Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐⭐

@hasnotben geçmiş olsun yurtdışı olayı bencede tamamen şansa kader gibi geliyor bana.. aralıkta da ben gireceğim bakalım ne olucak 🙃

• @hasnotben Geçmiş olsun. Şu an okuyunca acaba bir balkanlar mı yapsam diye içimden geçirmiyor değilim.

• @waterman İzlenimim o yönde mutlaka bir payı vardır. Şansın bol olsun 😀

• @Rüştü-Gürbüz fırsatın varsa bir gez gel derim. Benim işim engel olmazsa giderdim. Hiçbir faydası olmazsa gezdiğin sana kar kalır :))

• @hasnotben Bakmaya başladım öyle yapacağım :)

• ⭐⭐

@hasnotben bence asıl sebep genç ve bekar olmanız(eğer öyleyseniz).
    eğer ki abdde arıcılıkla alakalı bir fuara katılıcam vs. deseydiniz alma şansınız artardı.

• @hasnotben büyük geçmiş olsun. Benzer tecrübeleri yaşamışız. Yalnız biz içede girdikten sonra tam iki saat bekledik nedense bir türlü sıra gelmek bilmemişti. Seyahat edin pasaport doldurun kısmına kesinlikle katılmıyorum. Sırf bu sebepten b1/b2 vizesi öncesi avrupaya giden insanlar olması beni çok şaşırtıyor. Daha önce ingilterede üç ay ve ardından farklı senelerde avrupanın paris amsterdam roma venedik nice barcelona floransa vs vs bir çok şehrinde bulundum. Eşimle girdiğimiz vize görüşmesi tam tamına 30 saniye sürdü ve red aldık. Kesinlikle de turist vizesiyle gidip kaçak bir şekilde kalmak niyetinde değildik. Ben oraya gitmeden sonucun belli olduğu inancındayım. Tekrar geçmiş olsun.

• @edmond_dantes ben de sizin dediğinize katılmıyorum. Sadece yurt dışına gitmek yeterli değil zaten. Ds160 formuna yazdıklarınız ile mülakatta söyledikleriniz birbirine uymuyorsa kusura bakmayın ama 3 dünya turu atsanız bile abd vizesi alamazsınız maalesef. Hele bir de eşinizle birlikte başvuru yaptıysanız onun formu ile sizin formunuzun da uyumlu olması lazım. Yani sadece yurtdışına çıktım formu doldurdum ret aldım diye bir şey yok. Birçok kriter var. Sadece en önemlisi yurtdışı çıkışı ve çalışma hayatı olduğunu söylüyorum. Ama dediğim gibi form doldurma ve mülakatta verdiğiniz cevaplar bunların önemi asla göz ardı edilemez.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@edmond_dantes hocam çoğu kişinin anlamadığı nokta şu;
    5-10 sene önceki avrupa seyahatleri bir işe yaramaz çünkü o zamanlar ülkenin ekonomisi daha düzgündü ve illegal göçmenler çok daha azdi.
    burada etki edecek şey pandemiden sonra yapılan seyahatler çünkü ekonominin çöktüğü, doların fırladığı zamanlarda + zaten gri listede oluşumuzdan dolayı schengenin, ingilterenin daha da bir önemi var.
    Zaten daha önce zibilyon tane schengen alan kişilere verilen redlerin sebeplerinden birisi de bu. Ülkenin durumu malum, ekonomi belli. Daha önce dolar 4 tl iken yapılan seyahatin bir önemi yok gibi birşey.

ayrica ds160 formu gayet önemli.

Bunun dışında insanların anlamadığı başka birşey de vize memurunun sizi otomatikmen bu kişi illegal göçmendir, beni illegal göçmen olmadığına ikna etmesi gerekir kafasıyla sizinle mülakata girdiğidir.

Cruise gemisinde çalışan arkadaşım daha yeni 6 aylık schengen alabildi ki schengen yönetmeliğine göre bize 1 senelik vize verilmesi gerek(blue carpet diye geçer). 4-5 sene önce cruise çalışanları olarak 3 günde vize alabilirken(fransaya banka hesabı bile vermemiştim) şimdi 2 haftada çıkarsa öpüp başımıza koyuyoruz. Durum o kadar kötü.

Kimse redlere şaşırmasın yani. Sierra leone vatandaşı daha rahat vize alir.

• @charon Evet dediğin gibiyim. Bi dahakine düşüneceğim bunu büyük ihtimalle de denerim 6 ay sonraya bir daha randevu alırım :)

• Dediğim gibi birçok ihtimal var. Mülakata girmeden vizenizin onaylanıp onaylanmadığından tutun vize memurunun o anki modu ile alakalı duruma bağlı olana kadar. Biz burada yıllarca her durumu analiz edip matematiksel analizler tespitler varsayımlar tavsiyeler yapsak da hiç ummadığımız kişilerin vizesi onaylanıyor. Sonra da en başa dönüp kısır döngü şeklinde acaba kriter nedir yahu diyerek baştan analize geçiyoruz. Arkadaşlar standart hazırlıklar dışında taktik maktik yok bence :) Amerika’ya yerleşme planları olan kişiler için tek gerçek DV Lotery ile çekilişi kazanıp mülakata gitmek. Her şey burada kolay , az stresli çok umutlu. En sevdiğimiz DV çekilişi. herkese bol şans

• Merhabalar ben 21 ağustos 2023 tarihine vize mülakatı aldım. İlk etapta ds 160 formunu doldururken yalnız gideceğim diye doldurmuştum. Ancak şimdi eşimle beraber mülakata gitmek istiyoruz. Ben ds160 formunu eşimle beraber gideceğim diye güncellemem yeterli olur mu ? Eşime ds160 formu doldurduktan sonra mülakata beraber gidebilir miyiz? Slotlar dolu olduğundan dolayı eşim ile mülakat tarihini aynı güne denk getirme ihtimalimiz çok az.

• @06adm38, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar ben 21 ağustos 2023 tarihine vize mülakatı aldım. İlk etapta ds 160 formunu doldururken yalnız gideceğim diye doldurmuştum. Ancak şimdi eşimle beraber mülakata gitmek istiyoruz. Ben ds160 formunu eşimle beraber gideceğim diye güncellemem yeterli olur mu ? Eşime ds160 formu doldurduktan sonra mülakata beraber gidebilir miyiz? Slotlar dolu olduğundan dolayı eşim ile mülakat tarihini aynı güne denk getirme ihtimalimiz çok az.

Merhabalar, mülakata katılacak her birey için DS160 doldurmanız gerekmektedir.
    Eşiniz ile aynı anda almak istiyor iseniz Tr konsolosluk sitesinde randevu alırken ki siz almışsınız başvurusu sahibi ekle diyerek eşiniz adına doldurduğunuz DS160 numarasını ekleyerek aynı anda tarih alabilirsiniz diye biliyorum ama siz aldığınız için sizin randevu iptal olup aynı tarihe beraber alabilirsiniz. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır muhakkak

• Herkese selam, daha önce 3 veya 4 kez green card denemiş fakat kazanamamıştım. 1 sene önce evlendiğim eşim ile 13/02/2023 tarihinde vize başvurusu yaptık, biz onay aldık ama onay lafını duyana kadar çok gerildik ve olumsuzduk. Bizden önce olan herkes red almıştı çünkü. Üstelik ingilizcemiz iyi olmamasına rağmen vize memuru mülakatı ingilizce olarak yaptı! Neden gidiyorsun? Nereye gidiyorsun? Ne kadar kalacaksın? Mesleğin ne? Daha önce yurt dışına çıktın mı? Amerikada yaşayan aile üyen var mı sorularını sordu ve onay yazımızı verdi. Başvuru yapacaklara belki bir katkısı olur diye paylaşmak istedim. Herkese bol şanslar.

• @Ozgurplbyk Hayırlı olsun vizeniz.
    Peki kendi profilinizden bahseder misiniz? Yurtduşı çıkış durumunuz, mesleğiniz, yaşınız vs...

• @denizci10 Orçun bey benim üzerimden F4 vize başvurumuz da bulunuyor (kardeşim Abd vatandaşı olduğundan dolayı Green Card başvurusu). ama bu vize türünde bekleme süresi halihazırda 10-15 yıl sürüyor zaten. Bunun vize başvurumuzda olumsuz etkisi olur mu? DS-160 formumuzda da belirttik bunu çünkü.

• @Sserturk gerçekçi olmak gerekirse evet maalesef olumsuz etkisi olur. Hangi tür olursa olsun göçmenlik başvurusu olan bir kişiye turist vizesi verildiğini ne gördüm ne de duydum. Ama inşallah siz alırsınız da burada güzel haberlerinizi alırız.

• ⭐⭐⭐

@denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Sserturk gerçekçi olmak gerekirse evet maalesef olumsuz etkisi olur. Hangi tür olursa olsun göçmenlik başvurusu olan bir kişiye turist vizesi verildiğini ne gördüm ne de duydum. Ama inşallah siz alırsınız da burada güzel haberlerinizi alırız.

Peki sizce 14-15 yıl bekleme süresi olan bi süreçte bunu görmezden gelemezler mi? İnsan başvurduğuna pişman olur valla 15 yıl cok ciddi hi süre

• @waterman haklısınız ama öyle bir düşünceleri olmuyor maalesef

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k