Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ..20 yasinda bir ispanyol turist genc australyanin perth sehrine geliyor,valizine bir kilo pork-domuz eti ve 300 gram keci peyniri koymus,giris kartinda belirtmiyor,gumrukculer eti ve peyniri buluyorlar belirtmedigi icin adamin vizesini iptal ediyorlar ve 2664 dolar ceza veriyorlar,vize red olunca 3 yil geri gelme hakki olmuyor.,gumruk cezalarinin bu kadar agirlastigini bilmiyordum.

  • ⭐⭐

    ......australya gocmenlerinin cogu cifte vatandasdir,australyaya ihanet ederlerse veya suc makinesi haline gelirlerse vatandasliktan atilabilirler,,australyada doganlar icin eski bir kanun varmis 2002 yilinda yururlukten kalkmis..australyada dogan bir cocuk australya vatandasidir,anasi ve babasinin nerden geldigi muhim degildir.
    ...bir irlanda kokenli ailenin oglu australyada doguyor, dedesi cok eskiden buraya goc etmis, delikanli 20 yaslarinda avrupaya gidiyor, hmmm dede ve baba irlanda kokenli oldugu icin genc adam irlanda vatandasligi ve pasaportu aliyor.birisiyle evleniyor cocugu oluyor, bir iki avrupa ulkesinde yasiyor daha sonra baska bir hanimla evleniyor iki cocuguda bu kadindan oluyor, adamin 20 yili australya disinda geciyor......eeeee bir muddet evvel hadi cocuklarimizi australya kutugune gecirelim deyip muracaat ediyorlar... aldilari cevap sorry siz baska bir ulkenin vatandasligina gectiginiz icin vatandasliktan cikarildiniz.....

    .......hristiyan din adamlarinin en yuksek noktasi kardinallikdir,yani papa olabilmek icin sirada beklenir. australyadada bir kardinal vardi sevilen sayilan papaz,papa olma sansi var,vatikana gitti orda kaliyor,,,, vakti zamaninda gorev yaparken yaninda calisanlar diger papazlar diyelim cocuk tacizinde bulunmuslar bu adamda goz yummus.adami getirdiler mahkeme ettiler ve bir muddet hapiste yatti sonra cikardilar 5-6 hafta evvel vefat etti,kimisi cenazesine gitti kimisi protosta etti....kanunlar guzel uygulaniyor.suc isleyene acimak yok,ister bas bakan olsun ister papa.

    ....yakinda eyalet hukumet secimi var televizyonda tartismalar basladi.....

    .......reptile surungen hayvanlara denir, kertenkeleler yilanlar filan australyanin kurak bir bolgesi var,15 santimden 2 metreye kadar surungen hayvanlar yasar,dev goana, bu bolgede yilda iki sefer yagmur yagarmis,burda yasiyan hayvanlarda birbirlerini yiyerek hayatlarini devam ettirirlermis doga kendini doyurur gibi.

  • ⭐⭐

    ..her yil sydneyde bu aylarda sehir merkezinde eylenceli gecit toreni olur, tabiki LGBT lerin cok renkli olur cok insanda bunlari gormeye gelir,bu yilda yapiliyor sydneyde 17 gun festival ilan edildi, sehir ici rainbow yani gok kusagi renkleriyle isiklandirildi,bu tip gecit torenine hawaii de rastlamistim,gercekten cok renk;i karakterler olusturuyorlar....

    ..bu yil yaz geldi gecti ama hissedilecek bir sicak olmadi yani bizim bolgelerde diyelim,dun cok sicakdi, bu de 38-40 dan bahsediyorlar, subat ayi yaz mevsiminin son ayi, sonbahar gelirkende havalar acayip isiniyor,gerci ne yazimiz belli nede kisimiz,komsu ulke yeni zellandayi seller basti hasar cok buyuk.

    ....australyadan turkiyeye giden 70 kisilik deprem kurtarma ekibi geri donuyor, enkaz altindan 14 ceset cikarmislar,,,turkiyeye yardima kosan her ulke den allah razi olsun, tecrubeli uzmanlar geliyorlar ama ulkemizde maalesef dogru durust bir organizasyon yok her sey kaos icinde.

  • ⭐⭐

    australyada yapilan istatiklere gore son 32 yilin en kotu enfilasyonunu yasiyormusuz,,emeklilere ve issizlere bakan kuruma centrelink deriz diger bir adida , service,gov dir,
    ..enfilasyon oldugu icin devletbabada 4,7 milyon australyaliya zam yapmaya karar vermis, bu 4,7 milyon icinde emekliler var, calismayanlar var, cocuklu dul anneler var.

    ....bekar olan sahislarin haftaliklarina 2 haftalik icin 37,50$ zam yapildi,senelik gelirleri 27,664 dolar oluyor, evli emekli ve diger hukumetten yardim alanlar icinde her iki hafta icin 56,40$ zam yapildigi yani ben ve hatunumun iki haftada alacagimiz para 1604 dolar oluyor yillikda 41,704 dolar ediyor,zamlar 20 marttan itibaren isleme gececek,bizim emekli maasimizda her iki haftada bir sali gunleri banka hesabimiza gelir 21 martta maasimizi zamli olarak alacagiz,


  • @sir-altan Gule gule harcayin abi ☺

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    australia ah australya.

    ....dunyanin her yerinde oldugu gibi bu ulkedede dolandiricilik olaylari oluyor, scam ve ya scammering, dolandiricilar parasi olan yaslilari secip, paralarina bankalardan daha cok faiz vereceklerini soyliyerek dolandiriyorlar.. gecen yil 3,1 milyar dolandiricilara kaptirilmis.
    ...bir iki hafta evvel merkez bankasi toplandi bu ay faiz oranlarina zam yapmiyacaklarini soylediler,azicik azicik faiz oranlari yukseliyor, simdilik merkez bankasinin faiz orani $3.60

    ..australyanin degisik bir iki sporu vardir futbol diye gecer, asagiya kisa bir klip yukluyorum, arzu eden izler ve belki bu ne bicim oyundur diyebilir.


  • AFL (Australian Football League) Aussie Rules diye gecer ve Victoria eyaletinde daha yaygindir. Gerci National (ulusal) ligde diger eyaletlerden de birer takim oluyor mesela NSW Sidney'den Swans, South Australia'dan Adelaide etc.

    Rugby League veya Rugby Union olarak iki cesit Rugby oyunu vardir. Aslinda ayni ama kurallari farklidir. Bu da NSW eyaletinde yaygindir. Fakat ayni sekilde diger eyaletlerden ve Yeni Zellanda'dan da birer takim da bu lige katilir ornegin Victoria'dan Melbourne Storm, Yeni Zellanda'dan Auckland Warriors etc.

    Avustralya'nin en onemli bir diger sporu ise cricket'dir. Din gibi kutsaldir. Cricket maclarinin yapildigi stadlar 100 bin civar kapasiteye sahiptir. Bazen yeterli gelmez. SCG (Sydney Cricket Ground), MCG (Melbourne Cricket Ground) etc.

  • ⭐⭐

    ..AFL in finallerini izlerim,ama hala kurallari ogrenmis degilim, cok hareketli oyundur, gecen yil victoria eyaletinin geelong takimi ile sydneyin swan takimi finali oynadilar tabik,i sydney takimi hasat oldu.
    ...NRL bizim eyaletin rugby lig finallerinide izlerim kurallarinida iyi bilirim, avrupada futbolcular daha yuzlerine parmak degmeden kendilerini yere atiyorlar, bunlar bizin rugby lig oyununu izleseler shock olurlar.rugby de oyuncunun uzerine bir kac kisi baliklama daliyor, ek zayifi 100 kg gelir.

    .....cricket de sevilen oyundur, hani avrupada yaz sicaklari haziran temmuzda olur, buranin yaz aylarinin en sicagida ocak subatdir, o sicak gunlerde crickket oynanir, sporcuar butun gun sahadadirlar yani dogru durust mac saati yoktur.

  • ⭐⭐

    australyanin bassehri canberra dan clipler. forum uyesi (cycraft) icin




  • Herkese merhaba. Avustralya için vize danışmanlığı yapan güvenilir ve işini doğru yapan bir firma öneriniz var mı? Malum bir çok vize var ve kafa karışıklığı oluşuyor. Teşekkürler

  • ⭐⭐

    australya vizesi icin danismanliga luzum yoktur diye dusunuyorum, ancak austyralyaya ne maksatla gelmek istediginize gore vize numaralari vardir, turist, olarak, egitim olarak, wat yapmak gibi.


  • @sir-altan Hocam ailecek gelip yaşamak istiyoruz. İngilizce var yüksek lisans mezunuyuz. Bizim için en uygun vizeyi bulmaya çalışıyoruz.

  • ⭐⭐

    aaktas29@

    ....australyaya normal yollardan gelip yasmak icin, akraba istegi olmali, akraba yoksa, skilled migrant vizesi ile gelinir, yani nitelikli gocmen, tahsil veya meslek sahibi diyelim,tabi kurallari ve puanlari vardir....... 491 numarali visa turu bu is icin uygundur, yalniz bu vize reigonal denir, yani hukumet tamam size 5 yillik vize veriyorum 3 yil sonra vatandaslik icin bas vuru yapabilirsiniz, ama bu zaman icinde benim istedigim bolgelerde yasayip calisacaksiniz sarti vardir,...bu vize icin queensland eyaletinin daha kolaylik gosterdigini okudum.

    ..yine diger temelli gelebilme vize si 189 numara bu vizede skilled migration vizesi, bu vize ile istediginiz bolgede yasayabilirsiniz..... her bir vize muracaati icin $4240 australya dolari vize ucreti odemeniz gerekir vize muracaat ucreti geri odenmez.vaktim oldukca vize turlerine bakacagim,vize numarasi cok ama hepsinin ayri ayri amaclari var.

    ....

  • ⭐⭐


  • @sir-altan Çok teşekkür ederim. Birde meslek listesi var heralde. Mesleğin yoksa listede başvuru olmuyor sanırım. Mesela işletme yüksek lisans mezunu eşim fakat 7 yıldır ihracat ithalat işi yapıyor. Peki bizim aile olarak eğitim için Avustralya ya gitme imkanımız yok mu?

  • ⭐⭐

    istanbul veya ankara australya konsolosluklarindan daha guvenilir bilgiler alinabilinir.

  • ⭐⭐

    .....australyada hayat devam ediyor..rahatimiz yerinde oldugu icin ne haberleri nede politikayi takip ediyorum,zaten burda kimse politika konusmasina ve din konusmalarina taraftar degildir,herkesin tututugu parti ve imani kendi icindedir.......malum burda kis mevsimine girdik haziran temmuz austos kis aylari,herseye ragmen havalar fena degil, sabahleyin biraz erken ise gidenler ayaz yiyebiliyorlar, sabah erken saatlerde 4-5 derece olabiliyor.bazen sabah 6,00 da yuruyuse cikiyorum kalin bir kazak yetiyor.......21.28 dolar olan asgari ucret 23,23 dolara cikti yani inflationdan dolayi zam yapiliyor,baska bir haberde okumustum alman hukumetide en dusuk saat ucretini 12,83 euro yapmis.

    .....australyada ogretmen eksikligi var, burda turkiye gibi ogretmen okullari yok, nasil ogretmen olduklarini bende pek bilmiyorum,bilhassa ozel okullar cok ogretmen ariyorlar. birde saglik calisanlarina ihtiyac oldugunu biliyorum, hemsire, yaslilar ozurlular ve huzur evlerinde ki sahislara bakacak elemanlar,hasta bakici diyemiyorum burda hasta bakici diye bir tabir yok,duymadimda,hastanelerde hemsireler ve nurse denen daha kucuk hemsireler vardir,ayrica yataklari duzeltecek yeni yastik carsaf degistirecek ,hastalari nakil edecek kimseler bulunur.....bir hastaya yapilacak igneyi ya doktor yapar ya da tecrubeli hemsire...

    ...okullar iki haftalik tatile girdiler bazi ozel okullar bir hafta onceden tatile girip 3 hafta tatil yapiyorlar,,,,,bes eyalet var cogunun tatil zamanlari degisik tarihlerde sadece bir iki hafta fark var

  • ⭐⭐

    ...2023 bayanlar futbol dunya kupasi australya ve yeni zellandada baslamak uzere ilk maclar 20 temmuz gunu oynanacak,bir iki gun evvel australya bayan takimi isinma maci olarak dostluk maci fransa takimi ile oynadilar ve 1-0 kazandilar.

    .......australya gurubunda australya-canada-nigeria ve irlanda var, persembe aksami ilk maclari sydneyde irlanda ile olacak.......amerika bayan takimida burda onlarin gurup maclari yeni zellandanin bir kac sehrinde oynanacak. usa gurubunda portugal,netherlands ve vietnam var,butun takimlara basarilar. australyanin hazirlik dostluk macinda melbourne sehrindki stada 50,000 seyirci gelmis, sydneyde oynanacak irlanda macina 55,000 bilet satilmis, bayanlarin futbolunada iyi ilgi varmis..australya futbol milli takimini adi socceroos dur, bayanlarin takiminda matildas derler, valtiz matilda diye meshur sarki vardir.

  • ⭐⭐

    .....bayanlar futbol dunya kupasi finalleri 20 temmuzda basladi,maclar butun heyecai ile devam ediyor....kizlar guzel futbol oynuyorlar ama iyi penalti atamiyorlar. ingiltere, amerika, ispanya,australya takimlarnin maclarina bol seyirci geliyor.yeni zellanda az nufuslu bir ulke ama maca 41,000 seyirci gelmis, australya macina 55,000 seyirci gelmis. 6-7 mac izledim, en guzel futbolu bilincli olarak ispanyol kizlari oynuyor, en cok golude japon kizlari atti.turnuvaya katilan butun takimlara bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum