Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.5k 296

  • @helmhammerhand Merhaba 29 aralıkta titre testinizin 45. Günümüydü acaba yoksa testin 45. Gününü beklemeden mi başvuruda bulunmuştunuz?


  • Numune 8 Kasım'da alındı. Titre sonucu ise 7 Aralıkta geldi. Numune alındıktan 51 gün sonra (29 Aralık) CDC'ye başvurdum. Gideceğimiz yer o sırada belli olmadığı için sonucu alır almaz başvuru yapmadım. Bir süre beklemem gerekti ama siz sonucu alır almaz başvuru yapabilirsiniz.

    45 gün ise numune alındıktan sonra Amerika'ya giriş için beklemeniz gereken süre. ("Dogs must wait 45 days from the date their titer is collected before they can enter the United States.") Bu süreyi zaten titre sonucunu ve CDC onayını beklerken doldurmuş oluyorsunuz.


  • Merhaba kendi sürecimi anlatmak istiyorum.

    4 tane pomeranian köpeğimle birlikte Los Angelesa taşınıcam. 2 tanesini annem 2 tanesini ben götürecem. Turistik vizem mevcut. Sürecimden bahsedeyim sizlere;

    Köpeklerimden 2 tanesi 3 yaşında
    Diğer 2 tanesi 7 aylık kardeşler
    Hepsi benim adıma kayıtlı

    İlk önce kuduz aşılarını yaptırdık 23.11.2022 tarihinde
    Titrasyon testini 26.12.2022 tarihinde verdik
    Titrasyon testinin elimize ulaşması 1 ayı buldu. Süreç burda da başlatılabilirmiş açıkçası ben bilmiyordum bile böyle bir sürecin olduğunu, tesadüfen tanıştığım bir bayandan öğrendim ve buradaki yorumların 20 sayfa kadarını okudum. Sizlerden öğrendiğim kadarıyla CDC ye başvuruda bulundum.

    Öncelikle benim Cdc başvuru tarihim 15 Şubat 2023
    Kabul tarihim 16 Şubat 2023

    Başvuru aşamasında şu evrakları taratıp PDF formatında yükledim;

    • Cdc Rabies vaccination and microchip record (burda dikkat etmeniz gereken husus aşıyı yaptırdığınız veterinere imzalatmanız kaşeli imzalı olacak)

    -Köpeğin pasaportu ( ilk sayfa vesikalık resmi bulunsun, chip numarası olduğu sayfa ve ben kuduz aşısının olduğu sayfayı tarattım)

    Bu iki PDF dosyasını ilk kutuya yükledim.

      1. Kutuda titrasyon testini istiyor sadece gelen titre testini çekip yükledim(testi veriş tarihinizden 45 gün dolmadan ülkeye almıyorlar zaten ona göre hesaplarsınız)

    -3. Bölümde dişlerin fotoğrafını önden ve yandan çekeceksiniz iyice gösterip

    -4. Bölümde ise pasaportunuzun ilk yüzü ve vize sayfanız yani ben vize sayfamı da ekledim eklenmeyebilir ama ben ekledim tekrar doldurmayın formu diyor CDC ( mesela diğer 2 yavrumuzu annem götürecek ona yazılı götürebilir bilgim var tarzı bi beyan verdiğime dair bi dilekçe de ekledim ve annemin pasaportunu ekledim bu PDF dosyasına)

    Süreç bu kadar Amerika’ya varınca vermiş olduğunuz ikamette kalmalı hayvan 10 gün yada hemen gider gitmez kuduz aşısını yaptırırsanız sorun olmaz karantinada durmasına gerek yok denildi bakalım yolculuğum Nisan ayında umarım yardımcı olmuşumdur..


  • Tebrikler, CDC işleri gerçekten hızlandırmış.


  • herkese merhaba
    bugün başvuru yaptım ama başvurum kabul edilmedi, eksik bilgi dönüşü oldu hemen. bana sorulan cdc sorularında ulaşım şekli de var, kara deniz hava diye seçiyorsunuz. hava seçtim kargo nosunu istedi. iyi de biz dah abilet almadık ki, onay gelsin ona göre bilet alacağız. yeni başvuru yapan varsa bir bilgi verebilir mi acaba nasıl olacak. @mehmetgumus siz ne yazmıştınız oraya acaba


  • Air seçeneğinin altındaki bölümleri doldurmak zorunda değisiniz. Biz de o bölümü boş bırakmıştık. Tam olarak hangi bilginin eksik olduğu söylenmiş?


  • @helmhammerhand valla tamamını yazmışlar sırayla, işte çip bilgisi olacak, pasaport olacak, e hepsini hem yükledik sayfaya, hem diğer kağıtta yazıyor, ben anlamadım ki niye böyle döndüler


  • ah sormayın ben yanlış işlem yapmışım. bu arada hava yolu seçip gerisini boş bıraktım, çok teşekkür ediyorum bu bilgi için. hatam çip nosunu ve diğer evrakları iletmişim. halbuki çip nosunu o rabbies formu ile göndermekmiş istenilen, esas o imzası istenilen kağıt iletilmemiş benden yani, off aman hata olmasın diye düşününce daha çok hata oluyor onu anladım


  • Herkese Merhabalar,
    Amerika'ya evcil havyan götürmekle ilgili tüm yazdıklarınızı neredeyse okudum. Ben iki kez başvuru yaptım ve iki defa da eksik evraktan döndü. Ben turist olarak Amerika'ya gideceğim ve gittikten sonra yavruyu orada bırakacağım. Yavruyu Amerika'da yaşayan patronumun kızı için aldım bu nedenle geri dönüşte yavruyu getirmeyeceğim. Öncelikle sormak istediğim bir kaç soru var eğer yanıtlarını bulabilirsem çok mutlu olurum.
    1- Pomeranian cinsi erkek, beyaz ve 7 aylık yavrunun tüm aşıları tam ve titresi hazır ve titre üzerinden 45 günden fazla geçti. CDC nin yeni istemiş olduğu formda Amerika da adres gösterirken, köpeğin pasaportta sahibi olarak ben göründüğüm için benim adım mı yazmalı? yoksa adreste ikamet eden gerçek kişinin adı mı yazmalı?
    2 - Pasaportta yavrunun resmi olmalı mı?
    3- CDC nin ilgili formunu doldurduktan sonra veterinerin dijital imzası yoksa ilgili formu çıktı alıp kaşe imza yaptırıp taratıp sisteme yüklememizde herhangi bir sorun olur mu?
    4- ikinci başvurumda yavrunun dişlerinin yaşı ile tutarsız olduğunu iddia etmişler buna bir anlam veremedim resmi çekerken nelere dikkat etmeliyim?

    Şimdiden
    Teşekkürler
    Fuat


  • @fgunarslan merhabalar sondan başlayayım 4. soru dişleri ben veteriner ile çektim, yani yanda ağzı açan veteriner, zaten sadece diş değil kafasıda görüldüğü için, bu diş onun değil süreci oluşmaz
    diğer soru cdc onayını çıktıya imza kaşe işlemi olur tabi ki
    patronun kızı için ise köpek zaten sizin değil, o zaman kendi hayvanım diye götüremezsiniz ki zaten, ilgili kişilerin kaydı olmalı, patronun evine gidecek hemen demek ki, onun ev adresi, ama 2. sahip ya da yetkili soruyor pasaportta isimleri olmalı ki çıkışta onlara verdim diyebilesiniz
    pasaportta da kimlikte de köpüşün resmi oluyor


  • @Adımarabacı cevaplarınız öncelikle çok teşekkür ederim yalnız şunu anlayamadım. Yavruyu Türkiye'den patronum kızı için satın aldım. Yavrunun mikroçipine kayıtlı kişi de benim, pasaportta görünen isimde bana ait bu nedenle sordum. Amerika da bir adres gösterirken yavrunun sahibi olarak ve pasaportta benim adım geçtiği için yine benim adım yazılmalı adresini beyan ettiğim evin sahibi olan kişinin mi adı yazılmalı? Çünkü patronun kızı TR ye hiç gelmedi ve hiç bir evrakta onun adı geçmiyor. Titresi olsun, mikroçip kaydı olsun, pasaportta görünen isim olsun her yerde benim adım geçiyor.
    Teşekkürler
    Fuat


  • @fgunarslan o zaman siz yavruyu ithal etmek için almış oluyorsunuz, ben mi yanlış biliyorum, bu iş öyle oluyor. siz giderken cdc formunda benim hayvanım kısmını mı işaretleyeceksiniz, ithal etmek için diye mi ? çünkü bu durumda beyan hatası oluyor. valla sonunda imza kısmı var, işte yanlış beyan olursa ıvır zıvır yüz bin dolar ile 250 bin dolar gibi bir ceza var. ya ben çok karıştırmayayım ortalığı ama bilen biri yazabilir mi ?
    benim bildiğim eğer hayvan buradan çıkıyor ve oradan birine gidecekse , muhakkak o kişilerin bilgisi verilir ki, hem diğer ülkelerde o kişi sahiplensin, hem buradan giderken beyan gerçek olsun diye. çünkü uluslararası sahiplendirmeler var ya o zaman öyle oluyor. valla dediğim gibi ben bildiğimi iletiyorum ama, net olarak cevap mıdır bilemiyorum


  • Merhabalar, Bende CDC'den izin kısmını hallettim. Aynı gün içinde dönüş oldu. Artık uçak rezervasyonu kısmını halletmem gerekiyor, 2 adet toy poodle köpeğimi kabin içinde aynı çantada götürmek istiyorum şuan ikisinin çantayla beraber kg olarak toplamı 9 kg'ya denk geliyor. Zayıflatmak için uğraşıyorum ama Thy kilo konusunda ne kadar katı acaba tecrübe eden birisi var mı? 8 küsür geldiğinde kabul ederler mi ? Çanta içinde 23x35x40 cm ölçülerde bir çanta aldım boyut olarak 23x30x40 istiyorlar ben sorun olmayacağını düşündüm ama tecrübesi olan cevaplayabilirse sevinirim.


  • @strangek 8 küsürlerin sorun olacağını zannetmiyorum, özellikle gözen ekiplerinden bunun için destek telep ederseniz sizi üzmeyeceklerdir.


  • https://www.hizlimama.com/ferplast-atlas-70-kopek-tasima-sepeti burada bir link koyuyorum, benim köpeğim golden, taşıma çantası böyle mi olmalı bagaj için ? 101 cm diyor enine ,ölçeceğim tabi boyunu ama en büyüğü bu anladığım


  • @Adımarabacı uçuşunuz abd'ye ise ve thy ile uçuyorsanız bu bilgileri kontrol edin lütfen;

    e524d630-c5da-496f-9369-210cacd88f6d-image.png

    https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/evcil-hayvanlarla-yolculuk/


  • @gucarslan çok faydalı oldu teşekkür ediyorum


  • @Adımarabacı Merhabalar, benim de köpeğim golden. Aynı kafesi aldım. İçinde ayakta durabiliyor ve dönebiliyor. Bir küçük modelini alsaydım biraz sıkışırdı.


  • @Adımarabacı hayır hiç bir sorun olmadı bakmadılar bile evraklara


  • 10 gün oldu CDC cevabı gelmedi, aynı gün 2 hatalı form gönderdim bu yüzden mi acaba. Herkese aynı gün dönüşler başlayınca, erken olur sanmıştım.
    Acaba yeniden form iletsem mi, bilemedim


Benzer Başlıklar

  • Amerika'ya et veya diğer yiyecekler ile seyahat etmek

    Yolculuk
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    H
    şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
  • Turkiye-Amerika arasi iki aktarmali ucusta Schengen vizesi gerekli midir?

    Yolculuk
    4
    0 Oy
    4 İleti
    498 Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    @janedoe ben Almanya Konsolosluguna mail atarak sormustum. Ucus bilgilerinizi girerek mail atarsaniz en saglam bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz bence.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika'ya giderken başımızdan geçen olaylar

    Yolculuk
    23
    6 Oy
    23 İleti
    3k Bakış
    redsat2000R
    @Taurus teşekkkürler kardeşim bakalım hayat nelere kadir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum