ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@niwss green card vizeniz pasaporta basıldığı an siz zaten göçmen olacaksınız plastik kartın ulaşmasını beklemenize gerek yok. Tek gereken şey SSN numaranız olabilir, vizenizin üstüne basılacak olan I551 stamp ile iş başvurusunda bulunabilir ve işe başlayabilirsiniz.
-
@waterman Teşekkürler aydınlatma için
-
@goose merhaba chen evrak toplama aşamasında çok zorluyor mu? Neler istiyor kısaca bilgi verebilir misiniz ?
-
Merhaba Biyoloji alaninda PhD yaptim. Bircok nitelikli yayin ve atifim var. Uzun arastirmalar sonucu EB2-2 NIW basvurumu wegreened.com (Chen) araciligiyla yaptim. Ilk etapta cv mi detayli sekilde degerlendirdikten sonra dostami aldilar. 2022 Subat ayinda dosyayi yolladik 2023 mart ayinda kabul aldim. Suan IVP surecini bekliyorum. Ancak vize ucreti yatirmaya calistigimda sistem kredi karti kabul etmiyor ve bir US banka hesap numarasi talep ediyor. Ben Turkiye den vize ucreti yatiran varsa bu sorunu nasil asti acaba yardimci olursa cok sevinirim. Ayrica farkli konularda detayli bilgi soran olursa yardimci olurum
-
@niwss Merhaba oncelikle kabul aldiginiz icin tebrikler ben de benzer sekilde tr den kabul aldim suan vize ucreti yatirmaya calisiyorum ancak sistem kredi karti yerine bir US hesabi istiyor siz tr den vize ucretini nasil yatirdiniz acaba
-
@Biyolog Merhaba, USCIS ödemesinde olduğu gibi chen avukatına ödeme yaparsınız, o da sizin yerinize kendi hesabından NVC ödemesini yapar. Firma ödemeyi bu şekilde kabul etmez ya da ek ücret isterse o zaman Amerika da bir yakınınıza ulaşmanız lazım. Siz ona ödersiniz o da sizin yerinize NVC ödemesini yapar. Başka da bir yol bilmiyorum. Kolay gelsin
-
@Biyolog ödeme icin bir tanidik bulmali yada avukat aracılığı ile halletmelisin. Ödemenin bir amerikan bankası yada kredi kartı ile yapılması gerekiyor.
-
@Biyolog Merhabalar, teşekkür ederim. Ben de sizi tebrik ederim. Ben IVP sürecinde de avukatımla devam ettim ve ücreti onlar benim adıma yatırdılar. O yüzden Tr den kendi başına IVP başlatanlar nasıl yaptılar bilmiyorum ben.
-
Benzer durumu ben Amerika'da yaşayan bir tanıdığım ile aştım. O'nun hesap bilgilerini sisteme girerek parayı ödedim ve kendisine buradan havale ettim. Malasef başka yol yok. Bir tanıdık vasıtasıyla veya vize başvurusu yapan firmalar ile halledebilirsiniz..
-
@Biyolog Ben Amerikada hesabı bulunan bir arkadaştan rica ettim, onun hesap bilgilerini verdim. Yani hesabın sizin veya avukatınızın adına olması gerekmiyor.
-
@kelle evet gerekmiyor. önemli olan paranın geçmesi.
-
@Muzaffer-Bahçivan Hocam ilginiz icin cok tesekkur ederim ilginc geldi bana da zira daha once turist vize ucretini KK ile odemistim dediginiz gibi avukatim uzerinden halledecegim.
-
@niwss tesekkur ediyorum ben de avukat üzerinden devam edecegim sanirim.
-
@tugcekumral tüm akademik çalışmalarınızın, yayınlarınızın abdye hangi aşamada nasıl bir yarar sağlayacıyla ilgili bilgi istiyorlar. Sorduğunuz sorulara 2 iş günü içinde kesin dönüş yapıyorlar.
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben bugün itibariyle DQ oldum. -
@TOK Hocam umarim tez zamanda ilerler ve bir anca once buralara gelirsiniz. Selamlar.
-
@TOK merhaba sevindim adiniza henüz vize randevunuz gelmedi degil mi?
-
@Biyolog Daha gelmedi. Bence Kasım'dan önce randevu gelmez
-
-

Moral bozmak gibi olmasın ama bence en az iki yıl bekleme süreniz var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum