Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 69.9k 220

• @denizci10 Çocuğum için başvuru yaptık ve belgeleri İstanbula gönderdik ds 160 formununda başvuru teslim yeri seçeneğinde Ankarayı seçmiştik sorun olur mu ?

• Bu ileti silindi!

• 6 mart pasaport konsolosluğa ulaştı 8 mart Application received 9 mart Approved oldu herkese bol şanslar .

• @waterman teşekkürler

• @beceke Sizinle birebir aynı olaylar başımıza geldi. Biz çocuklarımız için DS160 doldururken Ankara'yı seçtik akabinde sistem evrakları İstanbula göndermemizi istedi bizde gönderdik. 5 gün sonra Refused uyarısı aldık. Akabinde Ankara için Randevu oluşturmamizi isteyen Eposta geldi.. 27 Mart'a randevu aldık, fakat Pasaportlar İstanbul Konsolosluğunda... Biz Ankara ya sadece ek belgeler ile mi gideceğiz yoksa pasaportumuzu İstanbul bize yollar mı? Ek olarak çocuklarım için bana ne soracaklar ki? Deneyimi olan var mı?

• @ekiin Merhaba kusura bakmayın geç cevap veriyorum yeni gördüm postunuzu. Belki çoktan halletmişsinizdir. Benim de durumum birebir sizinle aynıydı. 2020 yılında sona ermişti vizem ve eski soyadımla idi. Ben 6-7 ay kadar önce yeni soyadım ile hiçbir problem yaşamadan posta ile yeniledim vizemi.

• Mülakatsız vizemi yeniledim, kendi deneyimimi paylaşmak isterim.
    15 yaşındayken aldığım 10 yıllık B1/B2 vizemin süresi 3 yıl önce doldu. Bu sene yenilemek istedim. Eski vizeden bu yana değişen şeyler 5 yıldır özel bir kurumda öğretmen olarak çalışmam, evlilik ve yeni pasaport. İki soyad kullanıyorum ve bu şekilde başvurdum. Bu aşamada mülakatsız yenileyememekten çok korkuyordum. ds160 belgesi, fotoğraf, vizemin olduğu pasaport ve yeni pasaporta ek olarak 3 aylık banka dökümü, aile cüzdanının fotokopisi ve üzerime olan araç belgemi de ekleyip PTT ile gönderdim. Konsolosluğa ulaşması 2 gün aldı. 2 gün application received de kaldı, 4. gün issued görünce rahatladım. Konsolosluk sayfası her gün 6'dan sonra güncelleniyor. Ben bunu biraz geç farkettim. Saat başı sayfayı yeniliyordum. Toplamda bir hafta içerisinde pasaportum Levent PTT'ye gönderildi ve teslim aldım.

• ⭐⭐⭐

@ekiin tebrikler sanırım ben söylemiştim bu zamana dek çoğu şey değişmiştir mülakat isterler diye sözümü geri alıyorum ☺️

• ⭐⭐

@ekiin elçilik daha önce çok kez söyledi, gereksiz belge koymayın, işlemleri yavaşlatiyor diye :)
    yurdum insanı neden hiçbirşeyi dinlemeyip kafasına göre iş yapiyor çok merak ediyorum.

• @charon Yurdum insanı olarak yaşadığımız olaylardan ötürü hiç kimseye hiçbir devlet kurumuna güvenmemeyi öğrendik ne yazık ki. Belki de bundan dolayı elimizden geldiğince kendimizi garantiye alma ihtiyacı duyuyoruz :) Kaldı ki 6 gün sonunda elime ulaştı, işlemler yavaşlamış değil.

• ⭐⭐

@ekiin abd elçiliği tc devletine bağlı bir kurum değildir.

kendileri açıklama yaptı, hatta instagramda story bile yaptılar bunu yapmayın diye.
    işlemlerinizin 6 gün sürmesinin sebebi o belirteyim :)

Şaşırıyorum açıkçası.

• @charon Tc'ye bağlı demedim zaten, hiçbir devlet kurumu dedim. Ptt'den konsolosluğa ulaşması 2 gün aldı, oradan Ptt'ye tekrar gönderilmesi 2 gün. Bunları göz önünde bulundurunca süreç gayet makul. Neden 3 günde gelmedi diye bir cümle kurmadım. Benim açımdan her şey yolunda gitti. Neyi sorun ettiniz anlayamadım. Kendiniz sadece gerekli evrakları gönderin olsun bitsin, ben garantiye almak istedim kendimi. Yorum için teşekkürler.

• ⭐⭐

@ekiin dedigim o zaten,kendinizi garantiye almiyorsunuz.
    Herkes ekstra belge yolladiginda isler yavasliyor. Bunu da soylediler zaten :)

• 21 Martta belgeleri ptt'ye verdim. 24 Martta application recieved'e döndü. Bugün ayın 29u hala aynı şekilde duruyor. Gerekli belgeler dışında hiçbir şey göndermedim. Acaba bir sıkıntı mı olmuştur?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatih-Kabadayi telaş edecek bir şey yok, sorun olsa mail alırsınız.
    yoğunluktan dolayı bu bekleyiş.. en geç önümüzdeki haftabaşına kadar haber alırsınız.

• Merhaba, ben DV2023 kazananlarındanım. 2021 Mayıs ayında eşimle 10 yıllık turist vizemiz bitti. Öncesinde Amerika’ya giriş yaptık ve 1 buçuk ay kaldık. Şu an mülakat öncesi yeniden turist vizesi başvurusu yapsam talihli olduğum için vizeyi yenileme ihtimalim olur mu?

• @bernat merhaba. ben de aynı durumdayken, mülakatsiz vize yenileme başvurumu mali yıl bittikten sonra (30 eylül sonrası) yapmış ve vizemi sorunsuz yenilemiştir.

normalde sorunsuz bir şekilde yenilenmesi gerek, çünkü siz göçmenlik süreç başvurunuzu (DS260 doldurmak) USCIS'e yapmıyorsunuz ama; tavsiyem eğer elzem değilse bu başvuruyu 30 eylül sonrası yapmanız.

• @gucarslan anlıyorum, çok teşekkürler cevap verdiğiniz için.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba herkese.Burada yeniyim.
    Eski pasaportumdaki B1/B2 ABD vizem eylül 2023te bittiği için yeni pasaportumu ABD istanbul konsolosluğuna posta ile gönderdim.CEAC sisteminde 5 Nisan tarihinde approved olduğunu gördüm.Bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim approved olması vizemin onaylandığı anlamına mı geliyor?Halen issued yazmıyor.Bir de 5 nisandan beri pasaportumun halen gelmemesi normal mi?Çünkü kurye ile şirket adresime teslim edilmesini seçmiştim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    564 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • B1 vizesi expedited oluyor mu?

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    434 Bakış
    crazycellsC
    @chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu? Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı? Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.
  • Üniversite öğrencilerinin turist vizesi başvurusu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    13
    1 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    Berk RoyB
    Selam arkadaşlar ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. En büyük hayallerimden biri amerikayı görebilmek ve sırf bunun için yeşil pasaport ile avrupa ülkelerini seyehat edip pasaportu doldurmaya başladım. Gelir kaynağım çok yok genelde yolda para kazanmaya çalışıyorum o yüzden vize başvurusunda gösterebileceğim çok finansal belge yok. Yine de seyehat geçmişimden dolayı vize onayında avantajım olur mu? Boşa kürek çekmek istemiyorum. Ek olarak türkiye yerine yurtdışından (örn. italya) başvuru yapmanın ne gibi avantajları olabilir?
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k