Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İşten ayrılmak (1099-nec)

• Merhaba, yaklaşık 5 aydır bir şirkette çalışıyorum. Beni 1099-nec ile işe aldılar. Hala değiştirmediler. Sürekli oyaliyorlar. Size sorum part time göründüğüm için istediğim zaman ayrılabilir miyim yoksa belirli bir süre önce bildirim yapmam gerekir mi? Teşekkürler.

• @Fouray, içinde söyledi: İşten ayrılmak (1099-nec)

Merhaba, yaklaşık 5 aydır bir şirkette çalışıyorum. Beni 1099-nec ile işe aldılar. Hala değiştirmediler. Sürekli oyaliyorlar. Size sorum part time göründüğüm için istediğim zaman ayrılabilir miyim yoksa belirli bir süre önce bildirim yapmam gerekir mi? Teşekkürler.

Sayin @Fouray, eger gocmen oldugunuz icin isyerinizde ayrimciliga ugradiginizi dusunuyorsaniz (sizi bundan dolayi full time a gecirmiyorlarsa ornegin) bir takim haklariniz olabilir. Bu konu ile ilgili linkten bilgi alabilirsiniz. https://www.eeoc.gov/laws/guidance/fact-sheet-immigrants-employment-rights-under-federal-anti-discrimination-laws Ayrica eyalet hukuku bu konuda onemli olacaktir. Bu nedenle de eyalet ruhsatina sahip bir avukata da danismaniz gerekecektir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Kimlikteki Harf Hatası / İsim Sorunu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: Kimlikteki Harf Hatası / İsim Sorunu @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu durumda çocuğun ismi Türkiye'de Aylın Angelına olacak yani küçük 'ı' harfiyle. Bu da oldukça garip görünür. Benim adım ESİN. Öyleyse Amerikan pasaportum çıktığında her iki ülkede belgelerdeki ismin aynı olması için benim de adımı Türk kimliğinde ESIN olarak değiştirmem mi gerekiyor her iki ülkede belgelerde farklı yazılmaması için? Bilgi verirseniz sevinirim, tekrar teşekkür ederim. Sayın @projeon, isimleri aynı şekilde kullanmanız ABD'de önemlidir. TC'de bu gibi durumları belki anlatarak çözebilirsiniz ancak ABD'de bu gibi durumları anlamazlar. Belgenizde ne isim yazıyorsa odur. Eğer isminizi farklı kullanmak isterseniz mahkemede isim değişikliğine gitmeniz gerekir. Aylin ismi ABD'de de ve TC'de de "Aylin" olarak yazılabilir. Türkiye'de yazma ve problemlerle ilgili görüş bildiremiyorum. Ancak ismi küçük harfle yazdırmak sorununuzu çözecek ise bunu yapabilirsiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    551 Bakış
    C
    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ? @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti. vergi konusunda duzunlemeler yapildi. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Kısa ve aydınlatıcı olmuş.. :) sagolun.
  • E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    579 Bakış
    denizci10D
    @claudia-j-muslu teşekkürler
  • 2 Oy
    5 İleti
    6k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @eren57tr, içinde söyledi: Eb3 vizesi ile iş nasıl bulabilirim? Siz yardımcı oluyor musunuz? Sorudan da anlaşılacağı gibi 2-3 aydır eb3 vizesiyle ilgilenmekteyim. Bazı aracı kurumlar var ama güvenemiyorum. Çok büyük rakamlar istiyorlar. Kendi başımıza iş bulamaz mıyız? Sayın @eren57tr, Türkiye’den ABD’de EB3 ile is bulup gelmek çok zor bir işlemdir. Öncelikle sizin özelliklerinizin ise uyması ve ABD’de bu konu ile ilgili yeterli eleman bulunmadığının tespiti ve onayı gerekir. Buna “testing the labor market”, is piyasasını test etmek deniyor. Bu testi, size is verecek firma, Is Bakanlığına bağlı birimlere başvurarak yapıyor. Ayrıca bu firmanın ABD’de ise kalifiye eleman bulamadığını ispat etmesi gerekiyor. ABD’de is bulmak istiyorsanız öncelikle ABD’de bulunmanız bunu kolaylaştıracaktır. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k