Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Screenshot_20230211-031832_Twitter.jpg

    Şöyle bir bilgi daha geldi.

    Sanıyorum bu vizeler sadece göçmen olmayan kategorisi için geçerli netlik kazanması açısından yazıyorum


  • Merhaba herkese. ABD'de yaşıyorum, Green Card'ım var. Maalesef ailem Türkiye'de yaşanan depremden en çok etkilenen ilde Hatay'da ikamet ediyorlardı. Evimiz, işyerimiz her şeyimiz mahvoldu. Hayatta oldukları için şükrediyorum. En büyük tesellim budur.

    Babamla annem DV2022 çekilişini kazanmışlardı ve sıralama da 12 binlerdeydi, oldukça iyiydi. Ancak DS260 formunu ağustos ayının başında yani nispeten geç göndermiştik ve maalesef mülakat verilmedi. Onlara bu depremde bir şey olsaydı neler hissederdim, formu geç gönderdik diye kendime ne kadar kızardım tahmin bile edemiyorum.

    Şu an annem, babam ve kız kardeşim şehir dışında geçici olarak bir otelde misafir ediliyor. Onları ABD'ye yanıma en azından 6 aylık bir süreyle turist vizeyle getirebilir miyim veya başka bir vize türü var mıdır? Bu konuda lütfen beni bilgilendirin. Onlara kilometrelerce uzakta olmak ve hiçbir yardımda bulunamamak çok zor bir durum.


  • @computerengineer geri döneceklerine inanırlarsa vizeyi alırlar depremzedelere pozitif bi ayrımcılık gösterilir bence direk başvurup hızlandırma talep edin direk mülakat verirler şansınızı deneyin.


  • @computerengineer ben de greencard holderim burda ailem hataylı orada evleri yıkıldı ve pasaportlarini alamadilar içeriden 2032 e kadar vizeleri vardi. Suan napmamiz gerekiyor pasaport çıkartsalar Ankara tekrar vize basar mi tekrar basvuru yapmadan? Bir defa giriş yaptılar 20 gün kalıp göndüler


  • merhaba

    herkese iyi günler diliyorum. 2 sorum olacaktı :)
    1 - mesleğin bi önemi var mı turist vizesi almak için ? doktorum ben mesela bunun bi artısı veya eksisi olur mu ?
    2- daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. başka yerleri gezip öyle başvurmam mı gerekiyor kesinlikle ?


  • @general-ıroh doktorlara karşı bence pozitif bir ayrımcılık var. Benim hiçbir doktor danışanım sorun yaşamadı ondan söylüyorum. Yurtdışı çıkışı zorunlu değil ama şansınızı ve ihtimalinizi çok artırır. Şahsen çıkmanızı tavsiye ederim.


  • @lbsryts, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @computerengineer ben de greencard holderim burda ailem hataylı orada evleri yıkıldı ve pasaportlarini alamadilar içeriden 2032 e kadar vizeleri vardi. Suan napmamiz gerekiyor pasaport çıkartsalar Ankara tekrar vize basar mi tekrar basvuru yapmadan? Bir defa giriş yaptılar 20 gün kalıp göndüler

    çok geçmiş olsun öncelikle.

    ilgili vizelerinin taranmış hali ya da vize numarası gibi bilgileri mevcut mu acaba?
    eğer bunlar varsa pasaport çıkarttıktan sonra ilgili vizenin tekrar basımı için vizeyi veren konsolosluk ile görüşebilirsiniz.

    bu bilgilere ulaşabilirseniz, nasıl bir işlem yapmanız gerektiği konusunda size destek olurum.
    bu iletiye cevap olarak yazın lütfen.


  • @denizci10
    çok teşekkür ederim.


  • Merhaba benim ve eşimin 10 yıllık amarika turist vizemiz var geçen sene 11. Ayda aldık (vizemizi alırken bebeğimizi götürmüyeçeğimizi söyledik) daha sonra bir tane kızmız var 1 yaşında ona da vize almak istedik ve posta yolu ile başvuru yaptık 10 gün sonra bizden ebebeyni olduğumuza dair kanıt istediler biz evrakları da gönderdik daha sonra bizi Istanbul a görüşmeye çağırdılar eşim de ben de vizemizi hiç kullanmadık daha bizi neden çağırmış olabilirler bir de bizim vizemizi iptal edebilirler mi en çok da bunu merak ediyorum böyle bir sebep den vizemizi iptal edebilirler mi şimdi den çok teşekür ederim.


  • @Burak-3 neden vizenizi iptal edeceklerini düşünüyorsunuz?
    konsolosluk, çocuklar için vize işlemlerinde evebeynleri çağırması sıradışı bir işlem değil ilk defa olmuyor. muhtemelen siz vizenizi AP süreciyle aldığınız için bu şekilde bir işlem oldu. merak edilecek bir durum yok, sabırla beklemelisiniz..


  • Merhaba az önce randevumuzu Ankara'ya aldık .en erken tarih 1 Kasım ..one cekme gibi yorumlar var biz bu işte yeniyiz,merak ediyorum acaba yaza alabilir miyim diye?


  • @Burak-3 bu konuda @crazycells ve @denizci10 ustaların fikrini merak etmekteyim. Ben bir kaç danışmandan vize iptali için çağırıyorlar sizi diye duymuştum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @xkira7 inanın neden çağırdıkları ile ilgili bilgim yok. Ben yüzlerce çocuk için başvuru yaptım hiçbir çocuğu ve ailesini görüşmeye çağırmadılar. Şimdi bilmediğim bir konu hakkında yorum yaparsam yalan söylemiş olurum. Hatta geçen hafta bir danışanıma başvurduk. Bugün onaylandığını öğrendik.


  • @khan Merhaba ;

    Sisteme ara ara giriş yaparak kontrol edebilirsiniz.Benim de ilk başvurumdu .
    Formda ki bazı arkadaşlar 22:00 den sonra deneyin demişti . Belirtilen saat aralığından sonra denedim ve ben de İstanbul için yaklasık 1.5 ay önce 2023.12 ay olan randevumu aktardığım şekilde 2023.1 aya çekebildim ..ortalama bir 4-5 gün uğraştım denk getirebilmek için .
    Umarım siz de istediğiniz tarihi bulabilirsiniz .


  • @seaname teşekkür ederim,sizinki ne güzel olmuş, umarım yaza da ben alabilirim.dunden beri baya takip ediyorum önce 1 Kasım açıktı,sonra şans eseri 23 ekimi buldum.simdi ise bakıyorum daha da az seçenek var ,gittikçe daralmış .sadece Kasım 6-7 var.istanbul ise tam bir yıl sonra bugüne veriyor .


  • @gucarslan pasaportlarinin ilk sayfasi ile vize fotograflari var bende ancak hala sokta olduklarindan nüfus a tekrar basvuru yapamadık annem kimlik cıkartti sadece tekrardan


  • @gucarslan yeniden bize ds160 doldurturlar mi bilmiyorum suan dayımlarla kalıyorlar gecici sekilde

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lbsryts süreci kısaca anlatayım dilerseniz. Yeniden ds160 doldurulması ve vize ücretinin yatırılması gerekiyor. Ais den ilgili sorulara doğru cevaplar verilirse sizi mektupla başvuruya yönlendiriyor. Anladığım kadarıyla @gucarslan size o kısmı anlatacak. Pasaportlarını çıkardıktan sonra işlemleri yaparsınız. Merak etmeyin. Buradan herkese tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Ayrıca herkes pasaport ve vizlerinin fotoğraflarını drive veya benzer cloud uygulamalarında saklamasını da tavsiye ederim. Saygılarımla.


  • @lbsryts yeniden pasaport başvurunuzu yapın ve sistemden yeni bir DS160 doldurup, ais üzerinden yeni bir vize ücreti yatıracaksınız sn. @denizci10'nun da dediği gibi. eski vizenizin kalan süresi kadar size bir vize basılacak tekrardan. dilerseniz bunu daha önce vize aldığınız konsolosluk ile mail atarak teyit edebilirsiniz. dilerseniz öncelikle anneniz için bir pasaport ç.ıkartın, ki onun için de sadece defter ücreti ödersiniz eğer süresi uzunsa. sonrasında bahsettiğim işlemi yaparsınız.

    tekrardan geçmiş olsun.


  • Merhaba. Yeni vize randevusu alırken 2 yıl içinde vizeniz reddedildi mi sorusuyla karşılaşan var mı ? Bunu seçince randevu ekranı açılmıyor ve uygun randevu yok yazıyor.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    625 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    71k Bakış
    K
    Şuraya net, kısa bilgiler almak için geliyoruz. İsmi lazım değil birileri yuvarlak cevaplar verip link yağdırıyor. Komik.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 11 Oy
    200 İleti
    24k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum