Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k
  • ⭐⭐

@AstamRua, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@yenihayaletadam @ErdalK 199 üzerinden cimer üzerinden ve twitter üzerinden iletişim kurdum. 58 gün oldu halen bir hareket yok. Halen gönderilmedi pasaport

199u gün içinde 2-3kez arayıp tavırlı bir şekilde uçak biletim var şu tarihte çıkıcam deyin, ben o sayede 4.günde almıştım pasaportumu,
    Bizim sistem deh deh sistemi bilmiyor musunuz kibarlıktan anlamazlar 😅

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

2024-2025 yılında Houston Mangal Partisi Görev Dağılımı

@ibrahimasar baş konuk. Kafalar ondan sorulacak. Yetişkin içecekleri tedarikçisi. Liquor store uzmanı olarak kim ne ile serini hoş etmek isterse masaya hazır edecek (kısaca rakilar ondan :))
    @sencerium Sınırsız Et, En az 3 çeşit tatlı (yengeden) Mangal ve Organizasyon
    @Emrah-Borazan Mangal, Organizasyon, Ege Mezeleri, köfte ve sucuk
    @ckfamily El Yapımı Soslar ve Soğuk Mezeler, Yemek Sonrası Brownieler
    @lossantosdy Maklube, Kuru Fasulye
    @cdzdcd içeceklerin Efendisi 🎉
    @hadi-Be kahvenin yanına sade maden suları
    @goyro666 Yiyici. Nerede Beleş Oraya Yerleşçi. Bekar. Semaverde Çay Yapacak :)
    @Simge-Kutlu Tatlılar Ondan Sorulur.
    @adm İnegöl Köfte
    @tolgasatir Mezeler Ondan Sorulur. (Simge Kutlu : Şöyle yoğurtlu sarımsaklısı ayrı zeytinyağlı limonlusu ayrııııı Olacak şekilde Ona Göre :))
    @berolika keyif çayları ve kahveleri
    @debbieLA77 oraya buraya salça :)) sonra envai çeşit ekmek çeşidi (karnimiz doyacak şükür ekmek çıktı :))
    @ytrbilgisayar İtina ile Besmele ile kesilmiş, Kuru Yolum olarak Yolunmuş, Bitkisel beslenmiş vejetaryen, Helal Gıda sertifikası da yanında olan tavuklar :))
    @dytmelek Mersinli limoncu. Ev yapımı limonata (@Lossantosdy hadi iyisin yine kaptın limonatayi :)) ve eski Adanalı enistemiz buzlu muzlu süt (Adana'da çok ünlüdür :)
    @paşa kahvenin yanına Adana'dan cezerye
    @Erkand bici bici
    @Programmer Antep fıstıklı katmer lazım mı ? Ya da baklava? (Lazım Olmaz mı? :)) Hepsinden 5 er kilo yazalım :))
    @Mertoidvania buzzz gibi biralar
    @Selly Tarçın Hanım Kızımızın Hatırına Misafir :))
    @aemte LA'den Misafir.Muhlama yapacak. Sonra hep beraber LA'e ona misafir olacağız :)
    @hashirama künefe ve envai çeşit tatlı

Listede Değişiklik Oldukça Güncelleme Yapacağım..

Şimdilik Bu Kadar Sağlıcakla :)

@eneskpc ona çoktan hazırız biz :))

bize de yer yok mu? :)

• @eneskpc yer hemen açarız yahu :)

• merhabalar, dah çok erken ama :) çıktı diyelim, DS260 formunu doldururken, önce kendim için doldurup barkodu alacağım, sonr eşim ve 2 çocuğum için de yeniden giriş yapıp ayrı ayrı doldurup yine barkod alacağım değil mi? doğru mu anladım? bir de, mezun olmamın üzerinden yıllar geçmesine rağmen zahmet edip gidip diplomamı almadım. green card bana çıkarsa gidip almam şart sanıyorum. mezuniyet belgesi vs işe yaramıyor dğeil mi, eşime çıkarsa onun diploması yeterli olur benimkine gerek olmaz değiil mi.

• @debbieLA77 o kadar çok ve zevkle okudum ki deneyimleri girişten itibaren ezbere yazabilirim :))

• ⭐⭐

@eneskpc sen yeter ki gel @Sencerium ve ben masa yoksa gider satın alır yine hallederiz :)

• ⭐⭐

@Sencerium valla anlamadım :)) sen iste Amerika'ya vize bile alırım ayıp ediyorsun :))

• :) ya öyle oluyor değil mi hepimiz kendimizi yerlerine koyup hayal ediyoruz...oradaymışız gibi ameirkaya giriş yapan bizmişiz gibi... çok komik hayal etmesi bile çok güzel... mesela insanlar için yazı hayal etmek yazın tatile gittiğini hayal etmek falanda çok güzel ama bu başka bişey garip yani her yaz izinim yaklaştığında tatile gidicem diyede heyecanlanırdım ama böyle değil

• @dytmelek ilk aylardaki deneyimlerde favorim @kolezyum . Mini komedi dizisi tadında. Herkese tavsiye ederim :)

• @Emrah-Borazan not aldım hemen bakıcam onlarada :)

• @debbieLA77 nasıl olur. Onları okumadıysanız daha hiç bir şey görmemişsiniz. Kullanıcı adını bulamadım kolezyum diye aklımda kaldı ama , güzel bir şekilde anlatmış kendisi :)

• @Lossantosdy
    Keşke işlerini zamanında düzgün yapsalar ama yok olmuyor :)
    2 ay gibi bir süre çok uzun

• ⭐⭐

Biz Ekim ayında başvurduk 45 günde gelmişti. Yoğun zamandı bide. 2 aydır yoğunluk yok. Yine geç gönderiyorlar. Klasik memur kafası. Yata yata para kazanıyorlar..

• @Emrah-Borazan bizde 7 şubatta eşime başvuracağız soyisimi değişikliğinden dolayı, DS160 çıktısı ile gidip acil olduğunu belirteceğiz sonra telefonla darlayacağım.

• Bir gün vize görüşmesi ve ülkeye ilk giriş anılarımı buraya yazacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum 😅

• ⭐⭐

İlk kez bu sene başvuru yaptığımı nasıl mı unuttum? Konuyu bağlıycam merak etmeyin; Afad çalışanı olarak depremi daha bir canlı gördüğüm için çok korktum ve evimiz yok ama deprem öncesi satılık daire bakıyorken şimdi vazgeçip eşime arsa üzeri tek katlı bina için ısrar etmeye başladım. Eşime dedim ki "sen arsa al bu evi yap, sana söz bahçeye kümes kurup tavuk besler, bostan ekerim" . Önce biraz şaşırdı sonra da gülerek bana artık "Amerika'ya gitmek istemiyorsun herhalde" dedi. Ben Ağustos'ta Kanada turist vizesine başvurmuş, Kasımda ise ret almıştım ve artık 12. greencard başvurusuna ek olarak masrafı bir yana bu Kanada vizesi için 1 hafta parmak izi vermek için yollarda çoluk çocuk dolaşmıştık (1 hafta yol boyu aile ziyaretleri yaptığımız için sürdü). Ret gelince önce üzüldüm, sonra kabullendim. Eşim dayanamadı beni yurtdışında yaşayan arkadaşımın yanına götürdü teselli olmam için. Sonra nedense vazgeçtim ve aklımdan çıkmış. Eşim söyleyince fark ettim sanırım artık istemiyorum, Birkaç saat geçti ben nasıl hayallerimden vazgeçtiğimi düşündüm sonra da eşime "burada da Amerikadaki gibi yaşarız dedim" o da nasıl olacağını sorunca "mutfağı Amerikan yaparız" diyerek gülüştük. Evet sevgili Forumdaşlarım buranın eski müdavimi ve eski ateşli Amerika Rüyası hastası biri olarak bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama sonuç olarak diyorum ki umarım bana çıkmaz çünkü çıkarsa da gitmem bu saatten sonra. Şimdi çıkarsa başkasının günahına girdiğimi düşünebilirsiniz çünkü ben olsam düşünürdüm ama başvuru yaparken bu düşüncede değildim. Gene de bu forumu seviyorum ve sizlerle her yıl nasıl sonuç gününü beklerken güzel sohbetler ediyorsak hüznümüzü de paylaşmamız gerekir diye düşündüm.
    Merak etmeyin sonuçlar açıklanınca çıkıp çıkmadığını yazarım.
    Hepiniz çok değerlisiniz, kendinize iyi bakın.

• @Emrah-Borazan benim de o, dizi gibi😂 2. Sezonu bekliyorum merakla 😬

• ⭐⭐⭐

@gariban Yeni kararınız sizin açınızdan hayırlı uğurlu olsun.

• @gariban bu sene gözüm seni aradı ama yazmayınca yoğunsundur dedim. Hakkında hayırlısı olsun ama çıkarsa yine de bir düşünürmüşsün gibi geliyor bana😉

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k