@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@Lossantosdy elektronik alet olarak çaycı, kahve makinesi, fon makinesi gibi cihazlarınızı taşıyıp yük yapmayın kendinize. (Tabi voltaj i uygunsa ayri) biz Türkiye de 220 volt kullanıyoruz herseyi o yüzden sorun. Amerika da 100 ya da 110 volt kullaniyorlardi not almıştım aslında. PC ve telefonunuzu yanınızda getirip dönüştürücü ile kullanabilirsiniz. Benim pc hp ve şarj bataryasinin üstündeki etikette 100-220w bilgisi var. O yüzden aynı kablo ile buradaki gibi Amerika da da kullanabilirim. Sizde pc ve telefonunuzun batarya ustlerini inceleyip ona göre en kötü ihtimalle şarj cihazlarını değiştirip kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu iki üründe sorun yaşayan duymadim ben.
-
Green card çıkarsa uçağa biniş anındaki story bile planlandı.. dövmelerimize sağlık kontrolünde isimler açıklamalar düşünüldü (olurda ne bu eline kırlangıç çizdirdin derseler diye) rüyalarımızda bank of america randevuları alındı hesaplar açıldı carmaxtan araç alındı.. artık sabahları evden cıktıgımızda uzun uzun varacağımız yere gidene kadar sürekli içimizden ingilizce kelimelerle hayali kahveler satın alındı good morning diye diye gülümsemeler yapıldı.. ne kaldı arkadaş.. çıktı çıkacak işte ne kaldı
hayallerimde bir tek tanıdık olmaması sebebiyle şu daire kiralama işi askıda… onuda en kötü homeless olayına çeviresim var kampçıyız zaten en kötü çadırla gideriz modundayız kredi skoru oluşana kadar kalırız gerekirse
okadar vahim durum artık çıksa çıktığını bilsek ne iyi olcak ya -
@ilkerkaynar90 ne güzel şanslısınız o zaman
🧿acaba bir şekilde bu şansınızı bizde de kullanabilir misiniz 

-
@ilkerkaynar90 ne guzel hayaller
en kötü airbnb den kiralarsiniz geçici süreliğine. -
@dytmelek çok teşekkür ederim

-
@Calibraturbo inşallah allah gönlüne göre versin
-
@newbie97 inşallah
Hayır ve Bereketiyle gelsin @GirinKart #GirinKart -
@Selly ya arçelik türk kahve makinamı orada çalıştırmaz< mıyım... cezvede kahve çok kötü oluyor ya:(
-
@debbieLA77 110V-220V Yazıyordur altta Çevirici ile uyum sağlar Hatta Tesla alırsan bagajda fiş var Kahve yaparsın picnickte
-
Günaydınlar ahali bir gün daha yaklaştık. Hayallerini kurduğumuz günlere.. Bugün nasılsınız iyisinizdir inşallah

-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Selly ya arçelik türk kahve makinamı orada çalıştırmaz< mıyım... cezvede kahve çok kötü oluyor ya:(
Türk kahvesi için oradan da makina alabilirsin. Hem de en kralını. Ayrıca Türk kahvesi kısık ateşte ve bakır cezvede daha iyi olur derler. Gerçi ben de makinada yapıyorum

Bak amazonda bunlar var.
Ayrıcaaaaa, Türk kahvesi demleme şampiyonu varmış. O da soğuk su ile yapmayın diyordu.
Alta haberi bırakıyorum.
-
@Nazal10line günaydın hoş geldiniz forum nasıl işliyor bilmediğinizden dolayı hata yapmanız çok normal bu yazdığınız yerde ki tüm kişiler kazanamamış yada ilk defa başvuru yapan kişiler bu yüzden cevap yazmazlar siz aşağıdaki linke tıklarsanız sizlere yardımcı olurlar. Bu arada kardeşinize green kart mı çıktı hangi vizesi hiç bir bilgi vermemişsiniz
-
@hadi-BE TL zannettin tam sipariş verecektim $ mış Tornistannn
-
Arkadaşlar Merhaba;
Aranıza yeni katıldım sayılabilir, forum da arama kısmında aradım fakat cevabını bulamadığım bir sorular ile karşınızdayım .
Ben eşim ve kendi adıma 2024 green card için başvuru yaptım, hangimize çıkarsa eşine de dolaylı olarak çıkıyor diye şansımızı ikiye katlamak istedim. Şimdi sorularım sırasıyla şöyle
1.) Eşim avukat, Amerika ya gittiğimizde orada avukat olması için ne yapması nasıl bir eğitim alması lazım veya burada ki eğitim hayatını orada saydırabilir miyiz?
2.) Eşim Amerika da avukatlık yapamayacağını düşündüğü için gelmek istemiyor bu yüzden de green card ona çıksa da muhtemelen ilk seferde beraber gireceğiz ardından o dönecek ben orada yaşamaya devam edeceğim bunda bir sorun olur mu asıl talihli olmadığım için
3.) Eşim kalıcı olarak Amerika'ya gelmeyeceği için ve ben kazanırsam green card 'ı onu da sağlık muayenesi ve vize başvurusuna götürmelimiyim yoksa tek başıma mı gitmeliyim.
4.) Benim düşüncem şu şekilde eğer loto bana çıkarsa sağlık kontrolü ve vize görüşmesine tek gideyim ama eşim için de 10 yıllık turist vizesi alalım böylece yanıma gelip gitmek istediğinde rahat eder bu şekilde Amerika ya giriş çıkışlarda problem yaşar mı ? Çünkü forumda bir konu altında green Card'ı iyi niyetli olarak teslim edenlere turist vizesi daha kolay çıkıyor şeklinde birşeyler okumuştum.
Müsait olduğunuzda yanıtlamanızı rica ederim
-
@ilkerkaynar90 "Moralim bozuluyor resmen okadar şartlamışız ki kendimizi abd ye burada bazı şeylerin iyi gitmesi dahi üzer oldu bizi.. kafa karışıklığına düşüyoruz resmen.. "
bu o kadar biz ki
yıllardır gelmeyen miras gelesi tuttu eşimin kariyer gelişmeleri oldu ben zaten gideceğiz diye işe girmiyorum iş denk gelip duruyor ben milletvekilliği verseler yine değiştirmem fikrimi ama eşimin kafası karıştı benden korkusuna sevinmiyor ama baktım anlatırken çok heyecanlı sanırım bu da kaderin bir cilvesi -
@Zelene bizde işler tersine dönüyor sanırım, yıllardır ABD nin A sını duymak istemeyen Greencard çıkarsa bakarız diyen eşim 11 Nisan'daki vize görüşmemizden sonra eşyaları satışa çıkartırız anca satılır falan demeye başladı
ben bile eşyaları ne zaman satarız kafasına girmemiştim
hele bir de greencard çıksın benden önce gitmeye çalışacak gibi 
-
@tolgasatir aa hatırlıyorum onu nasıl kandırırız ikna ederiz diye planlar yapıyorduk demekki sizin süreç böyle olacak o isteyince kırıldı zincirler bu yıl güzel şeyler olacak ya turistle ya grenkartla
-
@Zelene ya az önce eşyalara bakıyordu bunları nasıl satarız diye , ben şok
hayırdır dedim Amerikaya giderken nasıl götüreceğiz ki diyor ben 2. şok
bir tek kahve makinesi konusunda çözüm arayışlarımız devam ediyor 
-
@Zelene maşallah bizde bekleyelim dede ölsünde bişeyler düşsün

-
@tolgasatir arzumun orada var satışı millet hep ondan aldı https://www.instagram.com/amerikadayasiyorum/ burayı takip etsin indirimler kampanyalar hatta birçok bedava ürünleri paylaşıyor
o eşya dağıtma satma fikri bir rahatlık veriyor genel bir temizlik yaptım o kadar ıvır zıvır birikmiş 6 yılda bunların hepsi gidecek diye düşününce rahatlıyorum
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k