@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tolgasatir aslında gider gitmez alabilsek süper olur çünkü orada ev almak hikayeden değil gerçekten sıfırdan kira öder gibi oluyor... buradakiler kandırmaca resmen orası öyle değil ama işte sorun krediler işlese adımıza hemen süper olur ama maalesef kredi sistemi anca iki senede oturuyormuş bende kiralık falan bakıyorum ama başka çok iyi fiyatlar gibi geliyodu şimdi korkutucu geliyor öyle 2500 dolar 3000 dolar aylık bir kere airbnb den mi tutucaz ilk giderken eğer gerçekten öyleyse yandık hepsi uçmuş fiyatların
evet fiyatlar çok artmış. ben de dün akşam fark ettim araba fiyatları da uçuşa geçmiş
@Emrah-Borazan ev güzelmiş ama bizim mesela 4 ayaklı çocuklarımız var onlar içinde kabul eden evler bulmak gerek vs extra iş yükü :=)))
evet bir de site olursa ki çoğu site oluyor. ekstra evcil hayvan ücreti alıyorlar. sanki evi eşyalı tutuyoruz ya da çocuklara onlar bakacak
@Emrah-Borazan hahaahahha o halde daha fazla eksi vurgusu yapma kötüleme orayı

@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy oldu bu iş desene ver eleni amerika caddeleri sokakları artık tozunu burada attıktan sonra orlarda gazlarsın :)))
ayy inşallah Allah duysun sesini ama valla manuel uğraşamam alıcam bi otomatik araba miss
Amerika da manuel araba bulmak sorun hepsi otomatik neredeyse orada çok rahat edersin. Ben manuel araba seviyorum inşallah güzel bir tane bulabilirim oraya gidince

@diablo_ercan Lütfen benim sözlerimi vurgulamalarimi yanlış anlamayın. Benim Chicago ile bir sorunum yok hatta Amerika'nın en güzel sehirlerinden biri olduğunu düşünüyor/biliyorum. Benim kötülediğim kendisi değil havası :)) -32 nedir yaa :)))
@Emrah-Borazan yok yok sen -32 de yaşayacaksın çok istiyorsun dilinden düşürmüyorsun 
@diablo_ercan hahahaha Allah yazdıysa bozsun :))) Ama olurda gc çıkar ve gidebilirsek kış tatiline kar topu oynamaya @Simge-Kutlu ve senin yanına gelebilirim salep ve sıcak çikolata ismarlarsiniz artık o kadar geliyoruz 
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tolgasatir bence ilk başta o kadar yükselmenin pek bir alemi yok. Birikim yapabilmek için olabildiğince ucuz olsun. Varsın ilk evimizi Amerika seçsin. Aldığımız evi kendimiz seçelim
gösterdiğim ev 1.5k o rakamlara çıkmamak demek her ay 500-1000 ekstra kenarı atmak demek ve ev alırken ekstra rahatlık demek
okul puanı yüksek , 2 odalı, çamaşır makinesi bulaşık makinesi olan ev bir de pet kabul eden ev olunca fiyatlar yükseliyor ister istemez uyguna güvenilir bölge de ev bulmak zor bence.
@Selly orada paylaştığım ev 2 odalı çamaşır ve kurutma makinesi içinde 2 pet kabul ediyor pet başı aylık 25 dolar ve okul puanları 9-8-7 spring bölgesinde ideal bir mevki
evi eşyasız tutsak çok mu darlanırız acaba ben yatak alırım bir tane televizyon da gerisi hikaye bir kaç ay öle idare edebilirim gibi .... sonra buzdolabı vs sevdiklerimi ve istediklerimi almak istiyorum çünkü para gibi eşya da biriktirmek gerek iyi ve kalitelilerinden ama ilk etapta sadece yatağım olsa kendimi kötü mü hissederim acaba
buzdolabı vs eve entegre zaten onları ancak kendi evinizi satın aldığınızda , aldığınız evdekini beğenmezseniz yenisini alıp değiştirirsiniz. o yüzden kendi evinizi satın alana kadar bunu düşünmenize gerek yok 
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan bende maddi problem yok gibi şuan için , o yüzden ben ev vermelerine bakıyorum
o zamanm şimdi bile ev alabilirsin ki sorun değil bu. bir çok kişi Amerika ya hiç gitmemelerine rağmen ev sahibi.
@Selly bir de atlanta georgia taraflarına bakın belki aradığınız özelliklerde ev bulunur.
5 Gün Sonra 3 Aylara girilecek (GreenKart) 6 Mayıs GreenKart Sonuçları
14 Mayıs TR Seçim Sonuçları
Hayırlısı Olsun Kalan 95 Güns
@Selly ona giriştim bir ara ama bizimkiler ( anne baba ) stress oldular annem kanser hastası olduğundan stres e daha fazla girsin istemedim,
bahaneleri de görmeden ev mi alınır 
@ytrbilgisayar 23 Ocak da başladı sanki 3 aylar ama 
@tolgasatir gc üç ayları diyor :)))
@tolgasatir işi sıkı tutalım Nasipse olur inşallah Maddi ve manevi iklim harika bir süreçteyiz Moralleri yüksek tutalım
Evet arkadaşlar size sevgilimi takdim etmek istiyorum 
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy total 10 bin dolar sadece kayıt altına alıyorlar vergi vs kesintisi olmuyor
anladım peki başka para birimi? tl veya ruble vs. 10bin dolardan hariç
totalde getirdiğiniz nakit in karşılığı 10 bin doları geçmemeli diyor adamlar kaldı ki başka para birimini niye oraya getirip zarar edeceksiniz. Kara para aklamayı engellemek için konulan yasal bir sınır. yanınızda taşıdığınız paranın çokluğuna göre havaalanında üstünüzdeki paraya el konulabilir. Banka hesaplarında da aynı şey vardır mesela hesaba birden çok yüksek tutar girişi olduğunda veya parça parça da olsa totalde rakam çok büyüdüğünde hesaba bloke konulup kaynağı için evrak vs göstermeniz gerekir. aynı mantık
@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan ben 2500 e girdim, şuan karşı dairem 15000 tl den ilanda ben ev sahibiyle davalık olmak üzereyim
kimse bu kirayı nasıl ödeyip nasıl insani değerlerde yaşayabilirsiniz demiyor.