Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Suche çok teşekkür ederim. Maalesef korktuğum başıma geldi 🙂 sponsorum bahane bulup caydı. Ancak bir arkadaşımdan teklif geldi. Zamanım çok daraldı günler kaldı sponsor bulmama.
    Bu arkadaşım greencardlı. Ve daha 1 yılı yeni doldu. Tax return u doldurcak ilk defa. Maaşlı bir yerde çalışıyor. Tahminim 40k$ gelir göstercek. Ny için minimum şartı sağlıyor. Pay stub ınıda eklicez. Bu olur mu? Yeterli gelirmi. Eşim üzerinden 3 yılı da paylaştık dosyada ama yeterli bulmadılar bu nedenle joint istediler. Sanırım ikisinin birleşimi yeterli olur mu


  • @brkncnt Sponsor bulmak isteyenler insanlar kendilerini cok yalniz hissedebilir. Herkes yanasamiyabilir anliyorum. Sanslisin devam edin, olur gibi duruyor ama ben avukat degilim onlardan daha iyiyim 🙂 Saka bir yana sorumluluk alamam sadece yasanmis bildiklerimi acikladim. Burdan da tekrar gelecekte okuyacaklara yazayim Esine bir kisi sponsor olamiyorsa gondermesi gereken belge subat oncesi ise Zamandan dolayi taxi yapamasa bile muhasebeciyle Esi beyanda bulunsun(kagit hazirlasinlar) o yilki gelirinin artigini vergisinin yeterli olacagina dair. Bir ihtimal islemlerin yanmasindan hic birsey gonderememekten iyidir. Gonderin baska bir sponsor bulamiyorsaniz boyle. Neyse kolay gelsin size.


  • Herkeze iyi günler diliyorum
    I-130 başvurumu yapalı 10 ay oldu dün çalışma iznim onaylandı ama I-130 dan bir haber yok
    Genelde kaç ayda onaylanıyor
    Birde aramızda en uzun bekleyen kaç ay bekledi onaylanması için .
    Teşekkürler 🙏
    Nj den başvuru yaptım


  • Merhaba.

    Ben kız arkadaşımla yakında evlenmeyi düşünüyorum. Kız arkadaşım Amerikan vatandaşı; ben ise buraya F1 vizesi ile geldim ama okul paramı ödeyemediğim için vizem iptal edildi. Vizem iptal edilmeden önce change of status başvurusu yaptım öğrencilikten turist vizesine (bu ekim 2022'de oldu); ve hala USCIS'den yanıt gelmedi.

    Sürece nasıl başlamalıyız? Avukat tutmama gerek var mı? Kız arkadaşımla 6 aydır beraberiz ve birlikte yaşıyoruz (lease'de onun adı yok ama başka şekilde ev tutamıyoruz, kızın kredi skoru çok düşük)

    Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @zekoreis34, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba.

    Ben kız arkadaşımla yakında evlenmeyi düşünüyorum. Kız arkadaşım Amerikan vatandaşı; ben ise buraya F1 vizesi ile geldim ama okul paramı ödeyemediğim için vizem iptal edildi. Vizem iptal edilmeden önce change of status başvurusu yaptım öğrencilikten turist vizesine (bu ekim 2022'de oldu); ve hala USCIS'den yanıt gelmedi.

    Sürece nasıl başlamalıyız? Avukat tutmama gerek var mı? Kız arkadaşımla 6 aydır beraberiz ve birlikte yaşıyoruz (lease'de onun adı yok ama başka şekilde ev tutamıyoruz, kızın kredi skoru çok düşük)

    Teşekkür ederim

    Yasal statünüzü kaybetseniz bile ABD vatandaşı ile evlendiginiz zaman bu bi sorun olarak gözükmez. Eğer vaktim yok derseniz avukat tutun ama azıcık vaktiniz varsa bu konuyu baştan asagıya okuyarak küçük notlar alarak süreci başlatın


  • Herkese merhaba, amerikan vatandaşıyım. Türk vatandaşı kız arkadaşımla kısa bir süre içinde evleneceğiz kendisi öğrenci vizesi ile amerikada. Evlendikten sonra green card başvurusu yaptıktan sonra çalışma izni gelmesi ne kadar suruyor? Kendisi green cardı beklediği süreçte çalışma iznine sahip olacak mıdır? Bir de ulke disina seyahat edebilme hakki olacak midir green card almadan? Teşekkürler.


  • @Eren-Çelik-0 Merhaba,

    1. AOS başvurusu sonrasında çalışma izninin gelmesi çok değişken bir durum. Benimki 3 hafta içinde gelmişti, 1 yıl bekleyenler var.
    2. Work Permit geldiği andan itibaren çalışabilir. AOS yaptığı için otomatik olarak çalışma izni diye bir durum yok.
    3. US sınırlarından çıkıp, tekrar giriş yapabilmesi için AOS paketi içinde bir form var. Bu doldurulduktan sonra gelen work permit'te ilgili izin olabiliyor. Benim work permit'imde ilgili izin yoktu örneğin. Olmaması durumunda sonradan ayrıca gelebiliyor ya da siz onu bekleyene kadar zaten kart geliyor.

  • Arkadaslar I-864 icin I-864p formunu nasil bulacagiz .. hicbiryerde bulamiyoruz. Yardim lutfen @tampagv


  • Bu arada biz 13 subatta evraklari yolladik 15 subatta evraklarla ilgili case numarasi yollandi ve 20 mart icin biometric randevusu verildi. Ama form I-864 icinde Mayis 29a kadar tekrar doldurup yollamamizi istediler .. bu konuda nerde haha yapmisiz anlamadik


  • @Pelşin-Kardeş Merhaba,

    I-864'ü Google'a yazınca ikinci sırada çıkıyor zaten form. Linki aşağı iliştiriyorum. Diğeri de mutlaka çıkıyordur, Google'a inanın ve güvenin.


  • Merhabalar...
    Kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz ama kız arkadaşımın geçen sene neredeyse hiç geliri yok; kötü bir yıl geçirmiş ama şu an güzel bir işte çalışıyor. Sponsor olarak gösterebileceğimiz kimse yok. Bize bir yol önerir misiniz?
    Teşekkür ederim


  • Arkadaşlar merhaba anlayamadığım bir kaç husus var o yüzden burdan sormak istedim eşimin bana sponsor olması için 2021 2022 ikiside 10bin$ civarinda geliri çok uzak ve çok düşük Ama 2023 yetiyor 35bin$(Istenilen miktar yaklasik 32bin ) sizce bir sıkıntı yaşanır mı yani sadece son yıl mı önemli yoksa ondan önceki 2 yılında miktarı geçmiş veya yakın olmasımı lazım? Ve bu gelir 1099-Nec formuyla yapılsa sıkıntılı olur mu illa w-2 ilemi yapılmış olması lazım teşekkürler 🙏@crazycells @suche @waterman


  • Arkadaşlar selamlar, ben bir amerika vatandaşı ile evlendim kasım ayında, şubat sonunda concurrent filing yapıp göçmenliğe ilettik. 8 martta NOA ulaştı, 31 mart için biyometrik randevusu verildi. Başvuruya medical exam koymamıştık ama dün RFE geldi medical exam istemişler. Bu kadar hızlı RFE gelmesi normal midir?


  • @herebromos i693'ten mi bahsediyorsunuz?


  • @tampagv evet


  • @herebromos RFE değil aslında o, normal bir prosedür. Sadece metni iyi okumanız gerekiyor. Muhtemelen medical exam'i göndermenizi istemiyorlar. Hazırlıklı olun ve kısa sürede yaptırın demiş olma olasılıkları daha yüksek ve bu normal. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir anlam taşımıyor.

    Bu gelmiş olmasına rağmen interview ya da kartınızın gelişi çok uzun sürebilir. Bilgilendirme notu olarak düşünmek gerekiyor, eğer dokümanı göndermenizi istemiyorlarsa.


  • @tampagv medical exami göndermem için haziran 16'ya kadar süre vermişler, göndermemi istiyorlar aslında


  • Bu ileti silindi!

  • @herebromos Tarih verildiyse sanırım RFE olarak değerlendiriliyor. Umarım finalize edilmesi noktasında bir adımdır.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu başlıkta baya bir sayfa katettim ama tam aradığımı bulamadım.
    Eşim çifte vatandaş, Türkiye'de evlendik. Bu yıl Amerika'ya tatile çıkacağız, B2 turist vizem var. Beğenirsek yerleşmeyi düşünüyoruz. Bu ihtimale karşı hazırlıklı gideceğiz tabi bir miktar paramız olacak yanımızda.
    Bu noktada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Sonuçta evli gidiyoruz, tekrar formaliteden orada evlenmemiz mi daha kısa sürede sonuçlanır yada gerekir yoksa 3 ay sonra belgeleri normal şekilde yollayacak mıyız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum