@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
arkadaşlar bir şekerciler vardı bir ara dolandırıcı çıktı onlar sonrasında ama kurulmuş işe seni ortak ediyor ve çalışma vizesiyle orada bulunup bir yandan da green karta başvurabilinir diye düşündüm... o şekerciler alış veriş merkezlerinde bildiğimiz çoook şeker falan gibi yerlerdi ayda 7000 dolar falan kazanmanı garanti ediyor şahıs başına ama adamlarda senin işine ortak çünkü senin bütün bürokratik işlemlerini vs onlar yapıyorlar ve sana hazır kazanç sağlayabileceğin bir iş sunuyorlar ilk etapta sonrasında sanırım burayı iki sene ayakta tutup o işletmeden ötürü green kart alabiliyorsun ve o zaman artık herkes kendi yoluna da gidebilir yada devam da edebilir... çünkü bu işletme varken başka yerde çalışamıyorsun giren kartını almadan ya buradan para kazanıcan ya kazanıcan yani başka seçeneyin yok bunlar bu pandemı öncesi 2019 larda falan 1 milyon tl kişi başı para isteyip herşeyi haleediyorlardı... aslında 1 milyonum olsa bende iş kurarım kendim başvururum falan diyorsunuz ama kurulu düzen başka bişey emin olun... neyse böyle firmalar yada bu işi sağlayan yatırımcı vizelerinden devren kiralıklardan falan haberi olan araştıran var mı aranızda nasıl ilerleyebiliriz... sakın bana şu link bu link falan demeyin yönlendirilen yerlerde bi cacık çıkmıyor bana araştırmış kendide bu konuda kafayı kırmış yada başlarmış birileri gerek
Abisi ben gözümü kararttım. O şekerci ile işe başlayalım diye yaklaşık 20 bin dolar verip yatırıma başladım. Evrak işleri uzun sürmesin diye turist vizesi alarak gidip orada e2 ye başvurayım dedim. Şansımız eseri vize red oldu. Paramı geri 4-5 taksitle zor aldım. Ona bulaşma bi kere. İkincisi e2 den GC geçişi imkansız gibi. Ben 2007 den beri araştırıyorum. Bir seferde garantili ailece göçmek gibi bir durum çok çok zor ve çok çok maliyetli. Eğer bekarsan, ve ya evliysen ama çocuk yoksa, bir şekil şekil turist vizesi alıp, varı yoğu satıp savıp bi giriş yapman lazım. e2 lik iş alacaksan ona da orada araştırma yapıp karar vermen lazım. Türkiyeden o iş olmuyor. Çok meşekkatli. Çok riskli. Çok yorucu. Orada bir kaç yeri turist olarak gezip, bir işletme almaya karar verirsen, alırsın, para kazanacak bir işse başında durup çalışır paranı kazanırsın. Ama genel olarak bunu bir COVER olarak kullanıp, yani evliysen işletmeyi eşin adına yapıp, bu sayede elde edeceğin çalışma izni ile, eğer kendi profesyonel birikimin sayesinde çok geçerli bir meslek bulabilir de, sana o işi sağlayan firma ile iyi bir anlaşma yapıp GC ne sponsor edebilirsen, sen alırsın GC ni, eşinde senin üstünden alır. Geçerli bir PR ınız olduğu için işletmeye gerek kalmaz, satar, devreder ya da kapatırsınız. 1996 dan gelen ticari tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, bulacağınız iş zaten çok da büyük paralar kazandıracak bir iş olmayacaktır. İyi iş yapan bir alanı kimse kimseye satmaz, devretmez. Kendisi, başında duramıyorsa da bir eleman koyup denetler ve o işi sağıp para kazanır. Dolayısıyla alacağınız işi uzun süre fonlamanız gerekecek ve alış için ödediğiniz rakama günü geldiğinde çizgi çekebilecek olmalısınız. Biraz kara düzen, aklıma geleni yazdım. Ama emin ol link bakarak araştırma yaparak bir şey çözemezsin. 2007 yılından beri bakıyorum. Anladığım şey, orada olmak gerekiyor herşeyden önce.