Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• Herkese merhabalar bu sene ilk defa gc başvurusu yaptım uzun zamandır forumda yazılanları okuyordum ve dedim ki neden üye olmuyorum😄 Umarım herşey hepimizin istediği gibi olur

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@yenihayaletadam bu nasıl bir iki seçenek ya :D ya en pahalısı ya en ucuzu :D

Forum genel olarak houston tarafına gidiyor başlangıç için fena sayılmaz diğer eyaletlere nispeten uygun oraya gidebilirim ama gencim los angeles da da arkadaşım var yardımcı olursa oraya gitmek isterim biraz çalışıp para kazanmak isterim ondan sonra duruma göre bakmayı düşünüyorum kafalar bu iki eyalet arasında karışık yani :grimacing_face: :grinning_face_with_sweat:

@yenihayaletadam yani iklim zıt olucak belki ama Chicago'ya, Boston'a da gelebilirsin komşu oluruz ☺️ kimseler istemiyo yalnız kalicam valla 🙈

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir Los Angeles'a gelmek isteyenleri korkutmayalım çok rica edicem. Orada yalnız yaşamak istemiyorum.

En güzeli diyebilirsiniz ama bakın o serbest ❤️Hem en pahalı da değil ayrıca, olsa olsa 2. en pahalı😉

abi o zaman bizim kahve işini los angeles da organize edelim miii :face_with_tears_of_joy:

Süper olur 👍

• @Ahmet-Manav Kütahya’dan mı Katılıyorsunuz

• @gariban, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

İlk kez bu sene başvuru yaptığımı nasıl mı unuttum? Konuyu bağlıycam merak etmeyin; Afad çalışanı olarak depremi daha bir canlı gördüğüm için çok korktum ve evimiz yok ama deprem öncesi satılık daire bakıyorken şimdi vazgeçip eşime arsa üzeri tek katlı bina için ısrar etmeye başladım. Eşime dedim ki "sen arsa al bu evi yap, sana söz bahçeye kümes kurup tavuk besler, bostan ekerim" . Önce biraz şaşırdı sonra da gülerek bana artık "Amerika'ya gitmek istemiyorsun herhalde" dedi. Ben Ağustos'ta Kanada turist vizesine başvurmuş, Kasımda ise ret almıştım ve artık 12. greencard başvurusuna ek olarak masrafı bir yana bu Kanada vizesi için 1 hafta parmak izi vermek için yollarda çoluk çocuk dolaşmıştık (1 hafta yol boyu aile ziyaretleri yaptığımız için sürdü). Ret gelince önce üzüldüm, sonra kabullendim. Eşim dayanamadı beni yurtdışında yaşayan arkadaşımın yanına götürdü teselli olmam için. Sonra nedense vazgeçtim ve aklımdan çıkmış. Eşim söyleyince fark ettim sanırım artık istemiyorum, Birkaç saat geçti ben nasıl hayallerimden vazgeçtiğimi düşündüm sonra da eşime "burada da Amerikadaki gibi yaşarız dedim" o da nasıl olacağını sorunca "mutfağı Amerikan yaparız" diyerek gülüştük. Evet sevgili Forumdaşlarım buranın eski müdavimi ve eski ateşli Amerika Rüyası hastası biri olarak bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama sonuç olarak diyorum ki umarım bana çıkmaz çünkü çıkarsa da gitmem bu saatten sonra. Şimdi çıkarsa başkasının günahına girdiğimi düşünebilirsiniz çünkü ben olsam düşünürdüm ama başvuru yaparken bu düşüncede değildim. Gene de bu forumu seviyorum ve sizlerle her yıl nasıl sonuç gününü beklerken güzel sohbetler ediyorsak hüznümüzü de paylaşmamız gerekir diye düşündüm.
    Merak etmeyin sonuçlar açıklanınca çıkıp çıkmadığını yazarım.
    Hepiniz çok değerlisiniz, kendinize iyi bakın.

@gariban öncelikle çok geçmiş olsun. Büyük acılar, büyük travmalar yaşadık ülke olarak. Tartışılamaz bır gercek ki, bizler bu olaylara televizyonlardan bakip dayanamazken, tabiki orada bu felaketi yaşayanlar ve sizler hepimizden kötülerine maruz kaldınız... Kararlar, fikirler değişebilir elbet. Nasıl mutlu olacaksiniz öyle olsun, hakkınızda hayırlısı olsun. Nerede olursanız olun mutlu ve istediğiniz gibi bir hayat sürmenizi dilerim...

• @Simge-Kutlu ilkay zamanın son videosunu izledim new york monticello diye bir yerde -21 yeni yerler buluyorum hahahha şey diyor güneş açtı biraz ısındı -16 oldu haahahahah

• @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Forum genel olarak houston tarafına gidiyor başlangıç için fena sayılmaz diğer eyaletlere nispeten uygun oraya gidebilirim ama gencim los angeles da da arkadaşım var yardımcı olursa oraya gitmek isterim biraz çalışıp para kazanmak isterim ondan sonra duruma göre bakmayı düşünüyorum kafalar bu iki eyalet arasında karışık yani :grimacing_face: :grinning_face_with_sweat:

@yenihayaletadam yani iklim zıt olucak belki ama Chicago'ya, Boston'a da gelebilirsin komşu oluruz ☺️ kimseler istemiyo yalnız kalicam valla 🙈

Boston için biz varız 😅 benim de kafamda olan yer Boston ama tabi önce hanımı orada üşümeyeceğine ikna etmem lazım 😂

• Bu ileti silindi!

• @ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Selly, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Selly soyak sitesi ile karşı karşıyayız, Libadiye caddesindeki ilk ışıklardan girince bizim site zaten emaar olabilir gündüz veya akşam hiç fark etmez eşime söyledim ikna timinden öncü birlik ayarladım yarın belki buluşabiliriz dedim 😂😅 tamam dedi akşam olursa ben de gelirim gündüz olursa sen gidersin dedi ,

hahahahaha süper :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes: biz henüz konuşamadık. Bu akşam eşim biraz geç gelecek :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:

@Rhonster sizde müsaitseniz ortak bir noktada da yapabiliriz isterseniz tabi @Selly ne der bilmiyorum ama 😅

çok güzel olurdu aslında :confused_face:

• @Rhonster, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Selly yarın akşam dönüyorum

bir dahaki sefer önceden planlayalım

• @daydreamer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Rhonster Sayende Florida'yı daha bir sevmiştik. Forum'da konular parça parça dağıldığı için takip etmediğim başlıklardaki postları toparlayamayabiliyorum. Kısıtlı zamanda da hayat nasıl gidiyor diye darlamak istemiyorum, buluşabilirseniz dönecek muhabbetten bir özet alırız artık buraya da...

buluşamadık maalesef :disappointed_face: :disappointed_face: ben yeni oturabildim. bugün planlı 2 toplantım vardı onlar hem uzadı hem de sonradan 2 tane toplantı 1 toplantı sonra kahve faslı çıktı. sonra da genel işler vs buraya bakamadım bile. :confused_face: eşim de yine geç geldi zaten :disappointed_face:

• @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Selly, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu siz el ele tutuşu @Selly ile beraber bir kenarda bekleyin biz alacağız sizi :) yıllardır deneyim kazandık kaos ortasından insan nasıl çekilip çıkartılır :)

@tolgasatir tamam kabul 😄 bak unutursan kaos bittikten sonra buluruz seni 🤭 dimi @Selly 😉

kesinlikle zaten ümraniye de yakın şurası ne olacak :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ben ara ara buluyorum kendisini. Bakıyorum pek matah bişey yok evine bıtakıyorum. 😂

:beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:

• ⭐⭐

@ErdalK üşüyecek beni kandırdın diyecek sonra ortalık 56 :) bence şansını zorlama San Diego yada LA gibi bir yer seç kafan rahat olsun :)

• @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ya aslında ben inanılmaz derece de Chicago istiyorum oraya karşı ayrı bir zaafım var neden bilmiyorum ama aramıza soğuk giriyor 😞 soğuk olmasa büyük ihtimalle olurdum diye düşünüyorum. Belki de gelirim belli olmaz ne kadar soğuk o kadar insanlar evden çıkmaz o kadar çok para demek 😂😂 bir bakmışız aynı site de komşu olmuşuz hiç belli olmaz şuanlık 😏😂🫢

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ErdalK üşüyecek beni kandırdın diyecek sonra ortalık 56 :) bence şansını zorlama San Diego yada LA gibi bir yer seç kafan rahat olsun :)

Geçen en son konuştuğumuz da ben önden gideceğim bir yere o vize süresi dolmadan bir haftalığına gelecek ve muhtemelen benim yaşadığım yere değil de istediğimiz bir yere New York , Miami gibi vs. Sonra ülkeye dönüp yaşamaya devam edecek bir sene sonra falan ben de geleceğin buradaki evi kapatıp kesin gideceğiz o zaman asıl yaşamak istediğimiz yere karar vereceğiz muhtemelen

• İltica etmekte zorlaşıyor artık sanırım.

• @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Simge-Kutlu ilkay zamanın son videosunu izledim new york monticello diye bir yerde -21 yeni yerler buluyorum hahahha şey diyor güneş açtı biraz ısındı -16 oldu haahahahah

ilkay zamanı bende izliyordum ama hep milleti dolandırmış vs davalık olmuş birçok insanla o gün bugundur izlemiyorum. Çok seviyordum videolarını halbuki

• @Nesat61, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

İltica etmekte zorlaşıyor artık sanırım.

iltica etmek zorlaşssın tabiki . gerçekten iltica etmek (hayati tehlikesi olanlar gibi) zorunda olanların ki sadece kabul edilsin. Onun dışında herkes yasal yolları denesin.

• ⭐⭐

Günaydınlar Efenim Seattle da sıradan bir gün :))

https://www.instagram.com/reel/Cml8_Qah86j/?igshid=NDk5N2NlZjQ=

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k