Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐

    Günaydınlar Efenim


  • Günaydınlarr günaydınlarr :))


  • Günaydın 🌴 Bugün atarsa texas mı şimdi :)

  • ⭐⭐

    50'den saymaya başlamış bile sayaç :)
    O halde ABD'nin 50. eyaleti (alfabetik sıraya göre) olan Wyoming, Pinedale'den bir günaydın gelsin herkese:

    PinedaleWyoming.jpg


  • @abrakadabra Hadi bakalım :)

  • ⭐⭐

    @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @abrakadabra Hadi bakalım :)

    Şu an açtım Red Hot Chili Peppers - City of Angels dinliyorum bak attığım Wyoming manzarasına bakıp.
    Sen de dene :D


  • @abrakadabra f5a8f2bf-f6aa-4d85-beae-5e98ff3cfdc2-image.png

    ahanda açtım :)


  • @abrakadabra Valla bende açtım :))

  • ⭐⭐

    O zaman bu sabaha çok enerjik başladık diyelim arkadaşlar :)
    Umarım şu yola dağlara karşı arabayı da çekip dinleriz :D


  • Mesela Amerika dan dönerken yanımızda birine PlayStation getirdik bunu beyan etmek veya vergi ödemek gerekiyor mu yoksa açık kutu olarak getirsek olur mu 🤔

  • ⭐⭐

    @ErdalK açık kutu olarak getirirsen sorun olmaz şahsi kullanım olarak görünür

  • ⭐⭐

    getir kardeşim getir benim dersin... bıktım bu hükümetin vergi arsızlığından zaten... ben zamanında neler getirdim kardeşime kendime... millet kendileri ne vergiler kaçırıyorlar nelere kimlere kaçırtıyorlar bir play satation için laf ederlerse artık ne diyim... silerler seninde vergi borcunu Demirören gibi ne olacak...

  • ⭐⭐

    bi dakika bi dakika biraz önce 2023 sayfasında bir şey okudum ve beni düzeltin doğru mu anlamışım yanlış mı? green kart adayı olduğun açıklanıyor, mülakat tarihi için bekliyorsun... diğer ülkeler de talihlilerin hepsi hemen hemen mülakat alıyor ama ankara performansında sıkıntı oldukça ( ve genelde oluyor anladığım kadarıyla) yüzde 60 falan dışarda kalabiliyor insanlar bu doğru mu? yani biz burada mülakat alamayanlar ankaranın kurbanı mı oluyoruz? yani bülten açıklandıktan sonra dosyaları ankara'dan başka bir yere göndermek en azından çabalamak beklemekten daha mı mantıklı? Schengen olan bir yerler yada ne bileyim görüşmeleri yapan elçilikler listesi neler? nerelere dosyamızın gönderilmesi için mail atabiliriz... ankaranın adresi nedir oraya ne yazılıyor böyle bir durumda dosyamı şuraya taşımak istiyorum falan mı sonrasında ne oluyor>?

  • ⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    bi dakika bi dakika biraz önce 2023 sayfasında bir şey okudum ve beni düzeltin doğru mu anlamışım yanlış mı? green kart adayı olduğun açıklanıyor, mülakat tarihi için bekliyorsun... diğer ülkeler de talihlilerin hepsi hemen hemen mülakat alıyor ama ankara performansında sıkıntı oldukça ( ve genelde oluyor anladığım kadarıyla) yüzde 60 falan dışarda kalabiliyor insanlar bu doğru mu? yani biz burada mülakat alamayanlar ankaranın kurbanı mı oluyoruz? yani bülten açıklandıktan sonra dosyaları ankara'dan başka bir yere göndermek en azından çabalamak beklemekten daha mı mantıklı? Schengen olan bir yerler yada ne bileyim görüşmeleri yapan elçilikler listesi neler? nerelere dosyamızın gönderilmesi için mail atabiliriz... ankaranın adresi nedir oraya ne yazılıyor böyle bir durumda dosyamı şuraya taşımak istiyorum falan mı sonrasında ne oluyor>?

    Maalesef okuduklarınızın hepsi doğru.
    Türkiye'de mesela 2500-3000 kişi GC talihlisi oluyor ama mülakat alan kişi sayısı Eylül ayından beri bugüne kadar en son 310 kişi idi :)

    Türkiye'ye hoş geldiniz :D


  • @debbieLA77 insanlar o yüzden turist vizesi alıyor hazırda bekletiyor. Baktın yüksek numara geldi vın gidiyor orada aos yapıyor.


  • @debbieLA77 Maalesef ki evet doğru senelerdir Ankaranın kurbanı olan binlerce kişi oldu ve olmaya da devam ediyor. Çabalamak beklemekten daha mantıklı tabii ki sonuç alamasanız bile en azından elimden geleni yaptım diyebilirsiniz. Konsoloslukların iletişim bilgilerini resmi sitelerinden ulaşabilirsiniz. Dosya taşınma işleminin nasıl yapıldığına dair bilgilerde forumda var ufak bir aramayla ulaşabilirsiniz


  • @debbieLA77 şöyle ki evet doğru anlamışsın sıran gelmez ise hakkın yanıyor buda tamamen Ankara'nın performansına bağlı. Bunun çözümü olarak turist vizesini hazırda tutabilirsin numaran current olunca giriş yapıp 1-2 ay bekleyip AOS deneyebilirsin, alternatif olarak farklı konsolosluklara dosya taşıma talebinde bulunabilirsin yoğunluklarına göre bazı şartlar karşılığında ( kimisi oturum, kimisi de ülkeye giriş damgasını sorabiliyor) kabul edebilirler ancak bunların bir listesi yok herkesin farklı bir durumu var, DV2022 mülakat deneyimlerine bakarsan bir çok kişi bu şekilde barbados a vs ülkelere gidip green cardlarını aldılar.

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 maalesef öyle :( eğer case number yüksek olursa ilk iş tüm elçiliklere mail ile dosya taşımak olacak sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sytahmt her sene konsolosluk işleyişi farklıdır. Ondan dolayı bu seneye bakıpta şimdiden kimse yorum yapmasın. Ankara da konsolosluk taşınma sürecine girdi. O yüzden aylarca kapalı kaldı. Taşındı bu sefer ülke seçime giriyor. 2-3 yıldır hep aynı insanlar çatır çatır vize veriyorken aynı insanlar vize vermiyorsa insanlar da suç değil onlara gelen emirler böyle. Ayrıca 30 eylüle kadar 193 gün var. Ağustos ayında değiliz ki herkes karalara bağlıyor. Ondan dolayı seneye için şimdiden ağıt yakmayalım. Green kart olayın en pis psikolojik olayı budur beklemek.


  • @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu yok yok ben grubu kurdum :) o olay başka sanırım bunun dışında da bir telegram grubu kurulmuş bende kurdum ama henüz atmadım kimseye :)

    @ tolgasatir e ben olayı tamamen yanlış mı anlamışım o zaman shakakalla neyse olsun oraya da gelirim 🙈


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum