Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

• @niwss gonderdigim link konsolosluklarin aylik vize basim adetlerini gosteriyor.

• @dpdemir cok faydali oldu bu bilgi, cok tesekkurler

• @biyo insallah 🙏🏻 cok tesekkurler. Bekleyen herkese bir an once mulakat verilir umarim.

• @niwss Rica ederim 😊

• @dpdemir bu ay DQ Temmuz 2021'in randevu aldigini duydum, umarim onumuzdeki ay size de gelir

• @et_cal cok sevindim boyle bir ilerleme olduguna. Insallah 🙏🏻 🙏🏻🙏🏻 Mulakat tarihi geldiginde buradan paylasacagim.

• @et_cal biraz daha detay verebilir misiniz? Bu ay randevu onayi mi geldi yoksa randevusu bu ay miydi? Takip ettigim kadari ile randevu onayi randevu tarihinden yaklasik 1 ay kadar once oluyordu. Simdiden tesekkurler.

• ⭐⭐⭐

Genel olarak bu yolla ABD’ye yerleşenlerin akrabalarının işyeri tarafından sanırım kart alınıyor. Direk gel sana ABD’de oturma ve çalışma izni verelim bizim için çalış diyeni henüz internet ilanlarında görmedim. Ancak yüksek derece iş deneyimi olanlar için sanırım işler daha kolay

• @biyo hukuk sirketinin paylastigi bir bilgilendirmeydi, ozel bir durumu var mi cok detay bilmiyorum ama DQ Temmuz 2021 icin Subat ayinda Ankara'dan randevu onayi geldigini yazmislar

• Arkadaslar eb3 icin bir country club ile is birligi yapma durumundayiz. Ben Lise mezunuyum ve 20 yasindayim. Basvuru yapildiginda diger insanlari elemek icin iyi olur diye food handler ve allergens sertifikasi aldim. Eb3 icin bu sekilde bir basvuru olumlu olur mu sizce? Sirketten yana bir sikinti yok yillik 10-11milyon dolar cirolari var. uniye burda baslayacagim ama uni diplomasi almadan gc surecine baslamak istiyorum. Ne Dersiniz

• @Batuhan-Catalkaya siz bi anlaşma yoluna gittiniz mi süreç başladı mı? İstedikleri iş kolundan size sponsor olabilirler önemli olan recruitment ve Perm onaylarını alabilmek

• @waterman zaten onemli olan bu vasifsiz isci kategorisinde 1aylik ilan verildiginde benden baska Isci bulamamalari- bu sebeple cvme bir kac sertifika ekledim ve isi de main food runner olarak ayarlayip dusuk ucretten verdigimiz takdirde benden baska bir uygun kisinin/ 1 Aylik surecte ilana basvuracak kisinin olmayacagini umit ediyorum..
    Sirketin bir kac h1b sponsoru oldugu kisi var
    Bunun bana artisi olur mu bilmiyorum ama..

• @Batuhan-Catalkaya eb3teki sorun sponsorluk değil. Onaylanma süreci yıllar alıyor.

• @Batuhan-Catalkaya vasıfsız işçi dediğiniz kategori EW kategorisi oluyor. Bunun için de tüm aşamaların tamamlanması (Türkiye’de konsolosluk görüşmesi dahil) bugünlerde, 4-5 yıl gibi bir zaman alıyor. Umarım herşey gönlünüzce olur.

• @charon Evet 2019'da başvurdum fakat başvurunun son aşamasını uzunca bir süre ertelemek zorunda kaldım.

• @dpdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

@Batuhan-Catalkaya vasıfsız işçi dediğiniz kategori EW kategorisi oluyor. Bunun için de tüm aşamaların tamamlanması (Türkiye’de konsolosluk görüşmesi dahil) bugünlerde, 4-5 yıl gibi bir zaman alıyor. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Eb3 de vasifsiz isci kategorisine giriyor.
    Eb3 profesyoneller ve digerler olarak ayriliyor

• @Batuhan-Catalkaya dogru. Eb3 vizenin altında EW vize vasıfsız işçiler için geçerli olan. Visa Bulletin’de takip ederken EW vize, EB3 ten ayrı belirtiliyor. O yüzden vurgulamak istedim. Çünkü onun kotası daha kısıtlı.
    Çoğunlukla bu belirtilmiyor, başvuran kişi de Eb3 olarak başvuruldu zannediyor. İşlemlerinizi başlatırken avukatınıza bu konuyu sormanızı tavsiye ederim. İnşallah herşey istediğiniz gibi olsun. Uzun bir süreç ama imkansız değil.

• @Batuhan-Catalkaya dusuk ucretten vermek diye birşey söz konusu değil. İlk aşama pwd şuan 9 ay civari sürüyor department of labora bu işe bu kadar maaş verilmesi için onay alınması gerekiyor. Bunun birçok sebebi var bir taneside ucuz iş gücünü yurt dışından getirip çalıştırıp amerikan vatandaşlarının işsiz kalmasını önlemek. Yani şirketiniz 1 aylık iş ilanını vermeden önce PWD alması gerek burada çok düşük bir wage belirtilirse DOL zaten red eder sizde 9+ ay beklemiş olup, eğer şirket hala ilgileniyorsa tekrardan PWD submit edip bir 9+ ay daha beklemek zorunda kalırsınız.
    Eb2/3 hiç kısa bir süreç değil, uzun ve sancılı bir süreç. Sabır gerektiriyor her anlamda. Şuan pwd 9 ay en az+45 gün job advertisement ve cooldown period+9 ay ETA9089 yada PERM application. Bu aşamalar daha green card başvurusu değil sonrasında I-140 duruma göre I-485 yada consular processing, en iyi ihtimalle 3 senelik bir süreç, en iyi ihtimal. Herhangi bir audit yada RFE istendiğinde çok rahat 1-2 yıl atabilirsiniz.
    Eb3 3 tane alt kategorisi var, skilled worker, professional and unskilledworker. her ne kadar allocation yapıldığı açıklanmasada, bu veriler public data, DOL in sayfasından bütün Perm ve PWD onay/red case verilerine yıllık bakabilirsiniz, quarterly açıklanır. UW için onay rakamları öyle malesef çok yüksek değil. Bunun yanısıra avukatlar stratejik değişimler yapabilir. Mesela şuan EB2 kategorisi retrogression oldu Nov/22 tarihine all continents için, avukatlar eb2 dan başvuru yapılması planlanan insanları eb3 SW yada Professionala kaydırabiliyorlar çünkü eb3 statüsü current olduğu için. Pozitif olmak lazım konuyla ilgili ama gerçekleri göz ardı etmemek lazım. Bol şans

• Merhaba, bu sabah mulakat mailimiz geldi. 25 Mayis interview tarihimiz. Mulakat bekleyen arkadaslari bilgilendirmek istedim. Dq tarihinden 19 ay sonra mulakat maili aldik.

• ⭐⭐⭐

@dpdemir tebrikler görüşme detaylarını bekliyoruz

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    218 Bakış
    M
    @mete-brkkn-06 Hocam sadece kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum ki, ilk aylar hatta ilk yil cok zorlu geciyor. istifa edip Turkiye'ye donmek iyi bir secenek gibi durmuyor. Yeni bir J1 programina basvurabilmek icin 2 yil beklemek gerekiyor. Okudugum kadariyla sponsor degisikligi icin cok fazla belgeye ihtiyac olmuyor. Gideceginiz yerin international office'i ile iletisime gecebilirsiniz. Bizim universitenin sitesinde yazani asagiya kopyaliyorum, umarim faydasi olur. J-1 Scholars may transfer their J-1 Program to the University of Virginia or from UVA to another institution as long as they will be continuing the program/research activities they originally came to the US to pursue. The transfer process is relatively simple, but you should discuss your plans with an international scholar advisor well in advance. Transfers require coordination between the two institutions and the effective transfer date must be agreed upon in advance. The transfer date must be before the program end date listed on the DS-2019 form. In addition, if the J-1 scholar has applied for the waiver to the 2-year home residency rule, he or she is not eligible to transfer or extend the J-1 program. If you plan to transfer to another institution please complete the online Transfer Out process through the Request Tab in your Scholar profile in ISSP Connect.
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    mby25M
    @sabahattin Estağfurullah hocam. Hepimizin deneyimleri birbirinden farklı oluyor :)
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k