Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
873 213 134.5k 217
  • ⭐⭐

@TUNCAHM, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

@Ryback Anlıyorum. Ödemezsek kısa vadede sorun olur mu peki?

Siz hangi statu ile calisacaksiniz? Bana durumunuz hakkinda detayli bilgi verirseniz ona gore cevap verebilirim.

• Uber, Lyft gibi uygulamalar galiba 1 senelik ehliyet istiyormuş. Fakat yeni giden birisi ehliyet aldıktan sonra yalnızca Doordash mi yapabiliyor yoksa bu 1 yıllık ehliyet mevzusunda esneklikler olabiliyor mu yeni giden birinin tecrübesi varsa yazarsa sevinirim.

• @CanAydın Merhaba, sizin sorunuza bende bir ilave yapmak istiyorum müsadenizle. Doordash için Bisiklet veya yaya teslimat seçeneğini seçersek yine de Ehliyet isteniyor mu? Kimlik kontrolü vb? Yani profil oluşturduktan onay süreci sonrası, çantayı mantayı aldık ve hemen hoop çıkabiliyor muyuz? Yoksa bisiklet için teslimatta da ehliyet lazımmı?

• @TUNCAHM @Orhan-Cabarov gelse vakit bulsa sana bu sorunun cevabını açıklar kendisi new yorkta hem yayan hem de bisikletle yaptı

• @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

@TUNCAHM @Orhan-Cabarov gelse vakit bulsa sana bu sorunun cevabını açıklar kendisi new yorkta hem yayan hem de bisikletle yaptı

Insallah kendisini bekliyoruz eğer sesimizi duyarsa :)

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba
    Bugün doordash uygulamasında kayıt olmak istemiştim fakat.(We're unable to identify your identity). Hatası aldım. Şuanki telefon numaramı bir daha kullanamaycağımı söylediler. Acaba benim üzerime olmayan (arkadaşımın) başka bir numara kullanmamda sakınca var mı?

• ⭐⭐

Kullanıcı adımı şifremi unuttum diye bir seçenek yok mu uygulamada? Böyle yaparak şifreyi sıfırlayıp kendi üstüne alabilirsin diye düşünüyorum. Kendi numaranla yapman daha doğru olacaktır bence. Sonuçta para kazanacaksin vergi vs. Ödeyeceksin sonra sorun olmasın.

• @Emrah-Borazan kayit oldugun numaraya mesaj atiyolar...sifreni unutursan arkadasina mesaj gider...Sifre yaninda Yuz tanima secenegi de var..kimin yuzu tanitildi ise o yuz gosterilmesi lazim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

günaydın herkese bizler orada çalışmıyoruz sadece diğer çalışan kişilerin yaptığı videolarda ki ilginç yararlı bilgileri paylaşıyoruz belki diğer insanlar da faydalanır diye. Bu video da anlattıkları doğru mu yanlış mı ben bilemem çalışanlar sizlersiniz. Ancak yinede paylaşıp belki birilerine faydası dokunur.

https://www.youtube.com/watch?v=CfnIcVti76o

• Tampa'da aktif UBER yapan var mı? Ne kazanıyor merak ettim. Florida bölgesi olarak da genişletebiliriz.

• Merhaba, iyi günler arkadaşlar.
    Kanada Montreal’de yaşıyorum. 24 yaşındayım, halihazırds Yunan restaurantında çalışıyorum ancak delivery işi yapmak istiyorum.
    Türk ehliyetine ve çalışma iznine sahibim, Türk ehliyetim burada belli bir süreliğine geçerli acaba ben Türk ehliyetimle ya da buranın ehliyetini aldıktan hemen sonra delivery işi yapabilir miyim?

• @torroch delivery yapmak istedigin sirkete sormalisin...misal doordash icin ise oraya basvuru yap, ehliyeti begenmezlerse kabul etmezler....

• @ismailayaz teşekkür ediyorum en sağlıklı bilgiyi öyle alacağım sanırım.

• arkadaslar tekrar merhaba. Amazon flexe kaydolmaya calistim ama resesyon sebebiyle olsa gerek tum kotalar dolmus neredeyse hicbir delivery app yeni uye kabul etmiyor. Elde yalnizca Uber eats vardi burada kalabalik ve deliverynin asla durmadigi bir yere gittik. 1,5 saatte yalnizca 18$ kazanabildik. Saka gibi geliyor. En basta uygulamayi anlayamadik adres cok dogru vermiyordu bir cadde yukari bir blok ileri atip durdu orada cok ciddi vakit kaybi yasadigimiza inaniyorum. Onun disinda neyi yanlis yapmis olabilirim de bu kadar sacma bir para kazanmaya sebep vermis olabilirim ? Bir de mesela yaklasik 18$ bekliyorduk dogru ilk 10$ oldu sonra 13 e cikti sonra 18 oldu sizlerde de boyle mi oluyor ? Bir de NJ cevresinde doordash mi ubereats mi daha iyi? Son sorum aramizda amazon flex yapan var mi NJde ? Listede olup asagi yukari bekleme suresi nedir bileniniz var mi ? Ben daha ehliyetimi yeni alicam(dun araci kullanan ben degildim) harita sikintisi su bu park yeri sikintisi derken bu durum beni cok ciddi strese soktu yapamayacagimi hissettim. Sizler nasil yapiyorsunuz ?

• @mazk2104 Delivery işleri şu son 2 3 aydır aşırı sıkıntı. Çünkü çok fazla sürücü var. 1,5 saatte 18 dolar yapmış olmanın birçok farklı sebebi olabilir.. Mesela hangi gün çalıştın, hangi saatler çalıştın? Bunlara vereceğin cevaplara göre o 18 dolar değişkenlik gösterebilir. Pazartesi salı çarşamba günleri yemek saatleri dışında 1,5 saatte 18 dolar normal . Çevremde gördüğüm sürücüler bazı saatler onu bile yapamıyor. Paranın gittikçe artması da uber ile alakalı. Uber'de müşterinin attığı tipler 1 sonra kesinleşiyor o yüzden miktar artıyor. Son olarak bence uber bahsettiğin bölgede daha iyi. Eğer yapabilirsen Grubhub yap. Grubhub schedule alabilirsen saatliğine 15 doları garanti ediyor.

• Eylul sonundan Aralik’in son haftasina kadar $25-30 ortalamaya sahipti DoorDash San Francisco’da. Ama o zamandan beri saatlik ortalama $15-20 arasi degisiyor. Kesinlikle ongorulebilir ve stabil degil. Arabada saatlerce siparis gelmeden oturuldugu oluyor, 11 AM - 9 PM saatleri arasinda. Hafta sonu dahil, haftanin herhangi bir gunu. Ustelik butun bunlar 4 aydir araliksiz Top Dasher olmama ve rating’lerimin yuksek olmasina ragmen oluyor. Top Dasher olmayan ve rating’leri dusuk olanlari dusunemiyorum bile.

DoorDash ve delivery subreddit’lerinde dususun nedeniyle ilgili cokca spekulasyon donuyor. Insanlar Ocak ve Subat aylarinda hep yavaslik olur diyor ama nedenine dair makul bir arguman sunabilen yok. Kimileri diyor tax filing season, kimisi diyor tatiller sonrasi harcamalardan dolayi insanlarda para kalmamasi vs. Bana makul gelmedi acikcasi.

Benim tahminim FED’in QT politikasi nedeniyle ve lay-off sezonu olmasi nedeniyle insanlar lukse kacan gida tuketimlerini sifirlamasalar da azalttilar. Ayrica isten cikarilan kisilerin bir kismi da gecici olarak delivery islerine yonelip zaten bozuk olan arz dengesini daha da bozdu.

Kesin nedenini kimse bilmiyor, butun bunlar bir spekulasyon en nihayetinde. Kesin olan seyse delivery islerinin bel baglanmaya gelmeyen, ongorulmez ve gunu kurtarmalik isler oldugu.

• Oregon ve Washington da doordash çöp oldu, saatlik kazanc $10 a düştü geçinmekte zorlanıyoruz

• Doordash falan artik yavas yavas bitiyor. Taa ki yeni bir pandemi falan gibi durum olmazsa veya enflasyonla yukselen fiyatlar oncesine donmezse. Cevremde gordugume gore cogu insan delivery yaptirmak yerine artik gidip kendileri carry out yapiyorlar.

• Bu ileti silindi!

• @MySea Ben Georgia'da yapıyorum. Bölgeye göre çok değişiyor kazançlar.
    Ben full time yapmıyorum fakat schedule oluşturup çalışıyorum. Çok şükür elime geçiyor birşeyler ama sıkıntı var tabi.
    Yani işin yoğun olduğu saatlerde ard arda siparişler geliyor iyi güzel de....

1. Yüksek tutarlı işleri yakın mesafede yakalarsanız iyi ama uzak mesafede yakalarsanız zaman kaybı oluyor ve saatlik kazanç düşüyor.

2. Yada 2 tane 3-4 dolarlık işi işi birleştirip yakın mesafede teslimatı yapmanızı istiyor, uğrayacağınız kapı sayısından dolayı zaman kaybınız olabiliyor.

Benzer handikaplar var fakat dediğim gibi bölgeye bağlı değişkenlik gösterse de benim bulunduğum eyaletde iyi kötü kazanıyoruz .

Benzer Başlıklar

• Amerika da Pilotlar

10
    0 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    smartcellsS
    Sadece pilotaj eğitimi için ABD'ye gitmek isteyenler veya ABD'de pilotaj eğitimi alıp Türkiye'de iş aramayı, çalışmayı düşünenlere bir uyarım var! 1 Ocak 2022'den itibaren yürülüğe giren ve uygulanmaya başlayan SHGM yönetmenliğine (SHT-1LC) göre Türkiye dışından bir otoriteden (CAA) alınan lisansların ve ratinglerin Türk Lisansına çevrilmesi ve işlenmesi çok zorlaştırılmıştır. Bazı lisans türlerinde hiç mümkün değildir, özellikle yeni bitirilmiş eğitimlerin. Yani 0'dan ATPL'e bütün eğitimlerini yurtdışında alan biri artık bu lisansı Türk lisansına doğrudan çeviremeyecek. Yurtdışında alınan eğitimlerin tekrardan Türkiye'de de devam mecburiyeti olan sınıflarda aynen alınması, SHGM tarafından yapılacak yazılı ve uçuş sınavlarına tekrar girilmesi zorunlu tutulmuştur. 31 Aralık 2021'e kadar yurtdışında aldığımız lisans ve ratingleri sadece form doldurarak logbook ve diğer belgeleri beyan ederek aynen Türk lisansına çevirebiliyorduk. Yeni yönetmenlik ile bu devir sona ermiş oldu. Bu kararın alınmasına Türkiye'deki uçuş okullarının baskısı neden oldu. Yurtdışında daha kısa sürede ve yarı maliyetle uçuş eğitimi ve lisans alınması nedeniyle çok sayıda öğrencinin başta Avrupa(EASA) ve ABD(FAA) eğitimi almak için yurtdışına gitmesinden rahatsız oldular ve bunun durdurulması için uzun zamandır uğraşıyorlardı. Türkiye'de 2-3 yıl süren ve 80 bin euroya mal olan eğitimleri Avrupa'da 1 yılda ve 35-40 bin euroya almak imkanı varken insanlar neden Türk okullarına gitsinlerdi? Asıl çözmeleri gereken problem şuydu: Türkiye'deki pilotaj eğitimleri neden bu kadar uzun sürüyor ve neden yurtdışına göre hem de döviz bazında 2 kat pahallı? 1 Ocak 2022'den itibaren uygulanmaya başlayan yönetmenlik: (SHT-1LC) LİSANS VE YETKİLERİNİN ÇEVRİLMESİ TALİMATI
  • Amazon Flex Delivery

142
    1
    14 Oy
    142 İleti
    31k Bakış
    ATS16A
    @memetozkan, içinde söyledi: Amazon Flex Delivery Amazon flex yapan birisi iletişime geçebilir mi soracağım sorular var? Destek ekibi düz duvar hiç bir şekilde bilgi alamıyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim teşekkürler. Aşağıdaki Sn. @Yasin_EROL’un yakın tarihli paylaşımı belki işinize yarar. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, ücretsiz. https://yesilkartforum.com/forum/post/506922
  • Amerika’da Türk denizcisi olmak...

86
    3 Oy
    86 İleti
    16k Bakış
    Boris93B
    Şu an denizci arkadaş ne yapıyor? yıllar sonra ne değişti? hala amerikada yaşıyor musun? gemilere geri döndün mü? lütfen dönmedim başardım de :D
  • Uber ve Lyft Şoförlüğü

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme uber lyft soforluk
    1k
    15 Oy
    1k İleti
    208k Bakış
    Mustafa yılmaz 1M
    Merhaba, Uber ve Lyft gibi platformlarda şoförlük yapmayı planlıyorsanız, önemli bir konu şoför kartı alım süreci. Özellikle İstanbul'da taksi veya araç kiralama hizmeti vermek isteyenlerin alması gereken İBB Şoför Kartı, bazı belgelerle alınabiliyor. Şoför kartı almak, yasal olarak bu tür platformlarda şoförlük yapabilmek için gerekli. Eğer başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, şoför kartı almak için gereken belgeler ve adımlar hakkında detaylı bir rehber bulabileceğiniz bir kaynak önerim var: İBB Şoför Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Süreci Uber ve Lyft gibi platformlarda çalışmaya başlamadan önce, bu tür belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlamak önemli. Ayrıca, platformun gereksinimlerine göre araç sigortası ve bakım işlemleri gibi başka evrakları da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Yola çıkmadan önce tüm bu gereklilikleri yerine getirmek, hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından oldukça önemli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k