Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.0k 296

  • Kedimizle gelişimizden bahsetmek istiyorum, 8 şubat yolculugumuz vardı çarşamba günü, pazartesi aşılarını yaptırırz salıda tarım bakanlıgından belgesini alırız diye düşünmüştük ama pazar sabaha karşı deprem oldu… pazartesi herxamanki veterinemize gittik tam önünde arabaya binip giderlerken yakaladık ve iç dış parazit kuduz aşısı yaptırdık bu arada biz kuduzu gitmeden bir ay içinde yaptırılması gerekiyor zannediyorduk bir ay önceymiş tarihlerde oynama yaptık artık mecbur napalım, salı günü eşim tarım bakanlıgına gitti zar zor belgemizi aldık çok zordu gerçekten ortalık mahşer alanı gibi çadırda kalıyorduk çadırın içinde sadece bi karton beton üzerinde sabahladık kedimizi evimizde bıraktık Allaha emanet birde bu kedinin aşısı belgesi ugraşmak hem psikolojimiz bozuk hem kedimizi arkamızda bırakmak istemiyoruz bıraksak bakacak hiç kimse yok tanıdıgımız ,kimse evinde kalmıyordu zaten çok yıpratıcı bir süreçti sadece kediyle ilgili olanları yazmak için konudan pek sapmak istemiyorum, neyse zor oldu ama belgelerimiz ve aşı kartımız hazırdı yolculugumuz çarşamba sabah 9:45 adana ve ordan 15:45 boston şeklinde ben kedi o kadar saat nasıl dayanacak diye beş aydır kendi kendimi yiyordum hatta havaalanına ne kadar geç gitsem kedi için o kadar iyi diye düşünüyordum tabi planda olmayan olaylardan dolayı çadırda kalacagımıza bir gün önce gidelim havaalanında kalalım dedik salı akşam üstü dört gibi havaalanına gittik orasıda mahşer yeri gibiydi, neyse ertesi gün rötarlı felan uçaga bindik kimse belge sormadı okadar zar zor aldıgımız belgeler, aşılar ,kedi pasaportu kimse bakmadı sadece kedinin ücretini ödedik istanbulda boston uçagına binerkende kimse bize kedimizi sormadı belgelere bakmadı kediye bile bakmadılar, amerikada indik orda da kedimizle ilgili bi belgeye bakılmadı soru sorulmadı biz artık dedik polise kedimizde yanımızda bizle, aa ne güzel dedi bakmadı bile kediye, şu anda kedimle MA dan teksasa araba yolculugu yapıyoruz yoldayken yazıyorum yazık hayvanın yapmadıgı km yol kalmadı umarım dayanır daha önce onu iki saatlik adana mersin yoluna bile götürmemiştim şu an üç gündür yoldayız, amerikayada gitmemiz iki gün sürmüştü


  • @çakıl sakinleştirmek için herhangi bir hap vs verdiniz mi peki, ben bikere istanbul hatay uçuşu yaptım kedimle, bütün yol boyunca giderkende gelirkende hep miyavladı. Kafesten dışarı çıkarayım belki sakinleşir dedimde kafese tekrar sokana kadar canım çıktı. Elimden ufakça kaçsa uçağın içinde bi köşe bucak bulup saklanacak benide daha çok uğraştıracaktı. Onun yüzünden bende stres oldum tüm yol boyunca


  • @tohma31 evet söylemeyi unutmuşum sakinleştirici aldık bitkisel ama zaten sakin bir kediydi bir kere verdik adana istanbul arası verdik sakinleştiricisini,

    araba yolculugında da çantasının içinde kucagımda tutuyorum başka yere koyarsam durmuyo kucagımda daha sakin araba yolculugunda ilk gün sakinleştirici verdim ama hiç sakin kalmadı şu an iki gündür sakinleştirici vermedim kucagımda çantasını. İçinde sesi çıkmıyor,

    biz bir de tasma takmıştık havaalanında xrayden geçirirken çantasından çıkartıyorlar ne olur ne olmaz diye tasma taktık


  • @Adımarabacı merhaba, Cdc sitesine bakarken, türkiye kuduz riskli ülkeler arasında olduğu için evcil hayvanı turistik amaçlı biri götüremez gibi anladım. Yanlış mı anlamışım yakın zamanda mı gidiyorsunuz veya başka yöntemler mi var beni de aydınlatırsanız sevinirim. Aynı sürece gireceğim önümüzdeki yaz. teşekkürler şimdiden


  • @çakıl yolunuz zor olmuş
    Allah gittiğiniz yerde yüzünüze baksın, bir yaşamı yıkıp yepyeni bir yaşama başlamanın hikayesi...
    tüm dualarım sizinle, en iyilerini bulun inşallah


  • @Adımarabacı çok teşekkür ederim Aynen dediginiz gibi oldu gerçekten Rabbim sizin de gönlünüze göre versin


  • @Adımarabacı Eskiden 4 hafta kadar sürdüğünü söylüyorlardı. Yakında gelir sorun yoksa.

    İlk 2 eksik evrak hangi konuda olmuştu?


  • @ahmet_ kendilerinden bir form var ya çip nosundan aşı bilgisine kadar giriliyor, ben gittim pasaporttaki resimleri çekip ilettim. Bir de diyorum o istedikleri evrağı nereye yükleyecektik 😔 tabi koca bir eksik listesi döndü 2 saat içinde.
    Diğer gönderimde her şeyi doğru yaptım, mail diye kalacağımız otelin mailini yazdım. Bekledim iletildiğine dair dönüş olmuyor. Dedim bu da hatalı...
    Son işlemde her bilgi tam, onlara gittiğine dair de mail düştü, bekliyorum...


  • @çakıl merhaba, gecen sene ben de sizin gibi uzun bir yolculukla kedimi Miamiye getirdim, ve Turkiyeye dondugumde geri goturmek durumunda kaldim, simdi tekrar getirmeyi planliyorum, kuduz titrasyon soylentisi cikmisti kediler icin de, sizden anladigim kadariyla oyle bir sey istenmedi.

    Bir de bu uzun saat yolculuk boyunca kedinin tuvaleti icin pratik bir cozumunuz oldu mu biz o konuda cok zorlandik. Bilgi paylasiminiz icin tesekkurler.


  • @Ahmet-0 bir önceki formda turist olarak seçim vardı. Sanıyorum problem olmuyor. Her şeyi düşünüyorum, burada bıraksam, yol uzun, kapı komşusu değil ki 1 ay yokuz. Hiç böyle ayrılmadık. 1 ay kim bakar, ne hisseder. Orada hayvanlara saygı var, ücretini öder, 12 saat yolculuk yaparız. Sakindir normalde, ama 12 saat bagaj karanlık mıdır, içine az bir ışık koysam mı, heyecanlanıp fenalaşırsa... Yani çok arada kaldığım bir konu oldu.


  • @itsmebb, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @çakıl merhaba, gecen sene ben de sizin gibi uzun bir yolculukla kedimi Miamiye getirdim, ve Turkiyeye dondugumde geri goturmek durumunda kaldim, simdi tekrar getirmeyi planliyorum, kuduz titrasyon soylentisi cikmisti kediler icin de, sizden anladigim kadariyla oyle bir sey istenmedi.

    Bir de bu uzun saat yolculuk boyunca kedinin tuvaleti icin pratik bir cozumunuz oldu mu biz o konuda cok zorlandik. Bilgi paylasiminiz icin tesekkurler.

    Kedilerde Kuduz titresyon istemiyor amerika, avrupa istiyor o testi, iga da evcil hayvan bakım yerleri var ücretsiz mama tuvalet kabı kum felan var kuma koydum ama yapmadı, kendi mamasını yedirdim uçakta da yedi molada da ama su hiç içmedi


  • @Adımarabacı teşekkürler, kolay gelsin umarım herşey yolunda gider sizin için, bütün aynı sorular bizimde kafamızda bazen keşke araçla gidebileceğimiz bir yol olsa diye düşünüyorum :)


  • Herkese Merhaba, 4 Nisan'da benimde evcil hayvanım ile bir yolculuğum olacak. Şimdiden THY ye rezervasyonunu yaptırdım hemde kendi biletimi hemde yavrunun bilet ödemesini yaptım. Uçuş için her şeyimiz hazır. İnanması çok güç ama normal şartlar en erken 1 ay içinde cevap veren CDC bu sefer başvurumuza aynı gün 3.5 saat içinde onay verdi. Bu evraklar ile uçuşumu gerçekleştireceğim. Turist olarak gidiyorum. Amerika'da kalacağım adresi beyan etmem yeterli oldu bunun için. Ayrıca CDC nin istediği evrakları da sisteme doğru bir şekilde yükledim tabi ki. Herkese şimdiden kolay gelsin umarım sizlerde kolay bir şekilde CDC iznine ulaşırsınız. Lütfen şunu unutmayın THY den evcil hayvanınız ile uçuş için rezervasyon yapmak CDC den onay almaktan daha zor emin olabilirsiniz. CDC iznini aldıktan sonra bilet almadan THY müşteri hizmetlerini arayarak evcil hayvanınız için uygun uçuşa müsaitlik bulduğunuzda onunla birlikte kendi biletinizi alın lütfen. Teşekkürler.


  • @fgunarslan merhaba, ülkeye girdikten sonra da tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz. Çok kolay gelsin.


  • @fgunarslan Süreler kısalmış, bu sevindirici.

    Bize gelen mailin çıktısı ile mi uçak bileti alıyoruz?


  • @fgunarslan merhaba çok sevindim şimdiden iyi gezmeler olsun, ben 4.haftanın içindeyim onay gelmedi. Bekliyorum. Herkese aynı gün dönmeye başladı ama bende nasip olsa zaten...


  • @ahmet_ Hayır, evcil hayvanınız ve kendiniz için yapacağınız rezervasyon yada alacağınız bilet için THY müşteri hizmetleri yetkilisi sadece gerekli izinleri aldınız mı diye sizden sözlü olarak teyit alıyor bunun dışında tüm süreç artık sizi bağlıyor.


  • @Adımarabacı umarım kısa sürede sizde alırısınız ben tam 4 kez eksik evraktan geri döndüm. Yaklaşık 6 aydır da bununla uğraşıyorum. CDC nin artık ne isteyebileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyorum.


  • @fgunarslan Çok teşekkürler. Hayırlı yolculuklar. :)


  • Arkadaşlar 5.haftadayız cdc onayı için 17 şubatta göndermiştim. Ya acaba mail atsam gözden mi kaçtık, atladılar mı, bir de dönüp evrak eksiği hatası vermesinler ben ne yapsam emin olamadım


Benzer Başlıklar

  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    113 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Turkiye'den Amerika'ya Mobilya Tasimak

    Kilitli Taşındı Yolculuk konteyner
    3
    0 Oy
    3 İleti
    703 Bakış
    crazycellsC
    Yukarida sayin @gucarslan 'in verdigi basligi kullanabilirsiniz. Orada da yazmistim, direkt Turamcolines'dan Esra Hanim'a ulasip yesilkart forumdan yonlendirildiginizi belirtirseniz sizinle ayrica ilgilenecektir: [email protected] bol sanslar.
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

    Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum