Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar, E2 vizesi ile Houston a gelmiş bulunmaktayız.Yesilkart başvurmak istesek, süreç ve avantajlar nasil ,bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Yol çizmek adına önermeleriniz değerli.Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Eda-0 öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum. Vize almanız ile ilgili bizlere kısa bir bilgi verirseniz memnun oluruz. Greencard almak için E2 vizesi başvurusunu yapmamış olan eş başka bir iş yerinden sponsorluk bularak Greencard yoluna girebilirsiniz. Yoksa E2 ile Greencard almak mümkün değil.

  • ⭐⭐⭐

    @Eda-0 hayırlı olsun E2 vizeniz, biz de bu yolla gitmeyi düşünüyoruz deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz 🙏🏻

  • İş Dayanaklı Göçmen Vizeler bölümünden taşındı  crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eda-0, içinde söyledi: E2 statüsü ile Green Card başvurusu yapmak mümkün mü?

    Merhaba arkadaslar, E2 vizesi ile Houston a gelmiş bulunmaktayız.Yesilkart başvurmak istesek, süreç ve avantajlar nasil ,bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Yol çizmek adına önermeleriniz değerli.Tesekkurler

    Maalesef E2 vizeniz Green Card'a cevrilemiyor. Istenilen sartlari sagladiginiz surece E2 vizenizi surekli yenileyerek ABD'de yatirimci olarak kalabilirsiniz. E2 vizesinin "gocmen olmayan vize" oldugunu unutmamalisiniz.

    Eger gocmen olmak istiyorsaniz, ancak farkli yontemlerle gocmen olabilirsiniz. Ornegin;

    Eger ABD'de baska bir is bulduysaniz ve is yeri size sponsor olacaksa, is tanimina gore EB-2 veya EB-3 ile (Employment Based) is yeri sponsorluguyla Green Card alabilirsiniz.

    Eger basarili bir kariyere sahipseniz , is yeri sponsorlugu olmadan kendi kendinize sponsor olarak EB-2 National Interest Waiver ile Green Card surecinizi baslatabilirsiniz.

    Bunlar disinda eger durumunuz uygunsa aile sponsorluguyla veya EB-5 yatirim yoluyla da Green Card almaniz mumkun. Fakat bu yontemlerin hepsinin E2'den bagimsiz oldugunu unutmamalisiniz.

    EB (Employment Based) Green Card konularinda daha fazla bilgi icin suradaki basliklari inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler


  • @crazycells Çok tskler 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Eda-0 işimizi gücümüzü halledelim buluşup size neler yapabileceğinizi ziyadesiyle anlatabilirim. 😉


  • @crazycells peki e2 vizesiyle olmuyo madem peki b1/b2 turist vizesiyle americaya gidip e2 statü değişikliğiyle kaldigimiz o 2 yıl süre icerisinde greencarda basvuru mümkünmü? elimizde bi vize yok sonucta statü degisikliginde greencard basvuru ve kazanma sureci nasil işliyor hocam?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @haticeymen sayın @crazycells yerine ben cevap vereyim müsaadenizle. Evet mümkün. Önemli olan da zaten ABD'de yasal bir statüde olmanız zaten. Bu şekilde olan birçok kişi var hali hazırda.


  • @denizci10 teşekkür ederim🙏valla şuan bu cevapla icim rahatladi diyebilirim basvuru yapilmiyo diye biliyorduk biz.ararken bu başlığı buldum emin olmak istedik.greencard amerikada gelecek planlamak icin tek yol değil şükür ki..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @haticeymen, içinde söyledi: E2 statüsü ile Green Card başvurusu yapmak mümkün mü?

    @crazycells peki e2 vizesiyle olmuyo madem peki b1/b2 turist vizesiyle americaya gidip e2 statü değişikliğiyle kaldigimiz o 2 yıl süre icerisinde greencarda basvuru mümkünmü? elimizde bi vize yok sonucta statü degisikliginde greencard basvuru ve kazanma sureci nasil işliyor hocam?

    Green Card'a hangi kategoriden basvuru yapacaksiniz?


  • @crazycells şuan 6mayis sonuclarini bekliyoruz basvuru yaptik dv2024 icin fakat cikmazsa b1 ile gidip E2 statü degisikligi icin hazirliklara baslayacagiz.ogrenmek istedigimse şayet hersey yolunda gitti,satatumuz onaylandi,2 yil amerkada bu statü icerisindeyken dv2025 dv2026ya basvurabilirmiyizdi.en iyi seçenek greencard talihlisi olmak tabi ama sonucta düşük ihtimal. Ne zman istersek turkiyeye rahatça giris çıkış yapabilmek amaç.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum