-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@diablo_ercan benim bu zamana kadar okuduğum yorumlardan anladığım kadarı ile tamamen kendi düşüncem bu ama CDC nin uygun gördüğü markaların aşılarını kabul ediyor olabilirler, çünkü bazı arkadaşlar aşı listesiyle gitmesine rağmen tekrar aşı yapıldı bence bizim yaptırdığımız aşıların doğruluğuna güvenmiyorlar.
-
@tolgasatir kesinlikle katılıyorum... öyle dışarı da yaptırayım unganlarda aşıya para vermeyeyim düşüncesi kimse de olmasın unganlar o aşıyı yapar dolar üzerinden alır

-
youtube da greencard ile yeni videolara bakarken şöyle bir kanala denk geldim yeni güncel yaşanmış başından geçenleri anlatıyorlar. video izleme merakı olan izlesin.
-
@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Azize-izel Amerikan Hastanesi'nde değil unganlarda aşılar olunuyor bu aşılar da mülakat öncesi sağlık muayenesi sırasında olunuyor. Öncesinde kafanıza göre aşı olmanız kesinlikle önerilmiyor. Bizlerin aşı kartı olmadığı için genel olarak 2 yada 3 asi vuruyorlar. Yani bütün aşılar değil.
Bu aşılar canımı sıkıyor benim, nedir bu aşılar biliyor musunuz, doktoruma danışmam lazım böbreğime bir sıkıntısı olur mu olmaz mı diye
-
@Azize-izel @debbieLA77 @Lossantosdy amerikaya ilk giriş yaptığınız zaman sizlerin hangi hastalıkları taşıdığınızı gösteren bir belge var mı yok. Kaldı ki pandemi gibi dünyayı yıkan bir olaydan sonra elini kolunu sallaya sallaya girebilir misin hayır. Bu yüzden amerika devleti kendini garantiye almak için aşıları yaptırıyor. @diablo_ercan yayınladığı listeyi aynısını resmi siteden de ben koyucam fakat şunu da unutmayın bu liste de yazan tüm aşılar olmuyor. Genelde karma aşı gibi aşılar yapılıyor. Mülakat deneyimlerinde bir kişi mehmet beye sorunca o da cevap vermişti. Gümrük kontrol noktalarından çiçek ekmek için aldığın tohumu bile geçiremiyorken (imha ediyorlar) bulaşıcı hastalık yayma ihtimali olan bir insanı neden geçirsinler. havaalanı gümrük kontrolleri programını seyredebilirsiniz. @Lossantosdy zaten sen geçmişte olduğun tüm nakil yada hastalıkların çıktılarını yanında götüreceksin. Çünkü senin durumun hassas. Aynı şekilde hamile olanlar da bildirdiği zaman ona göre ayrıcalık tanınıyor.
-
@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
youtube da greencard ile yeni videolara bakarken şöyle bir kanala denk geldim yeni güncel yaşanmış başından geçenleri anlatıyorlar. video izleme merakı olan izlesin.
Şuan hastaneye gidiyorum kontrolüm var eve geçince izlicem mutlaka
-
şu küçücük çocuk kadar hesap soramıyoruz
-
dallasa gitmek isteyenler için bir alternatif
-
@Sencerium o günler gelse de yesek :)) Düşünürken bile acıktım :)))
-
@ayvalik10 ayyyy ne güzel hadi gidelim artık yaaa :)))
-
@diablo_ercan iki doz derken? ben 3 doz oldum zaten 2 tane daha mı :))) yok artık
-
ben ekmek hamurları için özel unlarımı seçtim amerikadan sepete bile attım çaaaattt siparişi onlaya basıcam gelicek anında merak etmeyin ekmeksiz kalmayacağız:)))
-
Arkadaşlar hani bazıları diyor ya Amerika da hastanede çok bekliyorsunuz diye,,, ben bi kan tahlili için muayene için her seferinde sabahın 8den 4-5e kadar bekliyorum, bana kimse beklemekten bahsetmesin

-
@Lossantosdy nerede beleş oraya yerleş mantığında gidenler amerikada bekliyorlar. Yoksa hastanelerinde halı flex var.
-
@diablo_ercan @tolgasatir aşı konusunda şöyle bir bilgi vereyim. Yurtdışında girilen sağlık kontrollerinin çoğunda, doktorlar daha önceden yaptırdığınız aşıları ve aşı kartını kabul edebiliyor. Eğer eksik var ise o zaman parasını verip yaptırabiliyorsunuz. Kabul edip etmemek o ülkedeki doktorun kararı, bazısı Unganlar gibi ben yapacağım diyebiliyor. Ben doktordan hangi aşıları istediğini sormuştum ve ASM’de o aşıları yaptırıp aşı kartının tercümesini götürdüm. KKK, Hepatit B ve Td yeterli olmuştu.
-
@Lossantosdy Özellerde de aynı durum var Medicana hastanesi acil ine gidince 4-5 saatten aşağı çıkmak mümkün değil ( Muayne, Kan tahlili, Serum) en komiği de doktor serum yazarsa acil de yer kalmadı sıraya yazıyorum isminizi cümlesi arkadaş zaten bekleyecek halimiz dermanımız olsa serum takmaz doktor da neyin bekletmesi bu ve 1-2 saat de sıra bekliyorsunuz özel hastanelerde paranızla rezil olmayı yaşıyorsunuz

-
@debbieLA77 ekmek dediğin zaman 30 yaş altı bilmezler bestaminin kemancısı vardı ismail hakkı diye sürekli ekmek arası yerdi o geliyor aklıma
-
@datanist, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@diablo_ercan @tolgasatir aşı konusunda şöyle bir bilgi vereyim. Yurtdışında girilen sağlık kontrollerinin çoğunda, doktorlar daha önceden yaptırdığınız aşıları ve aşı kartını kabul edebiliyor. Eğer eksik var ise o zaman parasını verip yaptırabiliyorsunuz. Kabul edip etmemek o ülkedeki doktorun kararı, bazısı Unganlar gibi ben yapacağım diyebiliyor. Ben doktordan hangi aşıları istediğini sormuştum ve ASM’de o aşıları yaptırıp aşı kartının tercümesini götürdüm. KKK, Hepatit B ve Td yeterli olmuştu.
Kkk ve td ne oluyor? Bana özelden atarmısnz ayrıca hepatit b aşısı yaptırmış olan eşim hepatit b nasıl oluyor anlamadım,,, ve benim bütün aşılarımı yapmış annem ama enabızda falan görünmüyor çünkü benim zamanımda pc sistemi yoktu, nasıl bulacam aşı kartlarımı bilemiyorum
-
@debbieLA77 en az 2
bende 3 tane yaptırdım. 4 falan kesinlikle yaptırmam. -
@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@debbieLA77 en az 2
bende 3 tane yaptırdım. 4 falan kesinlikle yaptırmam.Covid ten mi bahsediyorsun? Ben 2sinovac oldum 1tane de bıontech yapayım diyorum yok aşı yok
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k