Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Rainman eğer anne babanız 79 yaş üzeri ise mülakatsız randevu alabilirler. Genelde yaşı büyük olan aile büyükleri vizelerini alıyor. Sizin ödemeyi yapmanız veya sponsor olmanız konsolos için hiçbir anlam ifade etmiyor


  • @Rainman hocam abdde Schengen gibi resmi bir sponsorluk belgesi yok. Uscis'in sitesinde doldurabilecegin bir form var lakin vize memurunun dikkate alacagi birsey degil. Paraya bakmiyorlar cunku. Kriterler farkli.

    Yeni zelanda seyahati 7 sene once olmus. Ds160da 5 sene yaziyor. Gayet net bu sorunun cevabi. Mulakatta sorarsa soylenebilir yine de bu seyahat. Yeni zelandayla veri paylasimi var.

    70 kusur yasindaki ebeveynlerin vize alamamasi icin bir sebep yok eger siz legal olarak gocmusseniz abdye


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Serap-2 2 şartı yok derken? 1.5 sene sonraya randevu aldık. Ağustos 2024 tarihine.

    Merhaba,

    Peki Ağustos 2024 te aldığınız randevuyu takip ederek erkene çekme durumu nedir? Sistem buna izin veriyor mu?


  • @charon Tesekkur ediyorum. Ya sponsorluktan kastim su, seyahatinizi kim karsilayacak kismi. Gercekte ben karsilayacagim ama sanirim bir suru birseyler eklemem gerekiyormus arkadasim soyledi, ondan annem babam kendileri karsiliyormus gibi doldurun evragi dedi. Ondan merak ettim. Burada da sormak istedim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @mr-bozturk şu an için erkene randevu vermiyorlar. Ama ileride verirler mi orasını bilemiyorum

  • Yasaklı

    merhaba iyi günler,
    ds-160 formunda yeşil pasaport offical mi oluyor ? yoksa other yapıp special mi yazmamız gerekiyor


  • Arkadaslar merhaba,
    2011 yılında F1 vizesiyle Amerika'ya gittim. Dil okulunu ve sonrasında yüksek lisansı tamamlayıp 2014 yılında Türkiye'ye geri döndüm. Simdi ise turist vizesi almak istiyorum.
    4 yıllık evliyim ve 1 cocugum var. Kendi işimi yapıyorum ancak arkadaşımın şirketi üzerinden ilerliyoruz. Yani resmi olarak işim yok görünüyor. Bu durumda turist vizesi goruşmesine gitmek riskli mi olur? Amacim ise 2 hafta gidip anilari tazeleyip gelmek.

  • ⭐⭐

    @makroiktisat Arkadaşınızın şirketi üzerinden ilerlerken bu şirkette sigortalı değil misiniz?
    Eşiniz çalışmıyor mu, o sigortalı değil mi? Yani ailecek SGK kaydınız yok mu?


  • @Serap-2 eşim sgk li ancak ona vize almayacagiz. Ben ise dediginiz gibi sgk li degilim sirkette. Eger onemli bir etkense sirket ortagi olarak girisimi yaptiracagim.


  • @Rainman göçmenlik başvurularındaki sponsorluklarda w2, fedaral vergi beyanı.... gibi belgeler isteniyor, Ama sizde ise aileniz sizi ziyaret ve turistik amaçlı geliyor konsolosluğa hitaben üzerinde tarih, imza, adresinizin olduğu ailenizin Amerikaya ulaşım-konaklama ve diğer tüm masraflarını kendinizin karşılayacağına dair ingilizce mektup yeterli olacaktır düşüncesindeyim. Bu belgenin yanında isteneceğini düşünmesemde banka hesabınızdaki bakiyeyi gösteren bir belgede ailenize gönderebilirsiniz.


  • @makroiktisat aslında profiliniz sevdiğimiz profillerden.Daha önce Amerikaya gitmiş statü değişikliği ya da overstay durumu herhangi bir vize ihlali yok ve eğitimi bittikten sonra geri dönmüş.
    Bence 1-0 önde başlıyorsunuz bundan sonra aile bağları, yaptığınız işin ne olduğu, ne kadar süredir yaptığınız, ne kadar kazandığınız, seyahat geçmişiniz vb...diğer etkenler, Ds160 formunu doğru doldurmanız ve mülakattaki hal ve tavrınız profilinizi tamamlar ve ona göre değerlendirilirsiniz

    Konsolosluk görüşmesinde çoğu arkadaşımızn mülakat deneyiminden anladığımız kadarıyla beyana bakıyorlar nadir götürdüğümüz evraklara bakıyorlar, istenen belgelerde sgk 4a gibi bir belge yok, bu sadece destekleyici belgeler içinde olduğunu düşünerek götürdüğümüz bir belge olabilir. Sizde bu arkadaşınızın şirketi tarafından hazırlanmış şirketteki pozisyonunuza dair imzalı bir belge götürmeyi düşünebilirsiniz. İspat konusunda banka hesaplarınızda ki hareketlilikte sizi doğrulayacaktır

    Mülakat deneyimleri başlığındaki iletileride okuyun isterseniz ⬇
    B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları https://yesilkartforum.com/forum/post/339813


  • merhaba arkadaşlar turist vizesi ile ilgili bilgi sormak istiyorum,
    14/03/2023 de vize görüşmemiz var 3 kişilk bir aileyiz eşim ve 14 yaşında oğlum var birlikte görüşmeye gideceğiz.
    2021 dv çekilişinde eşim adına dv çekilişini kazandık ama malum covid sebebi ile görüşmeye katılamadık. toplu davaya katıldık ama ordan da sonuç çıkmadı.
    2020 yılında kızımız greencard çeklişini kazandı ve evlenerek 2021 yılında amerikaya yerleşti. 3 yıldır texas da yaşıyor wallmart da müdür oldu dmadım da bir firmada yönetici asistanlığı yapıyor .
    sormak istediğim dv çeklişine katılmış olmak turist vizesi almamızı engeller mi?
    daha önce 2018 yılında kübaya 14 günlük bir seyahat yaptık ve pasaportlarda mühür mevcut giriş çıkış olarak,
    turist vizesini almamıza engel durumlarmıdır bu sorduklarım.
    diğer bilgilerimiz eşim ve ben emekliyiz oğlum özel bir lisede okuyor ve 2023 yılı kaydı yapıldı ödemelerini de yaptım. bu belgeleri de okulundan temin etttim.
    kendimize ait değerli müstakil bir evimniz var.
    eşim adına orman bakanlığından tahsis edilmiş özel ağaçlandırma sahamız mevcut buna ilişkin yetişmiş 2500 ağaç ile tarım ile uğraşıyoruz. çks belgemiz mevcut ayrıca yenibir adet de traktörümüz var eşim adına .
    amerikadan çocuklarımız konsolosluk için bir yazı düzenledi onların yanında kalacağımıza dair iş yerlerinden yıllık gelirleri ve title ile ilgili belgede aldılar.

    amacımız bu yaz tatilinde 3 yıldır görmediğimiz için onları ziyaret edip geri dönmek çünkü burda devam eden bir çiftlik işimiz var.
    banka kk ekstreleri,emekli maaş hesaplarına ait banka ekstreleri,
    yatırımlarımıza ait aracı kurum overall ekstrelerimizi dosyamıza ekledik.

    tüm bilgiler ışığında turist vizesi alma konusunda eksik bir şey varmı vizeyi alma şanşımız varmı.
    destek olan tüm arkadaşlara teşkkür ederim.

    vize görüşmesi ankara da

    tavsiyeleriniz benim için önemli.


  • bu arada 2 kez avurua shenghen vizesi aldık ve avrupadaki bütün ülkelere gidip geldik turist olarak yaklaşık aile olarak 15 in üstünde
    ülke gezdik aracımızla uçakla vs 14 gün de küba gezimiz var .

    ds 160 da sosyal medya hesaplarımızı ekledik onlarıda kontrol ediyorlarmı?


  • @Yavuz-Özyaman
    Merhaba sorularınızı alıntılayarak cevap vereceğim son kısımdada ayrı bir tavsiyem olacak

    "Merhaba arkadaşlar turist vizesi ile ilgili bilgi sormak istiyorum,
    14/03/2023 de vize görüşmemiz var 3 kişilk bir aileyiz eşim ve 14 yaşında oğlum var birlikte görüşmeye gideceğiz.
    2021 dv çekilişinde eşim adına dv çekilişini kazandık ama malum covid sebebi ile görüşmeye katılamadık. toplu davaya katıldık ama ordan da sonuç çıkmadı."

    -Bizim gibi önceden dv talihlisi olup ds260 formunu doldurup submit eden kişilerin her göçmen olmayan vize başvurusu yaptıklarında, geçmişteki bu göçmen olma niyetinin sorun olma potansiyeli var. Biz bir kere göçmenlik niyetimizi beyan etmişiz ama tamamen ümitsiz olmayada gerek yok. Dv talihlisi olduğu sırada (mali yıl devam ederken) turist vizesi ya da J1 vizesi alanlar var. Burada önemli olan geri döneceğimiz konusunda konsolosluk görevlisini ikna etmemiz, yoksa dv talihlisi olmak teknik olarak göçmen olmayan vize almaya engel değil

    Ayrıca bizim gibi geçmişte dv talihlisi olup mali yıl içerisinde dv vizesi alamamış bir kaç arkadaşımız j1 veya B1-B2 vizesi aldı. B1-B2 Mülakat Deneyimleri başlığında geçmişte dv2020 talihlisi olup mali yıl sebebiyle dv vizesi alamamış ama daha sonra turist vizesi almış bir forum üyesinin deneyimi mevcut.

    "Ülke
    2020 yılında kızımız greencard çeklişini kazandı ve evlenerek 2021 yılında amerikaya yerleşti. 3 yıldır texas da yaşıyor wallmart da müdür oldu dmadım da bir firmada yönetici asistanlığı yapıyor .
    sormak istediğim dv çeklişine katılmış olmak turist vizesi almamızı engeller mi?
    daha önce 2018 yılında kübaya 14 günlük bir seyahat yaptık ve pasaportlarda mühür mevcut giriş çıkış olarak,
    turist vizesini almamıza engel durumlarmıdır bu sorduklarım."

    2018 deki seyahatinizi ds160 formuna yazdınız mı, geçmişteki schengen ve diğer seyahatler son 5 yıl içinde mi onlarıda ds160 formuna yazdınız mı?

    " diğer bilgilerimiz eşim ve ben emekliyiz oğlum özel bir lisede okuyor ve 2023 yılı kaydı yapıldı ödemelerini de yaptım. bu belgeleri de okulundan temin etttim.
    kendimize ait değerli müstakil bir evimniz var.
    eşim adına orman bakanlığından tahsis edilmiş özel ağaçlandırma sahamız mevcut buna ilişkin yetişmiş 2500 ağaç ile tarım ile uğraşıyoruz. çks belgemiz mevcut ayrıca yenibir adet de traktörümüz var eşim adına ."

    -bu yukarıdaki belgeler destekleyici belgeler tabiki yanınızda bulunsun ama iş bu belgeleri göstermeye gerek kalmadan sonuçlanabilir, genellikle bu tip belgelere çok fazla bakmıyorlar

    " Amerikadan çocuklarımız konsolosluk için bir yazı düzenledi onların yanında kalacağımıza dair iş yerlerinden yıllık gelirleri ve title ile ilgili belgede aldılar."

    -Bu belgeyi memura görüşme sırasında göstermeye çalışın

    "Amacımız bu yaz tatilinde 3 yıldır görmediğimiz için onları ziyaret edip geri dönmek çünkü burda devam eden bir çiftlik işimiz var.
    banka kk ekstreleri,emekli maaş hesaplarına ait banka ekstreleri,
    yatırımlarımıza ait aracı kurum overall ekstrelerimizi dosyamıza ekledik."

    -3 yıldır neden hiç ziyaret etmediniz sorusu gelebilir, buna hazırlıklı olun

    " Tüm bilgiler ışığında turist vizesi alma konusunda eksik bir şey varmı vizeyi alma şanşımız varmı.
    destek olan tüm arkadaşlara teşkkür ederim.

    vize görüşmesi ankara da

    tavsiyeleriniz benim için önemli"

    -son olarak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla lütfen yanlış anlamayın beni biraz kafanız karışık gibi geldi. Bu belge karmaşası ve netlik olmaması gelecek sorulara hazırlıklı olamamak mülakatta sorun olabilir. Tavsiyem mülakatınıza bu kadarda yakın bir zaman varken ds160 formunuzun ve sizin varsa eksikliklerinizin hızlıca giderilmesi için profosyonel bir danışmandan destek almanız olacaktır. @denizci10 beyle iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum.Mülakatta bol şans, olumlu vize deneyiminizi B1-B2 mülakat deneyimlerinde okumak için bekliyor olacağım.


  • @Yavuz-Özyaman
    Binlerce başvuru var tek tek sosyal medya hesaplarını kontrol edeceklerini sanmıyorum, belki yazılım kullanıyorlardır. Ama tek tek zor.

    Bu seyahatleriniz vize alacağınız pasaportlardamı?
    Yok eski pasaporttaysa o pasaportlarıda vize görüşmesinde yanınıza alın lütfen


  • @Muhtaradana aynı pasaport da

    2018 deki seyahatinizi ds160 formuna yazdınız mı, geçmişteki schengen ve diğer seyahatler son 5 yıl içinde mi onlarıda ds160 formuna yazdınız mı?
    evet ds160 formun da her şeyi belirttik

    3 yıldır covid ve tarım işleri sebebi ile ziyaret etmedik

    birde kızım bu yıl yazın okuduğu üniversite den mezun oluyor mezuniyetinde yanında olmak istedik kendi yazdığı yazıda da ingilizce olarak bunu belirtmiş

    Ayrıca bizim gibi geçmişte dv talihlisi olup mali yıl içerisinde dv vizesi alamamış bir kaç arkadaşımız j1 veya B1-B2 vizesi aldı. B1-B2 Mülakat Deneyimleri başlığında geçmişte dv2020 talihlisi olup mali yıl sebebiyle dv vizesi alamamış ama daha sonra turist vizesi almış bir forum üyesinin deneyimi mevcut. linki mevcutsa paylaşabilirmisiniz.yada forum un girişini hepsini okumaya çalışıyorum.
    teşekkür ederim.


  • @Muhtaradana eşim adına orman bakanlığından tahsis edilmiş özel ağaçlandırma sahamız mevcut buna ilişkin yetişmiş 2500 ağaç ile tarım ile uğraşıyoruz. çks belgemiz mevcut ayrıca yenibir adet de traktörümüz var eşim adına ."

    bu konuyu ds160 formunda da açıklayıcı şekilde yazmıştık


  • @Yavuz-Özyaman
    Tabi
    B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları https://yesilkartforum.com/forum/post/301233

    Bu başlık haricinde forumda henüz mülakat deneyimlerine aktarmadığımız geçmişte dv talihlisi olup göçmen olmayan vize alanların Deneyimleri farklı başlıklar altında yazılmış olabilir. Şahsen bir kaç tane tanıdığım J1 vizesi alan arkadaşa vardı. Deneyimlerini forumaaktarmadılar henüz


  • @makroiktisat hocam Benim hayatimda sgk girisi olmadi, 6 tane vize aldim.
    Kimse de sormadi bu belgeyi.
    Trye baglayan sebepler Ve seyahat sebebi net ise isiniz kolaylasir.


Benzer Başlıklar

  • 40
  • 36
  • 4
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum