T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
@AE123 Aynı konuyu ben de sormuştum. Hiçbir denetleme yok, arkadaşım Türkiye'deki adresini dün değiştirdi ki 2 sene olmuştu taşınalı, en ufak bir sorun olmadı. Yani kontrol edebileceği bir şey yok, hele ki Türkiye'deki adres duruyorsa, kontrol edemez. Ben tatile de gelmiş olabilirim, dönemsel de gelmiş olabilirim. Bunun bir kontrol mekanizması yok, beyana bağlı ancak.
-
@diclemre , tesekkurler bende benzer dusunuyorum hatta cokta umurlarinda oldugunu da zannetmiyorum benim ikametimin nerde oldugu konusunda.
-
@AE123 ben gecen sene 3ay da biri gidip gelmistim, sonra bu sene basinda yerlestim ama adres degistirmedim. Esim Trye gidip gelince , onun giris tarihini vererek tum ailenin ikametgahini buraya aldik. ABD gumrugunden girisi sorgulayamazlar , sizin dediginiz gibi, beyana gore hareket ediyorlar .
-
Bu işlemi son zamanlarda Miami Başkonsolosluğu üzerinden yapan var mı? 1 yıldır US'teyim; ancak yeni yapacağım işlemi. Ceza formuna yönelik Miami web sitesinde bir form yok. İnternetteki formlar NY imzalı hep. Mevzu para değil; ancak durum kompleks bir hâl almasın ve seçimlerde oy kullanabileyim diye bildirimde bulunmak istiyorum ama ceza makbuzunu göndermeden bu işlemi yapıp da olumsuz sonuçlanan var mıdır?(20 gün kuralını aşıp da cezasını ödemeyenler için konuşuyorum elbette)
-
@tampagv e devletten yapmayı denedin mi
-
@ayvalik10 Yurt dışı adres değişiklikleri konsolosluklar üzerinden yapılmak zorunda.
-
@tampagv, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Bu işlemi son zamanlarda Miami Başkonsolosluğu üzerinden yapan var mı? 1 yıldır US'teyim; ancak yeni yapacağım işlemi. Ceza formuna yönelik Miami web sitesinde bir form yok. İnternetteki formlar NY imzalı hep. Mevzu para değil; ancak durum kompleks bir hâl almasın ve seçimlerde oy kullanabileyim diye bildirimde bulunmak istiyorum ama ceza makbuzunu göndermeden bu işlemi yapıp da olumsuz sonuçlanan var mıdır?(20 gün kuralını aşıp da cezasını ödemeyenler için konuşuyorum elbette)
[email protected] Şuradan e-mail atıp yapmak istediğiniz işlemi ve durumunuzu yazarsanız detaylı bilgi veriyorlar ne yapmanız gerektiğine dair. Postaneden gerekli belgeleri gönderirken, cezayıda yine postaneden money order alarak yolluyorsunuz. Çok kolay bir işlem.
-
@Ryback Daha önce farklı işlemler için attığım e-mail'lere dönüş yapıldı; ancak bunun için dönüş yapmadılar. Bugün 2. kez e-mail attım ama göreceğiz sonucu.
-
S Sharm bu başlıktan bahsetti
-
EDIT: Washington Buyukelciliginden mail geldi. 7 Mart 2023 itibariyle guncel ceza $16.
Arkadaslar secimde oy kullanmak icin adres degisikligi yapmak istiyorum. Guncel ceza miktarini net olarak bilen var midir? Gecen sene 128 TL karsiligi dolarmis. Biz 3 kisilik bir aileyiz (ben, esim, cocugumuz) cezanin 3 katini mi odeyecegim?
Washington DC Buyukelciligi'ne mail attim, cevap gelmedi henuz.Cezayi postaneden money order ile odeyecegim. (net miktari henuz bilmiyorum)
Belgeleri, iadeli taahhutlu posta ile gonderecegim. Zarfa ayrica pul ve adresimin yazili oldugu zarf koyacagim (bu pul standart bir pul mudur?)
Adres beyani formu dolduracagim. Ceza icin de diger formu dolduracagim (Buldugum formda New York yaziyor, Washington olanini bulmak gerek sanirim).
Yapacaklarimda eksik bir sey var midir? -
Posta yoluyla adres degisikligi icin neler yaptim (7 Mart 2023):
Bir USPS ofisine gittim. USPS gorevlisine $16'lik Money Order yapacagimi ilettim (20 gunden sonra adres degistirenler ceza oduyorlar). Gorevli $17 kusur aldi. Money order kagidini verdi. Doldurdum, ust kisim bende kaldi alt kisimi zarfa koydum. Gorevliye Certified Mail olarak Return Receipt'le posta gondermek istedigimi soyledim. Formlari doldurdum. $17 kusur de bu posta icin verdim. Zarfa doldurulmus basvuru formunu, benim esimin ve kizimin kimlik fotokopilerini ve bana ait bir faturayi ekledim ve gonderdim. Umarim sorunsuz adres degisikligi olur. Secimde oy kullanmak isteyenler elini cabuk tutmali.
Edit: Belgeler konsolosluğa teslim edildikten bir gün sonra edevlette adresim değişti.
-
NY için adres değişikliği nasıl yapılır? NY'a taşımak için adres Türkiye'den yani.
-
@diclemre New York konsolosluguna pasaportunuzla birlikte gidip adres beyan ettiginizde isleminiz yapiliyor. Varsa simdiki ikametgahiniza ait bor elektrik veya su faturanizi da beraberinizde goturebilirsiniz.
-
Money order nasıl yapılır ben denver da yasıyorum en yakın konsolosluk los angeles ve houston bu konuda yardımcı olur musunuz
-
İki üst iletide USPS ofisine giderek işlemin yapılabildiği anlatılmış
@mutlu234, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Bir USPS ofisine gittim. USPS gorevlisine $16'lik Money Order yapacagimi ilettim (20 gunden sonra adres degistirenler ceza oduyorlar). Gorevli $17 kusur aldi. Money order kagidini verdi. Doldurdum, ust kisim bende kaldi alt kisimi zarfa koydum. Gorevliye Certified Mail olarak Return Receipt'le posta gondermek istedigimi soyledim. Formlari doldurdum. $17 kusur de bu posta icin verdim. Zarfa doldurulmus basvuru formunu, benim esimin ve kizimin kimlik fotokopilerini ve bana ait bir faturayi ekledim ve gonderdim. Umarim sorunsuz adres degisikligi olur. Secimde oy kullanmak isteyenler elini cabuk tutmali.
Edit: Belgeler konsolosluğa teslim edildikten bir gün sonra edevlette adresim değişti.
-
Merhaba,
Buraya ilk yerlestigim zaman adres beyani yapmistim. Bu yaz ayni sitede farkli bir apartmana tasindim, yeniden adres beyani yapmali miyim yoksa bu sekilde oy verebilir miyim? Amerika'da yasiyor gorunuyorum da apartman numaram degisti. Simdi oy verme oncesi karisiklik yasansin istemiyorum

-
Seçim geliyor diye bende geçen hafta adresi posta yolu ile Amerika’ya aldırdım. Email’de gönderdikleri formu doldurup, kimlik fotokopisi, amerika ehliyet fotokopisi ve 16 dolarlık money order çeki ile birlikte gönderdim. Ortalama 3 iş günü içerisinde adresim değişti.
-
Houston için adres beyanı deneyimimiz şu şekilde oldu, öncelikle Houston konsolosluğu yeri değişmiş google maps de çıkan ilk adreste kapalı olarak yazıyor ama belki gözünüzden kaçar diye adresini vereyim ben. 5333 Westheimer Road Suite 1050 Houston TX 77056 , konum tam nokta atışı götürüyor sizi. Konsolosluk önü park sorunu var, konsololsluğa gelmeden ışıklarda wranglers pharmacy var oraya aracınızı bırakmanız mantıklı olabilir, biz öyle yaptık.
İlgili binaya girdiğinizde hiç bir tabela ve yönlendirici bir bilgi yok, 10. kat konsolosluk kısmı, küçük bir yer ama türk topraklarına girdiğinizi hissediyorsunuz. İlk girişte bir form var onu bütün aile için tek tek doldurduk, daha sonra gişeden adres beyanı formu aldık ve onu bütün aile için doldurduk, formlarda ABD ve TR adresiniz ek olarak bazı özel bilgiler isteniyor. Daha sonra gişedeki görevli memura evrakları ve pasaportlarımızı verdik, işlemleri yapıp adres ve bilgileri kontrol etmemiz için bir kağıt çıktı alıp bize verdi, gerekli bilgilerini kontrol edip imzaladık.
Aynı gün akşam e-devlette bilgilerimiz güncellenmişti. Herhangi bir ücret ödemedik.
TR de zorunlu sağlık sigortası ve diğer resmi olabilicek işlerin başınızı ağrıtmaması için bu işlemi kısa sürede yapmanızı tavsiye ederim..
-
@ceen Oy kullanmanıza bir etkisi olacağını sanmıyorum, sonuçta adresiniz yurtdışı görünüyor. Ama yine de ikametgahınızı aldırmanız doğru olur bence. Aynı sitede de olsa adresiniz değişti, ve adres değişimini bildirmeniz gerekli kanunen. USCIS gibi ABD kurumları için de geçerli bu durum.
-
@mutlu234, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Ben de posta yolu ile yapmıştım, ama evden kendim first class mail (yaklaşık 60 centlik posta pulu ile) olarak yolladım belgeleri. Cezam yoktu. Houston Başkonsolusluğu bunu kabul etti ve adresim postayı gönderdikten birkaç gün sonra güncellendi.
-
Merhaba,
Benim annem ve babam oturma izinlerini aldilar ve benimle birlikte Amerika’da ikamet edicekler bu aydan itibaren. Burdaki adresi bildirdikten sonra Turkiye deki ikamet adreslerini de tutabiliyorlar mi yoksa sadece burasi mi olmak zorunda? Babamin bir cok saglik kontrolu var Turkiye deki doktorlari tarafindan ve Turkiye de ikamet adresin yoksa muayene olamazsin gibi bir bilgi verilmis. Dogruluk payi var midir? Varsa hem Turkiye de hem Amerika da iki ikamet adresleri olabiliyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum