Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erkand, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    6 Şubattan sonra ilk girişim, çok yıprandık çok yorulduk. Çok kaybımız oldu lütfen unutmayın, unutturmayın bu kader değil ihmal.

    Bu sıra da zaman da çok hızlı geçti tabii şimdiden koltuk seçmeye başlamışız. bu yıl keyifli bir bekleyiş olmadı benim icin nedense, önce ki yıl günleri sayıyordum şimdi pek de umrumda değil açıkçası. hevesim kalmadı hiç bir şeye..

    başınız sağ olsun 😞 😞 bu konu da söyleyebilecek hiçbir şeyim yok maalesef 😞


  • @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @debbieLA77 ben sana şöyle kendi hayatımdan bir örnek vereyim yaklaşık 6 yıl önce annem bel ağrısı ile edremit devlet hastanesine gidiyor, MR falan çekiliyor, doktor fizik tedavi yazıp gönderiyor. Benim arkadaşım beyin cerrahı kendisine gönderdim sonuçlarını MR raporunda karaciğerde kitle var yazmışlar 2 cm lik dahiliye ne dedi dedi direk, bizim doktor dahiliyeden bahsetmemişti bile sadece fizik tedavi vermişti. Daha sonra istanbula getirdik arkadaşım bizzat ilgilendi etti 4. seviye Meme kanseri çıktı, arkadaşım olmasa belki de annemi kaybetmiştik o yüzden bana kimse sağlık sistemimizi övmeye kalkmasın bozuşuruz.

    dün sanırım vereliniamerika kanalında bir video yayınlandı, bir ameliyat olmuş sanırım oğlu sigortaya rağmen 4k dolar borç çıkarmış hastane bunlarda bilerek ödememişler birileri akıl vermiş sanırım 1 yıl sonra hastane aramış demiş ne kadar verebilirsiniz 1k verebilirim demişler ve 1k alıp hastane kalan borçtan vazgeçmiş , burda olsa icrayla uğraş dur.

    çok çok geçmiş olsun. nasıl şuan


  • @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @tolgasatir bende annemden örnek vereyim. Annemin sırtında bir ağrı vardı. Geçmeyen bir ağrı. Devlet hastaneleri özel muayenehaneler derken hepsi kitle var ameliyat olman lazım dediler. Annem ameliyat olmak istemiyordu. En son 9 Eylül üniversitesi hastanesine bir doçent buldum ona gönderdim. Tamam bir kitle var ama o kitle ne durumda tam belli değildi. Bu doçent testleri yaptı yetmedi annemi 1 ay hastanede yatırdı ve sonunda bu geçmeyen ağrının sebebini buldular. Kitle sırttaki sinirlere dolanmış bizim docentin bölümünde olmadığı için dokuz Eylül göğüs bolumune sevk etti. Dokuz Eylül göğüs bölümü bu kitleye dokunamayiz felç kalırsın dediler. Tepecik göğüs hastanesine sevk ettiler ve orada da aynı sonuç çıktı ellersek %99 felcsin dediler. Bizde doğal olarak ameliyat olmamasına karar verdik. Ağrı kesiciyle yaşıyor şu an. Sözün kısası iyi doktora denk gelmezseniz Türkiye'de yaşama şansınız yok. Tek doktorla asla yetinmeyin..

    çok geçmiş olsun


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @tolgasatir valla annen melek gibi kadınmış allah yardım etmiş... bu ülkede şansa yaşıyoruz... ben o videoyu seyretmedim ama öle 4000 dolar borç çıkınca ödenmesi gerekiyor... elinden geldiğince öde taksitle öde o şekilde de yardımcı olurlar emin olun... aman bu da iyi niyet suistimali oluyor bu ülke böyle böyle bu hale geldi oraları da bozmasınlar allah aşkına... sömürü var biraz... onada karşıyım ama bu ülkede olanlara da karşıyım... amerika belki o yüzden özellikle bana yük olmayacaksan gel kafasında yaklaşırken bu dilenci kılıklılardan bahsediyor işte... burada o parayı borç çıkarsalar ipe ipe ödeyeceksin bilezik bilezik satıp oradan buradan alıp zaten burada paran yoksa ameliyat etmezler...

    kesinlikle katılıyorum. mesela Can tezcan da bir videosunda arabasının klimasının gazının bittiiğini tamirciye gittiğini çok para istediğini söyleyip oradaki bu ürünlerin satışının yapıldığı marketten çok ucuza gazı aldığını bir yerin ucuza doldurduğundan bahsediyordu. ürünü alıp gidip o söylediği yerde doldurmak için çok para isteyince kendisi doldurdu kolaymış vs diye de anlattı (instagram storylerinde izlemiş olabilirim belki) neyse klimanın gazını doldurduktan sonra gitti ürünü geri iade edip yerine gopro su için bir ürün aldı. Bunu da marifetmiş gibi paylaştı. Bana göre dolandırıcılık bu , masum birşey değil yani. Bu zihniyettekiler gitmesinler başka ülkelere bence. Zaten bu ülkeyi bu zihniyettekiler mahvetti. Milletin düzgün işleyen sistemlerinin içine tabiri caizse etmesinler kesinlikle.


  • @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu amerika da devlet hastanesi yok özel hastane mantığı işliyor kaldı ki sigortasız hiçbir çocuk olmuyor devlet hemen çocukları sigorta yapıyor. Pahalı deniliyor fakat Türkiye de her bir ihtiyaçta özel hastaneye gider misin ne kadar fatura çıkacak. Amerika da gelirine göre sağlık sigortası seçenekleri var zaten yeter ki araştırmak gerekiyor @zumrut @zumrutay verilen tüm hakları çatır çatır kullanıyor.

    @ayvalik10 aynen öyle abi dediğin gibi bizim Çanakkale'de bı tane özel hastane var onun da büyük konusmayayim ama önünden bile geçmem. devlet bin kat iyidir bu sebeple ben zaten özel hastaneye gitmiyorum haliyle çocuklarımı da götürmüyorum. Yalnız benim bı huyum var çocuklar hasta olduklarında ikna olamıyorum bı turlu 2 günde bir falan gidiyoruz doktora. eşim de bana sen Amerikada da böyle yaparsan doktor masrafına anca yetisiriz diyo 🙈 Amerika'nın sağlık sisteminden, özellikle benim ikna olamayışlarim sebebiyle oldukça korkuyoruz 🙈 Dediğin kişileri not ettim bu arada teşekkür ederim ☺

    youtube videolarını izlemeni tavsiye ederim. hiç kimseden daha önce duymadığım bir çok bilgi edindim ben. Green card ve 3 cocuk sayfaları


  • @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Valla yıldızım gelmiiişş 🗽

    hayırlı olsun 🤗

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Amerikada bizimkis mevsimi kõsük anadolu sehirlerindeki gibi pis ayazli komur odun donlastigi cop nebulduysa yakanlarin sogugu ve kiri pisi yok.inanin hasta bile olmazsiniz


  • @iremgk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhaba ilk başvurum acaba ilkte kazanan var mıdır? Şans işi gerçi ama umarım çıkar

    İlk de kazanan var 20 kere başvuran da var 😕 benim iki ilk başvuru da bende çok heyecanlıydım has not been görünce alışıyorsun ama sadece çok umut bağlamayın derim bol şans diliyorum şimdiden 💫


  • @ytrbilgisayar yok Afyon dan katılıyorum

  • ⭐⭐

    @Selly çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @Selly yok benim bahsettiğim biraz daha farklı bu verdiğin örnekler cidden istismar etme üzerine bu örnekte sigorta büyük kısmını ödüyor zaten, kişiye çıkan fark yüksek diye ödemiyorlar ve bekliyorlar hastane zaten parayı fazlasıyla sigortadan alıyor aslında Türkiye de de bu böyle hastaneler hasta dan ekstra ne koparırlarsa moduna döndü bende 2-3 kere şanslarını denediler şunu karşılamıyor falan diye aradılar beni sigortamı aradım başvuru yok ki reddelim dediler hastane birden ay prdon karışmış herhalde falan diye çevirdi

  • ⭐⭐

    Günaydınlar Efenim

  • ⭐⭐⭐

    Günaydın millet 🙂


  • @dytmelek, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu sohbet odasında yıldızsız üye kalmıyor maşallah çenemiz pek düşük 😅

    @dytmelek 😂 valla aynı şeyi dedim kendi kendime 🙈


  • @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yenihayaletadam isteğin bir emirdir. Senin ve @goyro666 koltukları rezerve oldu bile

    Adsız.jpg

    @Simge-Kutlu şikago uçağı kalkıyorr 😂 😂 🌧 ❄

    @ayvalik10 ay yettim abi yettim valla çocuklarla biraz geç kaldım ama beklersiniz siz beni. Bizi almadan gitmezsiniz 😄

    Forumda herkesi bekliyoruz merak etmeyin hep beraber şikagoo yolcusu 🤪😂😂

    @yenihayaletadam ohhhh 😌

  • ⭐⭐

    @Simge-Kutlu @tolgasatir a baksana 3 ledi yıldızı durduramıyoruz :)))


  • Günaydınlaaaaar günaydınlar 🌞🌸


  • @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu @tolgasatir a baksana 3 ledi yıldızı durduramıyoruz :)))

    @Emrah-Borazan aaaa evet ne ara oldu 3 tane ya 😄

  • ⭐⭐

    @Simge-Kutlu adam azimli her konuda var takdirlerimi iletiyorum kendisine :))


  • @clourpoint, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Bende babama ilk söylediğimde neyin eksikte gitmek istiyorsun demişti. Evini aldın, altında araban var, eş çocuk mutlu bir evin var daha ne istiyorsun demişti.

    Cevabım; çocuğumun geleceği yok.. biz bir şekilde güzel bir işe sahip olduk ve dediklerini başardık. Ancak torununa bu ülkede bir gelecek görebiliyor musun? Ben güzel ve rahat bir işe sahibim haklısın ve gittiğimde belki de hiç çalışmadığım kadar yüksek tempo ve uzun saatler çalışacağım. Ben bunları kızım için göze alıyorum. Kendimi zerre düşünmüyorum deyince sustu ve haklısın herşey gönlünüzce olsun dedi.

    @Emrah-Borazan ayni konuşma bizim de kayinpederimle aramızda geçti yani bu kadar olur neredeyse birebir

    demekki bu şekilde düşünen bir tek ben değilmişim.buna kendi adıma sevindim.Üzüldüğüm konu şuki her gün belki 100 defa aklıma geliyor.Çocuklarımın geleceği ne olacak.53 yaşındayım yurt dışına nasıl gidebilirim onu düşünüyor ve arastırıyorum.

    @clourpoint kesinlikle bu konuda yalnız değilsiniz çocuğu olan herkes çocuğumun geleceği diye düşünüyo, olmayanlar da bu şartlarda çocuk dünyaya getirmek istemiyo çokta haklılar ve yine kaygı aynı, bu şartlar bı çocuk dünyaya getirsem geleceği ne olacak... Dilerim talihli olursunuz, gönlünüze göre olsun ..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum