Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @pelin-dikmen evet her şey bitti şimdi diğer süreçlerle uğraşacağım. Yeni bir serüven başlıyor :)

• Yığılan dosyaları eritmek için, backlog, USCIS kendisine gelen petition sayısından daha fazla dosyaya bakmak zorunda. Ki backlog erisin.
    Bu artı katsayı ne kadar fazla ise o kadar hızlı gelişme kat edilir. Şimdi gelelim neden 16.5 ay 2023'te başvuran kişileri ilgilendirmeyeceğine ve bunu baz almaması gerektiğine.

USCIS son 6 ayın verilerini sundu. Okuduğu dosyaların yüzde 80'nine dair olan veriler... ve bu da 16.5 aydı. Bu aylar ise Şubat, Ocak, Aralık, Kasım, Ekim ve Eylül ayları idi. USCIS'e gelen haftalık dosya sayısı haftalık 800 -900 civarı.
    Sürelerin yerinde durması ve mümkünse aşağıya gitmesi için haftalık 900+ dosyaya bakılması gerekiyor. Şimdi gelelim haftalık okunan dosya sayısına.

Ocak 2-08: 442
    9-15 Ocak: 768
    16-22 Ocak: 654
    23-29 Ocak: 928
    30 Ocak 5 Şubat: 1044

Şubat 2 hafta hariç sadece Mart ayına girmemizle 1000+ sayısı görmüşüz okunan dosya sayısı için.

Bu şu demek: backlog giderek artmış Şubat ayına kadar. Çünkü okunan dosya sayısı alınan dosya sayısından daha az.

Fakat Mart ayı ile beraber USCIS okuduğu dosya sayısı aldığı dosya sayısından daha fazla. Bu demektir ki şuan başvuran kişilerin 16.5 ay verisini göz önüne almaması ve 13 ay ve daha az bir süre bandını göz önüne alması gerek. Çünkü backlog ama yavaş ama orta bir şekilde eriyor. Unutmayalım daha Ocak ayına kadar okunan maks dosya sayısı 611 olmuş o da sadece bir hafta ve hep aşağı sayıları görmüş.

Şimdi başvuran ve burayı okuyan arkadaşlar varsa 16.5 ay verisi sizi korkutmasın tersi bir durum olmadığı sürece herkes en kötü ihtimalle NOA2'sini 13 ayda alacak. En kötü diyorum çünkü 1 sene aşağısını da görebiliriz.

• 27 Şubat 5 Mart tarih aralığından bu yana okunan dosya sayısı 1000'in altına düşmedi.

Herkes için en en güzeli olur umarım.

• Merhabalar arkadaşlar Ankara vize randevu açılmasını bekleyenler var mı?

• @Ttoprak evet ben şubattan beri bekliyorum sürekli kontrol ediyorum ama iki defa açılmış ikisinde de kaçırdım bana denk gelmedi çünkü çok hızlı kapanıyor.

• @Yeşer-Kaya o zaman takip etmeye devam. Uygunluk gördüğüm zaman buradan da haber veriyor olurum diğer arkadaşlarında işe yarar umarım. Bol şanslar dilerim

• @Ttoprak çok sağol teşekkürler

• @Ttoprak evet tam 4 aydır randevu almaya çalışıyorum. Sürecin en sıkıntılı ve sabır zorlayan kısmı burası sanırım. Şansa kalmış bir şey “ya çıkarsa” oyunu. Mayısta başvurumuz 2 yıl olacak. 💆🏼‍♀️

• başka ülkelerden de randevu almaya çalışanlar var türkiye için. benim grupta en az 3 kişi ara ara ankarada randevu durumu nedir diye soruyor. sadece türkiye olmuş olsaydı çok fazla bekleme süresi olmazdı diye düşünüyorum.
    randevu açıldığında haber verilen bir yazılım geliştirilebilir mi bilmiyorum doğrusu. Bunu araştıracağım.

• ⭐⭐⭐

@samsa @Rushvisasnow göcmen olmayan vizelerde bir sistem geliştirmiş belki aynı sistem K1 içinde geçerli olabilir sorun isterseniz

• @waterman teşekkürler,
    şimdi kendisine ulaştım.

• Herkese merhaba,
    Nisan ayı içersinde sürecin uzunluğundan dolayı turist vizesine başvurmaya karar verdim. Bu bekleme sürecinde turist vizesi başvurusu yapanlar varmı? Malum bekleme süreci çok uzadı nişanlımin zamanı(tatili) çok fazla yok ve uçak fiyatları inanılmaz artıyor. Mülakatta bu gerçekleri memura anlatsam sonuç ne çıkar bilemiyorum.ayri kalmak,uçak bileti fiyatları, nişanlımin işinden dolayı az tatil vsvsv. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim .
    NOA1 onay : 10/11/2022
    NOA2 onay : gg/aa/yyyy
    Vize mülakatı : gg/aa/yyyy
    Vize onay : gg/aa/yyyy

• @waterman arada ki fark şu hocam bizde ödeme yapmadan randevu ekranına geçmiyor ve o hesaba giriş yapabilmek için b1 de olmayan 2 adet bilgi istiyor , ank numarası ve wac numarası hesap açılışında. Yani teorik olarak çok mümkün olacağını düşünmüyorum

• @ozy75 boş yere başvurup red almayın paranıza yazık bahsettiğiniz sebeplerin hiç biri sizi Türkiyeye bağlayan sebepler değil memur anlatacağınız bu sebeplerin hiç birini dikkate almayacaktır. Forumda biraz geçmiş sayfaları okursanız bir çok kişi aynı düşünce ile başvurup red aldı. Vizesiz bir ülkede buluşabilirsiniz. Daha mantıklı olur sizin için. Ben yine de ne olursa olsun şansımı denemek istiyorum derseniz deneyin ama turist vizesinde de randevular çok erkene yok bildiğim kadarıyla

• @ob16222 dedıgım gibi başvuruda bulunacagım nısanlımın baskısı ile....nişanlım k1 surecınde turist vizesi alan ınsanlar ıle bazı forumlarda konusmus, norveç ve finlandıya vatandaşları :)
    vizeli ve vizesiz ülkelerde 3 kez buluştuk (uçak korkusuna ragmen) en az 10 12 ay daha beklemektense şansımı denemek istıyorum.
    teşekürler yorumun için.

• @ozy75 bahsettiğiniz ülke vatandaşları esta vize kapsamında. Bizim gibi vize almıyorlar Online olarak Amerika’ya gideceklerini beyan ediyorlar o kadar. Vize bile denilemez. Tabi deneyin şansınızı umarım alırsınız.

• merhaba arkdaşlar mulakata gırenler bır sorum olacak ne sordular ve ıcerde ne kadar zaman geçırdınız deneyımlerınız paylasırsanız sevınırım :)

• ⭐⭐

@ozy75 deneyebilirsin ama tourist vizesi randevusunda gorevliye nisanlin ile bulusmak istedigini belirtirsen. Buyuk ihtimalle geriye Donmeyeceksin mantigi ile onlara red verme sebebi sunmus olursun

• ⭐⭐

@Dilek-Önder genelde 1 saati buluyor sira beklemeden kaynakli mulakat 3 ya da 5 dakika suruyor genel sorular olarak ne zaman tanistiniz kac Kere gorustunuz nisanlin senin ailen ile tanisti mi Sen onun ailesi ile tanistin mi nisanlinin usadaki adresi ne. Nisanlinin kac kardesi var nisanlin ne is yapiyor ne zaman nisanlandiniz ya ya da ne zmaan evlenme teklifi ettin bu tarz sorular

• @Dilek-Önder arkadaşın dediği gibi bekleme süresi 1 saat civarı biraz yavaş ilerliyor sıra. Mülakat süresi 3 dk. Bana sorduğu sorular çok basitti ne zaman tanıştınız annesinin babasının adı ne. Vizeni onaylıyorum. Bu kadar kısa sürdü.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k