(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@baba-yaga, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@kaanayhan83 herkes yurt dışı giriş-çıkışdan bahsettiği için yazıyım dedim. bu gerçek değil. Vize memuru daha önce birisi yurt dışına çıkınca hemen onay vermiyor yada çıkmayınca red vermiyor bu küçük bir etken. Bazıları garanti olsun diye vize başvurusunda önce bulgaristan gibi ucuz bir ülkeye gir çık yapıyorlar. Bu adamlar salak değil bunların hepsinin farkında. Daha önce yurt dışına gidip gelmek fazladan para sahibi olmanın bir kanıtı. Bu adam daha öncede gitmiş gezmiş ve geri gelmiş diyorlar. Ev tapusu, araba ruhsatı bunları götürmek gerçekten saçma ve bunlara bakmıyorlar. Zaten bunlar temel sahip olunan şeyler. Bankadaki parayada bakmıyorlar ama sürekli gelen bir para yani maaş varmı ona bakıyorlar. Tabi ne tür vizeye başvuruyorsunuz, şu an ki durumunuz ne bunlarda önemli.
Cok tesekkur ederim yorumuzu katilmakla beraber gecen ay olan bir olayi da anlatmak isterim. İstanbul'da dostum eşi ile birlikte vize vize gorusmesine girdi .
Eşi aldi kendi ret yedi bu nasil bir iş gene anlayan beri gelsin . Bu arkadaşım istanbulda özel bir hastenede turkiye capinda önemli bir isim kalp cerrahi (prf)
Defalarca Avrupa ve Amerika cikislari var.
Ben defalarca Avrupa'ya ciktim abd cikma fikrim bu seneye kadar hic olmamıştı. Başka bir memur arkadasim yeşil pasaportla ret yedi.
Olaylara doğrusu artik siyasi bakmaya başladım. Bilmiyorum belkide yaniliyorum. -
@baba-yaga benim deneyimimde de yazmıştım ama tamamını yazmadım o arkadaşta dediğiniz gibi bir durum oldu , tek bekar erkek 25-30 max yaşlarında daha önce sadece ispanya girişi varmış, konsolos ispanya'dan sonra Amerika çok iddaalı dedi neden amerika dedi cocukda eee şey hayalimid falan geveledi ağzında uygun değil diye iade etti, kendinizi ifade edebilmek gerçekten çok önemli,
-
@tolgasatir Dediginiz olabilir ama kendini ifade edebilmek olayi çoğu zaman gecersiz gibi görünüyor. Okudugum bir cok yazida 20 sn 30 sn suren görüşmeler de cok var.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@waterman tecrubemi aktarayim;
Cruise gemisi calisanlari olarak CBP ile gayet kanka bir sekilde calisiyoruz. Herhangi bir abd limanina gemi yanastiginda herhangi bir CBP memuru gemiye girebiliyor kafasina gore.
Yaklasik 3 4 ay once gemideki personellerden birisi internetten marijuana tarlasi fotografi bulup kendi kafasini bu fotografa montajlayip internete saldi cool diye.
Olaydan 3 gun sonra gemi orlandoya geldiginde CBP kopeklerle gemiyi basip bu elemanin odasini aradi Ve birsey cikmadi.
Daha sonraki seyahatte de ayni limanda cbp basti gemiye,yine birsey cikmadi.Gemi rotayi degistirip orlandodan san diegoya gecti, ilk kez San Diego da durdugunda yine cbp gemiyi basip adamin odasini aradi.
Artik bundan ne sonuc cikarirsaniz.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
benim F-1 başvurum 1 ay önce reddedildi. Şimdi b1/b2 ye başvurursam 2 yıl beklemem mi gerekiyo? Bu kural nerede yazıyor?
-
@baba-yaga öyle yazılı bir kural yok ama aynı vize türünden red yediğinde hızlı başvuruların önüne geçilmek için alınmış bir önlem yoğunluğu azaltmak adına. F1 den sonra B1/B2 den o kadar geç almaman lazım ama deneyen var mı bilmiyorum. Ne zaman red aldın
-
@tolgasatir 29 martta reddedildi. Farklı türde vize sınıfı olduğu için geçerli değildir diye düşünüyorum ve bu kural gerçekmi yoksa şehir efsanesimi onuda bilmiyorum çünkü ben 24 veya 25 martta vizeye başvurdum sonra 29 martta açık yer buldum 5 gün sonra görüşmeye girdim. Üniversitede 2. sınıfta okuduğum için şansım olduğunu düşünüyorum o yüzden tekrar başvurcam yoksa başvurmazdım.
-
@baba-yaga şimdi ilk redini almışsın çok hızlı bir şekilde 2. denemeyi de yaparsan sonucun değişeceğini düşünmüyorum, size tavsiyem 1-2 avrupa seyahati ayarlamaya çalışın tamamen aynı case üzerinden giderseniz çok büyük ihtimal red alacağınızdır. Bu tamamen benim görüşüm deneyimli arkadaşlarda yorumlayacaklardır.
Bu kural gerçek şöyle gerçek B1/B2 de red yiyenler tekrar almaya çalıştıklarında 2025 mart dan önceye çok çok nadir o da 2024 aralık vs randevu alabildiler ama F1 red den B1/B2 ye randevu alabilen oldu mu bilmiyorum. -
@tolgasatir bunun sebebi sistem mi öyle atıyor yoksa dolu olduğu için mi alamıyorlar. red almayanlar için, yeni başvuranlar için de böyle mi?
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum