Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Göçmen Olmayan Vize (NIV) Ücret Artışı (Mayıs 2023)

    detaylara ilgili başlıktan ulaşabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6319/göçmen-olmayan-vize-niv-ücret-artışı-mayıs-202


  • @kleo şimdilik internetten edindiğim kadarıyla Ankara OTOGAR (Aşti) ve Ankara Tren Garın da emanet dolapları varmış. Daha yakın bir yer bulamazsam çantamı onlardan birisine koyup elçiliğe geçeceğim.Salı günü görüşmeden sonra paylaşırım.


  • @Bberturk hocam peki bu, bu durumun böyle devam edeceği anlamına gelir mi yoksa atıyorum birkaç ay asonra açılmaya başlar mı? hiç mezun olmadan staja gidemeyecek miyim 😞


  • @mdaks7 inanın konsoloslukları kestirebilmek çok zor, sosyal medyada paylaşımlar yapıyorlar sempatik videolar çekip: vize mülakatları çok dolu ancak elimizden geleni yapıyoruz vs. gibisinden, ama geçtiğimiz aylarda da Büyükelçi bu tarzda bi demeç vermişti ve hiç ilerleme görmedik daha da kötüleşti hatta. DV 2023 kazananları hala mülakat bekliyor hakları yanacak, aile dayanaklı göçmen vizelerde de yıllarca birikmiş durumdalar. O yüzden ben pek pozitif bakamıyorum en azından önümüzdeki bir yıl için ☹


  • hocam ama son 20 gündür bu şekildeymiş belki geçici bir süre biraz rahatlattıktan sonra tekrar normale dönmez mi 😞 ds160 da bir yıl geçerliymiş yatırılan 160 dolarla birlikte..

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar ds160 formunda staj yapılan yerin bilgisini veriyor musunuz ve eğer vermezsem bir sorun olur mu

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Merhaba agustos sonu kanadaya gideceğim. öncesinde bir hafta abd ziyaret edip öyle gecmek istiyorum, Turkiyeden suan turistik vize işlemini baslatırsam agustos bası temmuz ortası gıbı randevu verirlermi? Parayı Verilecek randevu tarihinden önce mi yatırıyoruz? Verilen randevu tarihini begenmezsek paramız yanıyormu yoksa Kanada'daki bir elciliğe transfer edebiliyor muyuz basvuruyu? Zam yapılacağı soyleniyor etkilenmemek icin simdiden basvuru mu yapmak lazım yoksa randevu gunu tarıfesı mi gecerli olacak? Turist vizesiyle export maksadıyla araba satın alabiliyormuyuz İyi gunler


  • Arkadaşlar bugün annem, babam ve teyzemin vize mülakatları vardı.

    Teyzem görüşmesini kadın bir personel ile gerçekleştirmiş, çok asık suratlı olduğunu söyledi ve ne yazık ki vizesi onaylanmamış.

    Teyzemin icra/ borç durumları vardı ancak bunu görebileceklerini sanmıyorum, masrafların sponsor tarafından karşılanacağını belirten dilekçe, sponsorun hesap dökümü, ruhsatlar vs herşey hazırdı ancak hiç birini istememişler.

    Sorulan sorular,

    1. Amerika'ya hangi sebeple gidiyorsunuz?
      -- Yeğenim orada yaşıyor, onu ziyarete gideceğim.
    2. Ne iş yapıyorsunuz ?
      -- Bankadan emekliyim.
    3. Takım çalışması yapıyor muydunuz? ( neden böyle mantıksız bir soru sorulduğunu anlamadık )
      -- Nasıl yani, çalışırken mi ?
    4. Evet. Yapıyor muydunuz ?
      -- Evet, tabii ki ekip olarakta çalışıyorduk.
    5. Çocuğunuz var mı ?
      -- Evet, burada yaşıyor, 1 kızım var.

    ve Pasaportunu geri vermiş.

    Anne ve babamın görüşmesi neyse ki olumlu sonuçlandı ve vizeleri onaylandı.
    Görüştükleri personelin ise; sarışın Amerikalı güler yüzlü bir beyfendi olduğunu söylediler.

    Sorular ise aynı sayılır;

    1. Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz ?
    2. Çocuğunuz orada ne iş yapıyor ?
    3. Çocuğunuzun doğum tarihini söyler misiniz ?
    4. Ne kadar kalacaksınız ?
    5. Tebrikler. Vizeleriniz onaylandı.
  • ⭐⭐⭐

    @kronos takım çalışmasından kastı ne olmuş anlamak pek mümkün değil.


  • Ret yiyenlere tarih vermedikleri için yeni bir hesaptan ret yememiş gibi randevu alıp erkene çeksek sıkıntı olur mu acaba?


  • Ankara için randevular açıldı . 15 -16-17 kasımda boşluklar var . İlgilenen arkadaslar değerlendirebilir.


  • @Rüştü-Gürbüz Ankara daha az B1-B2 vizesi vermiş görünüyor fakat mülakata giren kişi sayısını bilemiyoruz. Bununla alakalı bir bilgi var mı ? Ankarada mülakata girecek kişiler için tedirginlik yaratıyor bu bilgi 🙂


  • @mdaks7 evet zaten görüşme sırasında vize memuru bunu göremeyecek değil mi?
    tek zeki sizsiniz 🙂


  • Hayır hocam ds160da ret aldığımı tabiki belirtip ais hesabında belirtmesem diyorum. Daha önce bunu yapıp onay alanlar gördüm ama emin olamadım. Zaten tıp öğrencisiyim çok çok basit gereksiz bir hatadan alamadım vizeyi.


  • @moksas @kleo merhabalar. Diğer forum üyelerinin diğer başlıklarda yazdığına göre tam büyükelçilik girişinde bir emekli polis kendi aracıyla bekleyip emanetleri kabul ediyormuş 50 tl karşılığında. Deneyenler olmuş forumda. IR1/CR1 başlığında bakarsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. onun dışında zaten büyükelçilik yanında besa kule var orada bir sürü cafe var, onlara da sorarsanız yardımcı olabilirler. görüşmenizde iyi şanslar!


  • Arkadaslar anlamak cok güç ama bugun yeşil pasaportlu bir arkadasim ret aldı.hesabin da surekli parasi var. Avrupa giris cikislari var (fakat formu doldururken çıkışı yokmus pasaportu yeni geldigi icin sonradan giriş çıkış yapmış) gise görevlisi sormuş yurt dışı giriş cikis var mi? var demis arkadas. Ama malesef uygun degilsiniz demiş. Tahminin birinci neden bu ikinci neden isyeri ile alakali calistigi yerde 7 yildir calisiyor 6 aydir da ayni firmanin yan sirketine gecti calistigi yeri yeni 6 aylik gostermis vs iste boyle. Benim bile morelim bozuldu nasil ulke burasi boyle kimse vize vermiyor artik.


  • @kaanayhan83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaslar anlamak cok güç ama bugun yeşil pasaportlu bir arkadasim ret aldı.hesabin da surekli parasi var. Avrupa giris cikislari var (fakat formu doldururken çıkışı yokmus pasaportu yeni geldigi icin sonradan giriş çıkış yapmış) gise görevlisi sormuş yurt dışı giriş cikis var mi? var demis arkadas. Ama malesef uygun degilsiniz demiş. Tahminin birinci neden bu ikinci neden isyeri ile alakali calistigi yerde 7 yildir calisiyor 6 aydir da ayni firmanin yan sirketine gecti calistigi yeri yeni 6 aylik gostermis vs iste boyle. Benim bile morelim bozuldu nasil ulke burasi boyle kimse vize vermiyor artik.

    Selamlar, üzücü bir durum geçmiş olsun.
    Arkadaşınızın profili neydi acaba yaş/bekar evli vs. vs.


  • Sağolasın kardesim hemde ne uzucu.
    Arkadas yaş olarak 40 yaslarda falan. Evli iki cocugu var, cocukları ozel okulda okuyor esi memur ev arac marac arsa vs var. Durumu anlayan beri gelsin.. bende mayis sonu bas vurmayi dusunuyordum ama bu olay sonrasi umudum kalmadi. Bu durumun itiraz vs sureci varmıdır. Yada tekrar basvuru icin bir sure vs gereklimi bilen bir arkadas yardimci olursa seviniriz.


  • merhaba bende aynı durumdan muzdaripim ben ds 160 ı doldurup imzaladım. randevu tarihide aldım bilen bir arkadaş varmıdır acaba ne yapmalıyız ?

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar herkese yarın sabah 08:30 da Ankara'da görüşmemiz var o saatlerde randevusu olan var mı ? O saatlerde orada olan var ise görüşmek isterim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum