@Chromium zaten bu 2018 sonu 2019 başı herşey kabusa döndü... hayatımız giderek zorlaşıyor benim uykularım falan kaçıyor inanın artık...ama türkler yani bazıları yüzünden bu muameleyi görüyoruz... mal mal meksikadan kaçanlar oradan buradan yasal olmayan yollardan ülkeye girenler yüzünden böyle... onların cahillliği bizim hayatımızı etkiliyor...amerikanın kuralları evet sert saçma olabilir ama bu sene olanlar birazda bu gerçek ilticacılar yüzünden... mülakat gecikmelerinde ve azalmasında bile oradaki görüşmelerin tıkanmasının sebebi bu olabilir sonuçta amerikadaki kcc bütün mültecilere bakan bir kurum... arkadaşımla tartışırken bunun farkına vardık... oradaki görüşmelerin tıkanması yoğunlaşması... ilticalar sizin buradaki mulakatlarınızı tıkayabiliyor bilginize... dolaylı yoldan etkililer buradaki herkesi... burdan bu gerzeklerin videolarını paylaşmayın o yüzden... eğitim şart ne güzel söyledi prof .valla ''senin cahilliğin benim hayatımı etkiliyor''her yerde durum aynı... o yüzden bu şekilde ülkeye giren ve bunu videolarda paylaşanları yuhalamanız lazım şak şak yapacağınıza... bu forumda da bir çok kişi ''vay be ne zorluklar çekmişler, yazık ailelerinden ayrı kalmışlar ne zorluklara katlanmışlar onlara da hak vermek lazım'' falan diyolar ben hiç acımıyorum beter olsunlar çünkü bu vize işlemlerinin uzaması, saçma sapan denetimlerin çoğalması hep onların yaptığı bu cahil hareketlerin sonuçları... eğer amerika da falan gidip te o şekil ülkeye girmiş birini görürsem türklerden; ya kafa atarım yada bir şekilde olay çıkartır gözaltına alınması için plan yaparım, onlar zaten orada hep mimliler ve gözler hep üstünde amerika sevmez öyle kurallar uymayanı, medeni ülkedir güzel yaşıyormuşlar gibi görünebilirler ama hiç bir olayda sıra onlarda değildir ilk... çünkü onlar o ülkede sığınmacılar ''iltica'' hep onların o kartlarında yazacak bir kelime, bu bile iğrenç bence... savaş olmadan taciz olmadan kan davası olmadan bu iltica olayı ''aç kaldık'' diye ülkeye girilmesi kabul edilemez... o damgayı bir kere yiyorsun ve hep öylesin... bulduğun işlerin niteliği bile uzun yılllar hatta her zaman iğrenç olur, süper vasıfsız olur...bürokratik hiçbir işiniz yolunda gitmez, uzun sözün kısası bu tür insalara alkış tutmayalım... bunlar pasaportların devre dışı bırakılmasından yada katılım ücreti alınmamasından daha vahim bir durumdur inanın... buarada ''ekşi sözlük kapanmış'' olayı yeni İleti mi? artık okuduklarımı da algılamakta zorlanıyorum sanırım... çok sıkıntılı bir durum içindeyiz öyleyse... bu nasıl bir şey ya? nasıl bir lke olduk yine... bunlar istemdikleri duymak istemedikleri herşey böyle önlemler larak 3 maymunu mu oynayacaklar anlamadım ki