar şafak 16 ya düşmüş Bursa'dan selamlar son iki hafta ha gayret
-
İyi geceler ☺️
New York City, New York 🌳🏙

Kimlerin yeni memleketi olacak Nyc? Hayir yani gezmeye falan gelirsem bir kac gun onda kalacağımdan, gezip tozacagimizdan degil. Merak ettim sadece 🤤 (nasil da simdiden yolunu yapıyorum ama 😂)
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
İyi geceler ☺️
New York City, New York 🌳🏙

Kimlerin yeni memleketi olacak Nyc? Hayir yani gezmeye falan gelirsem bir kac gun onda kalacağımdan, gezip tozacagimizdan degil. Merak ettim sadece 🤤 (nasil da simdiden yolunu yapıyorum ama 😂)
Bizim isteğimiz NY inşallah olur 🙏
-
@Murat-4 dosyanızı nereye taşırsanız taşıyın sadece kendi kontanıza göre işlem olur.
-
Kaldı 2 hafta 2 hafta sonra hayallerde gerçeklerde ortaya cıkıcak herkese iyi geceler 🌙
-
@emirgenco valla aylar cabuk gectide rakam azalinca gunler gecmiyo inşallah bekledigimize değer.bizim evde herkez kazanirsak esyalari napicaz ,gidecek olursak bunu napicaz diyip dolaniyoruz.cikmazsa ihtimalini dusunmek istemiyoruz olmazsa buyuk hayal kırıklığı olucak..
-
@haticeymen kesinlikle oyle vallahi Insallah yuzunuz guler kac kisi basvurdunuz aileden
-
Herkese hayırlı geceler.
Instagramda gezerken denk geldiğim bir video.
Galiba Amerikaya giden ilk Türk bu amca :))https://www.instagram.com/reel/CrLfJ5zgeQl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum