Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar herkese;

    Uzun süredir burada ve diğer forumlarda EB2-NIW vizesi ile yapilan yorumlari takip ediyordum. Bu vize ile ilgili İngilizce ve Türkçe yazılmış her şeyi okudum diyebilirim. EB2 NIW başvurum yakin tarihte onaylandi ve şuan konsolosluk surecini takip ediyorum. Vizem onaylandıgi için kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bu vizeye başvurmak isteyenlere faydasi olur umarim.

    Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim. Ben bilgisayar mühendisiyim ve 2021 yilinda doktorami tamamladim. Ayrica kisa is tecrubem de var. Başvuruyu yaptigim zaman 7 tane yayınım ve 20’den fazla atıf vardi. Bunlarla EB2 NIW vizesine basvurmak istedim. Hem US’de hem de Türkiye'den çok sayıda avukat ve danismanlik sirketi ile gorustum. Ayni zamanda da DIY KIT’lerle dosyamı kendim hazırlayabilir miyim diye arastirmalar da yaptim. Ancak başvuru dilekçesinin cok detayli hazirlanmasi, referans mektuplarının belli bir formatta ve US’e olan katkinin vurgulanmasi ve US’deki is planinin hazirlanmasini kendi basima yapamayacagim icin bir avukatla takip etmeye karar verdim.

    US’de bu alana uzmanlasmis ofislerle gorustum. Bazilari free evaluation sonucu başvurumun olumlu olacağını söylerken diğer avukatlar olumsuz olabilir dediler. Bu da benim kafami baya bir karistirdi. Daha sonra Texas Dallas’ta ofisleri olan Turk avukatlik ofisi var onlarla iletişime geçtim. Amerika.vizem.com diye bir siteleri var. En aciklayici Turkce aciklamayi onlarin sitesinde gordum bu arada. EB1A ve EB2 NIW vizelerinde uzmanlar. Whatsapp ile iletisime gecip, CVmi gönderdim. Sonrasinda yarim saatlik ucretsiz danismanlik yaptilar, adim adim vize sartlarini benim ozel durumumu değerlendirerek acikladilar. Daha önce benzer başvurular yapmışlar ve basarili olmus. Turkce olarak vize basvuru surecini takip etmenin benim icin daha iyi olacagini dusundum. O yuzden sureci bu ofisle takip etmeye karar verdim. Turkiye’den basvuru yapacagim icin 4000 dolara anlaştık (2000 + 1000 + 1000 şeklinde uç taksitle ödeme talep ettiler).

    Başvuru süreci yaklasik iki aya yakin surdu. Hemen hemen haftada bir kere Zoom görüşmesi yaparak beni update ettiler. Önce benden elimdeki bütün belgeleri talep ettiler. Sonrasinda referans mektuplari kimlerden alacagimi sorup referans mektuplari bu kisiler icin ayri ayri yazdilar. Referans mektuplari 3-4 sayfa uzunluğunda ve baya detayli yazilmisti (toplamda 8 referans mektubu hazirladik). Bir taraftan da basvuru dilekcemi tamamlayip benim goz atmam için paylaştılar. Basvuru dilekcesi 45-50 sayfa kadardi. Baya detayli ve cok guzel bir dil kullanmıştır. Kesinlike ben bu sekilde yazamazdim. Okuduğumda ben bile şaşırdım ben bu kadar is yaptim mi gercekten diye. Benimle ilgili en ufak şeyi bile basvuru dilekcesinde cok guzel sekilde açıklamışlar, bunu ayrıca takdir ettim. Bir de dosyada Turkce olan herseyin ingilizce olmasi gerekiyor. Ben butun Turkce belgeleri Google-Translate ile ingilizceye çevirdim. Avukatlar dosyada bu cevirileri certify ettiler. Böylelikle yeminli tercume icin para harcamam gerekmedi. Formlar, basvuru dilekcesi, referans mektuplari, US is plani ve butun diger supporting belgelerle birlikte basvuru dosyam 400 sayfadan fazla oldu. Doğrusu bu kadar kapsamlı ve detaylı olacagini dusunmemistim. Ama benim dosyami hazırlayan avukat da ayni zamanda doktora yapmış ve akademik gecmisi vardi. O yüzden dosyayi cok kapsamli hazirladigini dusunuyorum.

    Basvuru dosyasi hazırlandıktan hemen başvuruyu yaptık. Bundan sonra uzun bir bekleme süreci oldu. Bu arada RFE gelebilir diye bekledik ama RFE gelmeden onaylandi. O yüzden benim tahmin ettiğimden daha kisa surede başvurum onaylanmis oldu. (Yaklasik 4-5 surdu onayin gelmesi).

    Özet olarak sunu soylemek istiyorum. Eğer bu vizeye başvurmak istiyorsanız kesinlikle karamsarliga kapilmayin. Bence vizenin sartlari o kadar agir degil. Benim yayın ve atıf sayim cok azdi mesela. Buna rağmen katildigim konferanslari, aldigim sertifikalari vs hepsini dosyada kullandik. Bence bir avukatla calismanin en iyi yani, onlar benzer dosyalari daha once hazirladiklari icin en ufak bir belgeyi bile dosyada nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. O yüzden avukatlarla gorusurken CV'nizi mumkun oldugunca detayli hazirlayin. Faydasi olacagini dusundugunuz butun belgeleri avukata gönderin. Bir de bence STEM alanında doktorası olanlar EB2 NIW vizesinde bir adım öndeler cunku US’e yapilacak fayda daha kolay aciklanabilir.

    Simdiden herkese başarılar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun 🙂

    Bu arada merak edenler icin calistigim avukatlik ofisinin Turkce sitesine buradan ulasabilirsiniz: https://amerikavizem.com/


  • @The-Hub
    Tebrik ederim sizi. Gerçekten güzel haber.
    USCIS tarafından davanız onaylandıktan sonra yaptığınız aşamaları ve varsa Türkiye'de hizmet aldığınız kurumu yazar mısınız?
    Benim anlaşmam sadece dava sürecini kapsıyor. Daha sonraki aşamaları az çok biliyorum fakat sizin tecrübelerinizi de merak ettim.
    Bildiğim kadarıyla NVC'den bize bir mail gelecek ve sonrasında DS-260 formunu dolduracağız. Daha sonrasında konsolosluk randevusu işlemi var.
    Sizin bu aşamalardaki tecrübeleriniz ve dikkat etmemiz gereken hususları anlatırsanız seviniriö


  • Değerli Hocalarım,
    Saygılar sunuyorum öncelikle
    Benim NIW davam 5 Ocak 2023 itibariyle onaylandı ve dosyamın 6-8 hafta içinde NVC'ye gönderileceği söylendi. Şimdi mail bekliyorum DS-260 formunu doldurmak için.
    Sabretmeye devam ediyorum. Ama heyecan ve motivasyon baya arttı...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK çok güzel haber, tebrikler.
    umarım ne kısa sürede mülakat tarihinizi de almak nasip olur.
    daha güzel haberlerinizi bekliyoruz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    USCIS, dün yaptığı açıklamayla premium hizmetlerini EB2-NIW için de genişlettiğini duyurdu.
    dosyası işlemde olan arkadaşların çalıştıkları avukatlık bürolarına konuyu danışmalarını tavsiye ederim;


  • @TOK Merhabalar. Oncelikle basvurunuzun onaylanmasina cok sevindim tebrik ederim.

    Benim avukatlik ofisi ile anlasmam TR'deki sureci de kapsiyor. Dolayisiyla avukatlar takip ediyor surecimi. Ancak sizin de belirttiginiz gibi, basvurunun onaylanmasindan sonra NVC'den email gelecek, ve sonrasinda konsolosluk basvurunuzu yapabileceksiniz. Bence zaten zor olan kismi halletmissiniz, bundan sonrasi artik prosedur diyebiliriz. En azindan benim avukatim bana bu sekilde soyledi. Bence de endiselenecek bir durum yok. Bu arada ben de henuz NVC'den email almadim. Hala bekliyorum.

    Hizmet aldigim ofisin TR'de subesi yok ancak Turkce siteleri var. Onceki postumda linki paylasmistim simdi tekrar paylasiyorum: https://amerikavizem.com/.

    Surec heyacanla devam ediyor. Umarim hakkimizda hayirlisi olur 🙂


  • @The-Hub Çok teşekkür ederim. Bende NVC'den mail bekliyorum 6-8 hafta sürer dedi bana da benim avukatlık şirketim. Merakla bekliyorum bende
    Saygılar


  • @The-Hub
    Merhaba
    Nasılsınız?
    Size NVC'den mail geldi mi?
    Ne kadar zamandır beklemektesiniz?
    Teşekkür ederim.


  • @TOK öncelikle hayırlı olsun time Frame da ortalama süreler yazıyor ben eb3 lüyüm ama fikir olsun diye yazıyorum ı140 form onayından sonra belgenin nvcde işlem görmesi 4 ay sürmüştü temmuz 2022 onaylandı Kasım 2022de NVC sistemi oluşturuldu 30 aralıkta ds260 formu doldurdum ve belgeleri gönderdim 23 ocakta nvcde onaylandı süreci Türkiye’den avukat firmasıyla yönetiyorum


  • @The-Hub öncelikle hayırlı olsun time Frame da ortalama süreler yazıyor ben eb3 lüyüm ama fikir olsun diye yazıyorum ı140 form onayından sonra belgenin nvcde işlem görmesi 4 ay sürmüştü temmuz 2022 onaylandı Kasım 2022de NVC sistemi oluşturuldu 30 aralıkta ds260 formu doldurdum ve belgeleri gönderdim 23 ocakta nvcde onaylandı süreci Türkiye’den avukat firmasıyla yönetiyorum


  • @Mustafa-Kemal-Atay-0
    Teşekkür ederim yanıtınız için.
    10 Ocak'ta Dept. of State'e yollandı benim kararım. Avukat 90 gün sürer demişti. Maximum süreyi bekleyeceklerini düşünmemiştim sizin sürelerinizi görene kadar. Sabretmeye devam. Tahminen 2024 yazında Amerika'ya giriş yaparım diye düşünüyorum...


  • @TOK inşallah hocam konsolosluğa kalıyor sonrası isterlerse 3 ayda bile dosyaları bitirirler


  • Herkese merhaba, istatistiki bilgi olmasi acisindan yaziyorum.
    EB-2 uzerinden (I140 Kabulu sonrasi) Eylul ayi icerisinde yapilan AOS(I-485) basvurularindan iki tanesinin gectigimiz ocak ayi icerisinde GreenCard ile sonuclandigini ogrendim, bir tanesi ise halen beklemede. Takribi sure 4 ay gibi. Bunun yaninda 2022 Nisan'da ABD icerisinden yapilan concurrent bir basvurunun (I140+I485 birlikte ) halen beklemekte oldugu bilgisi de mevcut. Sanirim USCIS, yeni basvurularda 6 ay'da cevap verme hedefine oynuyor. Eski basvurulari incelemeyi oteleyip, ozellikle yeni basvurulara oncelik verme egiliminde. Tabi bu benim kisisel yorumum, hicbir yerde bununla ilgili bir sikayet yok :). I140 cevap (onay) sureleri de takribi 4-5 ay civarinda seyrediyor, her ne kadar USCIS'in kendi sitesinde bambaska rakamlar yaziyor olsa da. Selamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SAYIM-GÖKYAR yeni başvuruların premium processing talebi olmuş olabilir mi acaba?


  • Değerli Arkadaşlar,
    Bana NVC'den mail geldi. Süreç devam ediyor...


  • @TOK bana mail gelmemiş


  • Vize ücreti ödemek için USA'da hesap olması gerekiyormuş. Bunun çözümü ile ilgili bir başlık vardır kesin fakat bulamadım. Yönlendirebilir misiniz?


  • @TOK Merhaba, avukatınız varsa o ödeyebilir, sizin adınıza kendi hesabından


  • @dpdemir avukat onun için ekstra ücret talep ediyor.
    form doldurmak ve başvuruyu tamamlamak için 2500 dolara yakın para istiyor wegreened. bu yüzden vazgeçtim 🙂


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 26
  • 1124
  • 54
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum