(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhaba, turist vizesi için ds formunu doldurmuştuk. İş değişikliği yaptık bunu ds formunda değiştirmemiz gerekir mi yoksa sadece orada durumu belirtmemiz yeterli olur mu?
-
@episode245 yeni DS160 doldurup içeri girerken yeni DS160 formunun çıktısını verip bunu dikkate almalarını istemelisiniz. Randevu vs ekranında bir şey yapmaya gerek yok sadece bu çıktıyı yanınızda bulundurun ve girerken verin
-
@OZCANGURBUZ hocam disneylandı duymadıysanız hiç eklemeyin plana. New york diyin geçsin.
soru falan sorarsa kalırsınız çünkü. -
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni katıldım ve değerli düşünceleriniz ile birlikte bazı sorularıma cevap almak isterim.
Benim turist vizem var ve Amerikaya iki kez turistik olarak girip çıktım ilkinde 2 ay diğerinde de 3 gün kaldım.
Eşim 13 Eylül 2022 vize randevusundan red aldı ve aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar başvurduk. 25 Ocak 2024 tarihine vize randevusu oluşturabildik.
Eşim 29 yaşında kabin memurluğu ve sekreterlik geçmişi var Şuan için çalışmıyor.
Vize red öncesinde Almanya, Hollanda ve Ukrayna seyahatlerimiz olmuştu. Vize red aldığımız süreçten bugüne dosyada değişiklik olarak Japonya, Hong Kong ve İsrail seyahatlerimiz oldu. Yani sonuç olarak son 5 yılda Jerusalem ile birlikte 7 ülkeyi ziyaret ettiğimizi formda belirttik. Bu durumda dosyamıza olumlu yansır mı?
Seyahat masraflarına sponsor olarak kendimi göstermedim çünkü eşimin hesabında 4bin Euro uzun süredir duruyor. Bunu değiştirmeli miyim ? Bir diğer konu ise ds160 formuna Ankara lokasyonunu girmiştik fakat İstanbuldan randevu alabildik. Bu durumda problem yaşanır mı ya da tekrar ds160 doldurulmalı mı?
Vaktiniz ve değerli cevaplarınız için teşekkürler!
-
@hnyalcin esinizin red alma sebebi issiz olmasi, ulke gezememeniz degil.
Abd banka hesabina bakmaz bu arada. -
Merhabalar,
Eşimin ailesi için B1/B2 vize başvurusunda bulunmuştuk. Vizeleri onaylandı.
Amerika'da nereye gitmek istiyorsunuz, neden oraya gitmek istiyorsunuz sorusuna kızımız ve eşi orada diye cevap verdiklerinde buraya nasıl geldiğimizi sormuşlar. Green Card ile geldiğimizi öğrenince nasıl aldığımız, nereden aldığımız, şu an çalışıp çalışmadığımız gibi detayları da sormuşlar. Hazırladıkları evraklar içinde bizim Green Card görüntülerimiz de vardı, onu da göstermişler hatta. Bunun dışında herhangi bir evraklarına bakılmamış.
Green Card sahibi yakınlarının görüşmeleri için paylaşmak istedim. Umarım herkes sorunsuzca vizesini alır. -
@Muhtaradana Hocam bu arada hem öğrenciyim hem özel bir şirkette çalışıyorum hangisini söylemem daha mantıklı olur ?
-
Merhabalar. Ben evliyim 4 yaşında çocuğum var ve ailecek ABD'ye tatile gitmek istiyoruz. Daha önce bir işyerinde 6 yıl çalıştım fakat 1 yıla yakındır çalışmıyorum, borsadan gelir elde ediyorum. Eşim ise 3k$ maaş alıyor. 10 gün gidip gelmek istiyoruz. Benim resmi olarak çalışmamam sorun yaratır mı? Bir tane evimiz var kiracı oturuyor bir tane de araba alacağım. Bunlar yardımcı olur mu vize için teşekkürler.
-
@aaktas29 abd malvarlığınıza bakarak vize vermez.
-
@charon Neye bakarak veriyor?
-
@aaktas29, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar. Ben evliyim 4 yaşında çocuğum var ve ailecek ABD'ye tatile gitmek istiyoruz. Daha önce bir işyerinde 6 yıl çalıştım fakat 1 yıla yakındır çalışmıyorum, borsadan gelir elde ediyorum. Eşim ise 3k$ maaş alıyor. 10 gün gidip gelmek istiyoruz. Benim resmi olarak çalışmamam sorun yaratır mı? Bir tane evimiz var kiracı oturuyor bir tane de araba alacağım. Bunlar yardımcı olur mu vize için teşekkürler.
Daha önce yurtdışı seyahatleriniz oldu mu? Konsolosluk sizin seyahat geçmişinizi önemser, bir de geri döneceğinize inanmak ister. Bizim ailecek 5 yıl önce girdiğimiz vize mülakatında hazırladığımız hiçbir evraka bakmadilar. Daha önce hiç yurtdışı seyahatimiz olup olmadığını sordular. Ben saymaya başladım, görevli de pasaportumdaki Schengen vizelerine baktı. Toplamda 2 dakika bile sürmedi mülakat, onayladı vizeyi.
-
@Müberra-Dikici İspanya'ya gitmiştik o var sadece pasaportumda.
-
@aaktas29 Amerika’ya gidip orada kalmayacağınıza ikna olarak vize veriyorlar. Tabi bazen onlarda yanılabiliyor. Bunun içinde insanlar Avrupa daki ülkeleri gezip sonra başvuru yapıyorlar ve profillerini güçlendiriyorlar. Milyon dolar hesabı olup red alan kişiler biliyorum. O yüzden sizin gerçekten turistik amaçlı ziyaret edip Türkiye ye veya yaşadığınız ülkeye geri döneceğinize kanaat getirmeleri lazım.
-
@hnyalcin bence eşiniz çalışmaya başlarsa onay alır. İsterseniz 15 ülke gezin şuan için çalışmıyor olması en büyük red sebebi.
-
@aaktas29 abd malvarligina gore vize vermez, bankadaki Milyon dolari sallamaz, bilmemne fabrikasi sahibi olmaniz kendilerini ilgilendirmez. Ornekleri cogaltabiliriz.
Abdnin baktigi *bu kisiyi ulkesine baglayan sebepler nelerdir? Seyahatinden sonra ulkesine donecek mi?*dir.
Bir vize memuru sizinle konusmaya basladiginda sizin yapmaniz gereken memuru Ben abdde kacak kalmayacagima ikna etmektir. Kendisi her zaman onu varsayarak konusmaya baslar cunku. -
Merhaba. Turist vizesi için görüşme günü, Nüfus kayıt örneği ve Adli sicil kaydı götürülmesi gerekiyor mu? Göçmen vizesi için gerekli olduklarını biliyorum ama turist vizesi için emin olamadım. Teşekkürler.
-
@dante0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba. Turist vizesi için görüşme günü, Nüfus kayıt örneği ve Adli sicil kaydı götürülmesi gerekiyor mu? Göçmen vizesi için gerekli olduklarını biliyorum ama turist vizesi için emin olamadım. Teşekkürler.
Çıktı alması 2 dk sürüyor e devletten siz dosyanıza koyun. Diğer herşey gibi sormayacaklar zaten ama yanınızda bulunsun.
-
@dante0 gerekli degil.
-
Merhaba, MArta ayında red yiyen bir arkadaş için tekrar gün almaya çalıştığımızda en erken ocak 2025 tarihini verdi. Red aldığı Ankara'da da uygun randevu yok uyarısı çıkıyor. Red yiyenler için iki yıl bekleme şartı doğru mu? Randevuyu öne çekebilmemiz mümkün değil mi?
-
@zanaitta şuan öyle bir söylenti var aslında 2 yıl değil 1.5 yıl sonraya da alan oldu ama çok kısıtlı randevu açıldığı söyleniyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.