Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• @ayvalik10 zaman ile öğrenicez.

• Sizce 2k dolar yeterli midir oda kiralayıp ilk 1-2 ay yaşayabilmek için? Maaşımla döviz almaya çalışıyorum ama kurlar çok yüksek olunca zorlanıyorum :( Paran yetmez diyip beni reddetme ihtimalleri var mı?

• Sanırım bu mevzu sabah biraz yazışmalarımızla perçinlendi.

Kimse yanlış anlasın istemem. İmkanı olan zaten maddi olarak çok dert etmiyor bu konuları ama bakın şimdi. Sizler için bir bilgiseli olsun diye tek kişi üzerinden örneklemek istiyorum.

Houston,TX
    https://www.airbnb.com.tr/rooms/32977839?adults=1&check_in=2023-06-20&check_out=2023-07-20&federated_search_id=bc45555b-13c2-497d-9ca0-0e99a1cfcaa6&source_impression_id=p3_1681294572_VLBY3OCbFOhT46cL

12613 tl / Aylık yani güncel kurla aylık 650$ ediyor.

https://www.airbnb.com.tr/rooms/847196673734481191?adults=1&check_in=2023-06-20&check_out=2023-07-20&federated_search_id=bc45555b-13c2-497d-9ca0-0e99a1cfcaa6&source_impression_id=p3_1681294655_e%2BKDkHmm2bfRHjhp

11242 tl / Aylık yani güncel kurla aylık 580$ ediyor.

Denver CO,

https://www.airbnb.com.tr/rooms/34542460?adults=1&location=Denver%2C CO%2C United States&check_in=2023-06-20&check_out=2023-08-20&federated_search_id=c41e0f80-fbfe-4db5-881d-b137232941ca&source_impression_id=p3_1681295135_ZJUPrYazoK09xS6O

10823 tl/ Aylık yani güncel kurla 560 $

Yani bu işin ucu bucağı yok. Ama 1-2 ay otel niyetine tek kişi kullanmalık 3 farklı yer. Orta kesimlerde daha ucuz yerler var. Batı yakası daha pahalı, doğu yakası bir tık daha uygun yerler var. Kuzey ve güney gene uygun fiyatlı gelip geçici yerler var.

Oraya GC ile giderken tatile gidilmiyor arkadaşlar. Gerektiğinde en zor şartlara hazır olmak için gidiliyor. Gönül ister daha önce dediğim gibi herkesin çok parası olsun ama Aylık konaklama derdini ararsanız 500 dolardan daha azına bile bulabilirsiniz. Bunun haricinden bunun üst bir limiti zaten yok.

En basitinden çekiliş günü çıktığını öğrendiğinizde gidin bir bankaya en kötü 5000$ edecek kadar kredi çekebilirsiniz. Bu para 4-5 ay her türlü idare ettirilir. Amerika sosyal devlet değil deniyor ama bir çok yardım merkezi var. Kan plazma bağışından para kazanılabilir. Yani GC yoksa bile isteyen bir türlü döner.

Bana kalırsa burada bir tık olumsuz yazılar bazılarını korkutuyor.

Aile olarak düşünürseniz 4-5 çocuklu bir aile değilseniz gene buna benzer rakamlarda yerler bulabilirsiniz.

Bu demek değildirki 3 kuruş parayla gidin. Çekilişten sonra hayatınıza büyük bir tasarruf koyarsanız "her anlamda", elinizde para edecek bazı eşyaları dahi satarsanız gayet ufak meblağlara orada hayat kurmaya başlarsınız.

70bin dolar diyen var. 70bin dolara ev, araba, iş kurulur.

20 gün GC gelmezse zaten bir zahmet kendinizi geçindirin lütfen. Tatile değil, sıfırdan bir hayat kurmaya gidiyorsunuz. Tabi ki ilk aşamada havuzlu bir villanız olmayacak, eğer zengin değilseniz.

• @animehime94 amerikaya gitmeden önce konsolosluk için para bulmalısın çevrenden. Amerikayı sonra düşünürsün. Konsolosluk sana ret vermez sadece sana banka hesap tutarını daha fazla yükseltmeni söyler. Ya da amerika da senin masraflarını karşılayacak birisini bulmalısın diyor. Bu kişiye de sponsor deniliyor. Yoksa ret verip seni elemez.

• @onurito hahaha ok, biz de 2 çocuklu 4 kişilk aile olacağız hepimizin yakasında kırmızı karanfil olacak oradan tanırsın. kahveler benden. söz.

• @ayvalik10 Peki Hocam Delivery Konusunda Bir Sorum Olucak Bende Bir Kaç Hafta Öncesine Kadar O Yıllar Önce Yüklenmiş Youtube Videolarına Bakarak İlk Gittiğimde Delivery Yaparım Sonra Başka İşler Kovalarım Diye Düşünüyordum Bugün Delivery Hakkında Burdaki Forum Gönderilerini Okuyunca Okuduğum Kadarıyla Artık YouTube'daki Gibi Olmadığını Görüyorum O İşlerin. Peki Hocam Diyelim 2 Kişi ABD'ye Gitse Başlangıç İçin İş Olarak Delivery Öneririrmisiniz 2 Kişinin Ayrı Ayrı Delivery Yapıp Geçinmeye Çalışması Süreci Kolaylaştırırmı Yoksa Delivery İşine Artık Bulaşılmaz Mı Tam Kanaatiniz Nedir Houston TX İçin Merak Ediyorum Cevaplarsanız Sevinirim Yani Adapte Olmak İçin Çiftlerin Ayrı Ayrı Yapabiliceği İşler Mi Yoksa Şu Saaten Sonra Bir Hükmü Yok Mu Detaylandırırsanız Çok Sevinirim Şimdiden Sağ Olun Hocam.

• @Ekto-Oktan kardeş şu her kelimenin ilk harfini büyük yazmak için program falan mı var? :)

• @Ekto-Oktan elinde bir meslek ile neden gitmiyorsun da para kazandırmayacak bir işe kendini bağlıyorsun. Şimdi bir işe çırak girsen mülakat ekim de bile olsa 6 ay tecrüben olacak. Sonra sağlık raporundan sonra 6 ay sonra daha vaktin var. Toplam da 11 ay tecrüben ile hangi iş olursa olsun orada daha fazla kazanç sağlarsın. Kolayına geliyor diye herkes delivery diyor bakalım sen onu istiyorsun da o seni istiyor mu başvuru yapınca sistem hemen seni almıyor ki önce ehliyet alacaksın Türk ehliyeti ile yapamıyorsun. Ondan dolayı tembel olmayın kolaya kaçmayın.

• @selamibasaran Kanka Vallahi Alışkanlık Herkes Soruyor Kayılı Olduğum Tek Forum Burası Değil Ama Elimden Gelmiyor Dönüp Dolaşıp Capslock Basıyorum Rahatsız Ettiysem Affola :grinning_face_with_sweat:

• @ayvalik10 sorun şu ki çevremde maddi destek veya sponsorluk alabileceğim kimse yok. Üstelik ortopedik engelimin olması bile gittiğim her yerde dezavantaj olarak algılanıyor. Son çare olarak ek iş yapmayı ya da bankadan kredi almayı düşünüyorum ama sanırım krediyle döviz alınması da yasaklandı. Umarım beni kabul edebilecek bir yer çıkar :(

• @karaçay harika :) o zaman cookielerde benden olsun

• Kredi ile döviz almanız bankaya faiza atmanız sakıncalı. Onun dışında döviz bürosundan alacağınız doları biri size sorarsa amerikaya gidiyourum dediğiniz kimse size bir şey diyemez.

• @ayvalik10 Mantıklı Hocam Tek Sorun Şu Ki Halihazırda Lise Okuyorum Bu Sene İlk Başvurum Daha Herhangi Bir Konuda Atılım Gösteremedim Dediğinizi Değerlendiricem Ama Çıraklıkta Gidip Hangi İş Koluna Göre Uğraşmalı Ondan Emin Olamıyorum Öğrencilik Dışında Pek Bir İşte Aktif Faal Olarak Bulunmadım Hayatım Boyunca Ondan Bilgi Ve Deneyimim Çok Kıt Zaten Bu Yüz∂en Bu Forumda Gezip Bilgi Toplamaya Çalışıyorum İnanın Hocam Bilmediklerim Çok Fazla Siz Benim Yerimde Olsaydınız Çıraklığa Gidicek Olsaydınız Ne Olurdu Ne Yapardınız? Veya Daha Net Sorayım İş İmkanları Hangi Alanda Daha Fazla Çıraklık Hangisinde Makul Olabilir.

• @Ekto-Oktan delevery ve uber lyft işleri için forum sayfası var orayı detaylıca oku.Kısa özet geçmek gerekirse ehliyetin abd ehliyeti olmalı velevki oldu sistem hemen seni kabul etmiyor.uber mesela 1 sene tecrübeli ehliyet istiyor. Lyft ihtiyaca göre bazen hemen onaylıyor bazen onaylamıyor hemen.Diğer delevery işleri de keza benzer özellikler vardır.
    İngilizcen ilerledikçe başka sektörlere geçersin.Bilişim mezusun onun üzerine yoğunlaşırsın.gibi gibi.

• @animehime94 ortopedik engelli olmak amerika da sana o kadar çok avantaj sağlıyor ki çünkü saygı görüyorsun en başta ayrıca neden Türk parası ile döviz alasın ki TL olarak bankada kalsın paran. İşin makarasından biraz ciddi kısma geçelim mi senin için konsolosluk öncesinde yapılacak masraflar var. Onlardan haberin var mı 1. Ankaraya gitmek için ulaşım masrafı (ankarada değilsen)
    2. Ankaraya gidince ungan sağlık raporu için ödeme yapacaksın
    3. Mülakat günü konsolosluğa ilk girişte 330 dolar
    4. Konsolosluk için bankada para göstereceksin
    5. Mülakatı geçtin green kartın kart olarak basılması için 220 dolar ödeyeceksin.
    Daha amerikaya gitmedik Türkiyeden aktarmalı bile gitmek istesen en az 600 dolar uçak bileti
    bu arada şıklarda verdiğin paranın hiçbirini geri alamıyorsun bilgin olsun. Bu yüzden kendi imkanlarını gözden geçirmen gerekiyor.

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ayvalik10 Peki Hocam Delivery Konusunda Bir Sorum Olucak Bende Bir Kaç Hafta Öncesine Kadar O Yıllar Önce Yüklenmiş Youtube Videolarına Bakarak İlk Gittiğimde Delivery Yaparım Sonra Başka İşler Kovalarım Diye Düşünüyordum Bugün Delivery Hakkında Burdaki Forum Gönderilerini Okuyunca Okuduğum Kadarıyla Artık YouTube'daki Gibi Olmadığını Görüyorum O İşlerin. Peki Hocam Diyelim 2 Kişi ABD'ye Gitse Başlangıç İçin İş Olarak Delivery Öneririrmisiniz 2 Kişinin Ayrı Ayrı Delivery Yapıp Geçinmeye Çalışması Süreci Kolaylaştırırmı Yoksa Delivery İşine Artık Bulaşılmaz Mı Tam Kanaatiniz Nedir Houston TX İçin Merak Ediyorum Cevaplarsanız Sevinirim Yani Adapte Olmak İçin Çiftlerin Ayrı Ayrı Yapabiliceği İşler Mi Yoksa Şu Saaten Sonra Bir Hükmü Yok Mu Detaylandırırsanız Çok Sevinirim Şimdiden Sağ Olun Hocam.

https://www.simplyhired.com/search?q=delivery+driver&l=houston%2C+tx&job=b5QvDIhkOLPlXAVUZsmU7tKi-D2IBsZauzw3QyKbwMA0bg7Mt9RGsw

https://www.simplyhired.com/search?q=delivery+driver&l=houston%2C+tx&job=yVKKV_-Er_Ssxik2MQAkNoWFZmv0y9w0_2j0_4ZchcTIqXQl5Z6gEA

Mesela bak 10 saniye bakınca bunları buldum. Google kullanabilirsin bu tarz işler için. İngilizcen yeterli değil ise otomatik çeviri yapabilirsin.

• @Ekto-Oktan ailen de hiç el emeği olan bir meslek yapan yok mu çünkü amerika da el emeği inanılmaz para yapıyor. İlla da sertifika almana gerek yok çünkü onlar için sertifika geçerli değil bu yüzden el pratikliğin olsun. İklimlendirme de çalışırsın mesela. Sıcak yerlerde yaşayanlar klimaya tapıyorlar.

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@animehime94 ortopedik engelli olmak amerika da sana o kadar çok avantaj sağlıyor ki çünkü saygı görüyorsun en başta ayrıca neden Türk parası ile döviz alasın ki TL olarak bankada kalsın paran. İşin makarasından biraz ciddi kısma geçelim mi senin için konsolosluk öncesinde yapılacak masraflar var. Onlardan haberin var mı 1. Ankaraya gitmek için ulaşım masrafı (ankarada değilsen)
    2. Ankaraya gidince ungan sağlık raporu için ödeme yapacaksın
    3. Mülakat günü konsolosluğa ilk girişte 330 dolar
    4. Konsolosluk için bankada para göstereceksin
    5. Mülakatı geçtin green kartın kart olarak basılması için 220 dolar ödeyeceksin.
    Daha amerikaya gitmedik Türkiyeden aktarmalı bile gitmek istesen en az 600 dolar uçak bileti
    bu arada şıklarda verdiğin paranın hiçbirini geri alamıyorsun bilgin olsun. Bu yüzden kendi imkanlarını gözden geçirmen gerekiyor.

Ortalama şuan 15bin tl civarı türkiye'de masraf var.
    Uçak bileti falan hariç.

Bunları çoğu insan es geçiyor. Sadece bankada olması gerek paraya odaklanıyolar.

Çok doğru diyorsun "kendi imkanlarını gözden geçirmeliler".

Bazı rakamlar var ilk başta ufak gibi görünse bile kar topu gibi büyüyor bir anda.

• @ayvalik10 Ailemde El İşi Meslek Yapan Babam Var Baklava Ustalığı Dondurmacılık Kısacası Pastahane İşletmişliği Var Bu Olaylardan Anlıyor Babamdan Ötürü Az Buçuk Bende Anlıyorum Onun Haricinde Meslek Lisesinden Bilişim Bölümü Okuyorum Web Programcılığı Üstüne Onun Haricinde Kendimi Geliştirmeye Henüz Tam Teşekkül Zamanım Olmadı Daha Lise Dönemini Bu Yaz Bitiriceğim Çünkü Babamın Mesleği Pastahanecilik Tatlı Ustası Vs. Vs...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan tam dayaklıksın böyle bir becerin var sana ortak bile buldum. @debbieLA77 yanına çırak gönderiyorum eğitir misin. Tamam işte daha sonra web sitesini kurarsın online satış yaparsın. Elinde cevher var sen hala deniz kumunda bir şey bulurum ümidiyle arıyorsun.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k