Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hormek konsolosluk 1 haftadır kapalıydı, son bir haftadır haber gelmemesi normal. lütfen [email protected] adresine konuyla ilgili bir mail atıp durumu aktarın, mail içinde ad-soyad, cn, doğum tarihi bilgileriniz de olsun.

    sağlık muayenesi sürenizin de biteceği tarihi eklemeyi unutmayın lütfen.


  • @gucarslan Evet abi gönderdim dediğiniz şekilde çok teşekkür ederim


  • @gucarslan Abicim bu konsolosluk çalışıyor mu bu hafta?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hormek evet çalışıyor.


  • @gucarslan Merhabalar hocam, pazartesi Idari işlemlerim tamamlandığı için benden istenilen belgeleri göndereceğim, ais sitesinden "konsolosluk benden ek belge istedi" kısmından kağıt aldıktan sonra tam olarak ne yapmalıyım? Dosyanın üzerine adres dışında başka birşey yazıyor muyduk? öyle birşeyler hatırlıyorum sanki. Sormak istedim. Teşekkür ederim


  • Sayın site yöneticileri ve sevgili arkadaşlar herkese hayırlı günler öncelikle.
    Ap sürecine kaldığımdan bu yana (17 Ocak 2023 B1/B2) Ceac sayfamda herhangi bir güncelleme olmadı, ais sayfasına girdiğimde "konsolosluk evrak göndermem için talimat verdi" butonuna herhangi birşey yükleyip göndermemiz gerekiyor mu acaba? O ekranın yeni farkına vardım. Bana doldurmam gereken Ds5535 formu ile ilgili verdikleri sarı kağıttan sonra herhangi bir mail de gelmedi ben mail atınca süreciniz başlamıştır dendi gerçi @waterman arkadaşımız saolsun endişe etmemem gerektiğini söyledi lakin ne sitede bir güncelleme var ne başka birşey:(
    Acaba ais sayfasındaki o butondan bir işlem yapılıyor da ben bilgisizliğimden atladım mı? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.


  • @gucarslan Hocam genellikle benim sormuş olduğum soruya pek yanıt vermiyorsunuz, meşgulsunuz sanırım.


  • Arkadaşlar ais sitesinden 2 adet konsolosluk daha fazla belge istiyor kısmından kağıt aldım, tam olarak ne yapmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashcarter bu başlığın ilk iletisinde nasıl ve ne şekilde göndermeniz gerektiğini detaylıca yazmıştım, kontrol ettiniz mi?

    2a5960bb-36e5-4cf7-846c-c28e566ba595-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashcarter kişiye özel hizmet verdiğimizi beyan eden ya da herhangi bir kişinin sorularını cevaplamadığımı söylediğim bir beyanımı gördünüz mü?

    forum, gönüllülük esasına dayalı bir oluşum.
    sorunuzun hemen cevaplanmasını bekliyorsanız özel hizmet alabileceğiniz bir danışamanlık şirketi ya da avukat ile çalışabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashcarter bu başlığın ilk iletisini detaylıca okumanız gerekiyor.


  • Ah bu AP süreci eski hevesim kalmadı desem yeridir bezdirdi ya vallahi ALLAH kimseye yaşatmasın belirsizlik çok kötü bişey 3 ay'ı geçti 4.aya girmek üzere. maillere cevap yok Lise diplomamın aslını bulamamış olmam kaç ay götürdü ama herşey de vardır bi hayr diyelim.Tez zamanda ALLAH vizelerimize kavuşmamızı nasip etsin.

  • ⭐⭐⭐

    @Hormek, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    Ah bu AP süreci eski hevesim kalmadı desem yeridir bezdirdi ya vallahi ALLAH kimseye yaşatmasın belirsizlik çok kötü bişey 3 ay'ı geçti 4.aya girmek üzere. maillere cevap yok Lise diplomamın aslını bulamamış olmam kaç ay götürdü ama herşey de vardır bi hayr diyelim.Tez zamanda ALLAH vizelerimize kavuşmamızı nasip etsin.

    Bu işin sonu sabır maalesef yapacak hiçbirşey yok. Diplomanızdan dolayı AP’ye kalmamıssınızdır emin olun isim benzerliği vs durumlardan dolayı olmustur.


  • @waterman Çok Eminim ki Lise diplomasının aslını sunamadığım içindi ds-260 formunu neden tekrar doldurtsunlar özellikle eğitim bilgilerini güncelleyin demişler.

  • ⭐⭐⭐

    @Hormek, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    @waterman Çok Eminim ki Lise diplomasının aslını sunamadığım içindi ds-260 formunu neden tekrar doldurtsunlar özellikle eğitim bilgilerini güncelleyin demişler.

    Sizin gibi birçok insan mülakat esnasında orjinalini diplomayı bulamadan mülakata giriyor o zaman hepsi AP sürecine takılırdı. Emin olun geçen yıldan gördüğümüz gibi geçte olsa vizeniz onaylanıcak. Ceacten sürekli kontrol refused > AP arasında gidip gidiyorsanız dosyanıza yakın zamanda bi bilgi gelecektir. Eylülde bile olsa bu durum vizeniz elinize geçecektir..


  • @waterman Okuduğum mülakat deneyimlerinde aslını götürmeyene denk gelmedim benden evrakları alan bayan ısrarla sordu ve listeye soru işareti koydu içeri gitti geldi bu kez anne kızlık soyadını sordu.


  • Merhabalar ir1 kategorisinde ocak 10 da vize gorusmem vardi vize memuru vizen onaylandi dedi daha sonrasinda ama bir guvenlik sorusturman var bi form doldurman gerektigini soyledi ocak 10 da form geldi doldurdum gonderdim su ana kadar belki 10-11 kere guncelleme aldim ve en son dun guncelleme aldim sizde ne kadar surer bir belirsizlik var biliyorum ama esimden ayriyiz bu belirsizlik yipratiyor


  • Arkadaşlar administrative processing completed oldu benim biliyorsunuz, pasaport fotoğraf sağlık raporu vs istediklerini gönderdim pazartesi günü, kaç gün içinde issued olur bilgisi olan var mı?


  • @gucarslan Kişiye özel hizmet mi? benim öyle bir talebim yada isteğim olduğunu hatırlamıyorum. Sen bir sakin olsana admin, ne bu tepki? o an çok acelem olduğu için, acil cevap rica ettim. Bu konuda herkese uzun uzun cevap verip, benim yazıma cevap alamadığım için de biraz neden cevap alamıyorum gibi bir sitemim oldu sadece. Burası yardımlaşma formu değil mi? Yanlış mı biliyorum? Konuyu hangi ara kişiye özel hizmete getirdin, şaşkınım doğrusu? Bu kadar uzun uzun bunu yazacağına, o an bir yardım amaçlı bir cevap daha yardımcı olacakti ama ben hallettim sağol.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rashcarter bakın sn. @rashcarter;

    "Hocam genellikle benim sormuş olduğum soruya pek yanıt vermiyorsunuz, meşgulsunuz sanırım." şeklinde bir cümleyi dünyanın her yerinde kişisel algılar insanlar çünkü; benim özelimde beni etiketleyerek bir ileti yazıp "sanırım meşguülsünüz" yazıyorsunuz.

    sizin aceleniz olması, bizim bütün ilgi ve alakamızın, vaktimizin sizin üzerinizde olması anlamına gelmez. bu foruma dakikada yüzlerce ileti yazılıyor ve bunların hepsini sizin de dediğiniz gibi "gönüllülük" esasına göre kontrol etmemiz gerekiyor.

    sorunuz acilse, desteğe de acil ihtiyacınız varsa dediğim gibi özel hizmet alabileceğiniz, bütün vakti ve alakasını size verebilecek bir danışmanlık şirketi ya da avukat bulun.

    bu forumda kimse, bildiği bir soruyu cevapsız bırakmaz, bırakmadı da.
    bir soru cevapsızsa ya cevabı bilinmiyordur ya da cevaplanma sırası gelmemiştir.

    bu yazdığınız başlığın ilk iletisini kimin yazdığına bakarsanız, kime ne için sitem yaptığınızı çok net anlayacaksınız.

    sorununuzu çözmenize de ayrıca sevindim, bol sabırlı beklemeler diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum