@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
arkadaşlar bir şey sorucam yine bi yerlerde tam nokta atışı biri bilgi bulamadığım için buradan soruyorum evet uzun uzun bilgiler ve deneyimler var bu sitede okuyorum çok da hoşuma gidiyor bilgilenmek değişik deneyimler ve sonuçları fikir veriyor çokta iyi oluyor aynı durumla karşılaşma durumunda neler yapılacağı kazınıyor akıllara... neyse ama dediğim gibi nokta atışı bir bilgi bulamadım... ben bir arkadaşımla ortak olarak bir yer açmaya karar versem ve bunu yatırım vizesi olarak başvuruyla taçlandırsak ve diyelim onaylandı biz mekanımızı açıyoruz... buraya kadar ki süreç nasıl ilerliyor... iki ortak olarak gidildiğinde yatırımcı vizesi oluyor bu, daha sonra bu şirketin açık kalması ve iş yapması sonucunda sanırım green kartlı olabiliyormuş yatırımcılar... bu doğru mu ? bir de ben ortağım şirkete suanda evli değilim ama müstakbel bir eşim var evlendim diyelim o nasıl geliyor... süreç içerisinde yada öncesinde evlendiğim durumda eşimi nasıl götürüyorum eşim ortak mı olsa daha iyi isim olarak şirkette yoksa ben ortaksam eşimin orada çalışma izni falan oluyor mu ? bilen beni özetle tam bu soruların cevaplandığı bölgeye fırlatsın... aslında iki soru birincisi green karta nasıl kavuşuruz yatırımcı vizesi ile şartları ikincisi evlendim eşim çalışma izni vs olur mu orada onu da mı ortak yapalım en fazla kaç ortak oluyor o da var tabi... böyle 100 kişiyi de götürmeye kalkan olabilir.... en fazla 3 tür herhalde:))))
Günaydın tek bildiğim kısıma bildiğim kadar cevap vereyim arkadaşlardan bilenler düzeltirler tamamını. Eş için yatırımcı vizesi almana gerek yok. Tabi eşi sonradan getirince şartlar izlenmesi gereken yollar neler bilmiyorum. Yatırımcı vizesine sahip kişi başka işte çalışamıyor ama eşine çalışma izni oturum izni verildiği için eş istediği yerde gidip çalışabiliyor. Hatta bu yüzden genelde kimin başka sektörde iş bulma imkanı varsa ya da kadın eş çalışmayacak ise ona göre ayarlıyor eşler yatırımcı vizesi başvurusunda bulunacak aile ferdini. biraz karman çorman oldu anlatamadım sanırım