@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Zelene valla açıkça söylemek gerekirse bende şöyle düşünüyorum benim beyaz eşyalarım ikinci el para eder mi bilmem küçük ev aletlerim de var... tencerelerim tavalarım bir sürü mutfak ekipmanım var çok seviyorum onları...nasıl satıcam ki çatal kaşıklara kadar onların hepsi para oraya gidince almaya kalksanız yastıklı yorgandı çarşaftı battaniyeydi vs... küçük ev aletleri ve lambalar abajurlar vs olmaz zaten prizler uymuyor onların dönüştürücüleriyle uğraşılmaz orada valla ana hem fikirimde yatak vs... hem kitaplarım var benim onlar koliler tutar hem kıyafetlerimiz yazlık kışlıklar bunları oraya göndermesi de ciddi paralar değil mi arkadaşlar ben bi yatak baktım 3500 dolar ... televizyon buzdolabı çamaşı makinası falan derken gitti paralar biz kendi eşyalarımız o parlara satamayız ki 2 sehpa bir koltuk dolaptan falan da olmaz bu iş spot çu çağırsan öldürüyor herseyi bir de çıktı diyelim satıp savmaya başladık mülakat alamadık nolucaz ortada mı kalıcak... çünkü buna erkenden başlamak lazım öyle son dakikada satılmaz hepsi gibi geliyor bana
Bizde bu kısmını düşündük orada buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinesi hatta davlumbaz ankastre kiralayacağınız dairenin içinde bulunur vaziyette olacak Amerikada çamaşır makinesi harici (apartmanlarda genelde ayrı yıkama alanı bulunuyor) beyaz eşyalar dairelerde sabit.. bizdeki yatak odası sistemide orada yok.. gardrop mantığı bulunmuyor yani giyinme odası var.. ee elektronik zaten yüksek vergiler sebebiyle bu ülkede 2. Eli oradaki sıfırından daha pahalı.. ne kaldı geriye ? Çok severek giydiğim colombia montumu dahi satmadan gitmem diyorum zira orada 100 dolar olan mont ülkemizde sıfırı 8000tl ediyor.. hal böyle olunca spotçu değilde mülakattan çıkar çıkmaz daire anahtarını verin ailenize çekin tüm eşyalarınızın fotoğrafını koyun ilan sitesine gelen mesajları cevaplayın eşyaları almaya geldiklerinde aile bireyleriniz eşiniz dostunuz göndersin gitsin.. çok dert değil bence şu an mutfaktan yazıyorum 1000 tl ye aldığımız mikrodalganın ikinci eli 2500 tl olmuş bunları burada çürümeye bırakmakta mantıklı değil.. senede 1 ay tatile gelicez diye eşyalı evi terk etmek çok akıl karı değil nitekim eve hırsız dadanabilir rutubet olur su kaçağı olur ne bileyim küf olur bi haşere olur olurda olur.. emlakçı olarakta söyleyebilirim ki 1 yıl kapısı açılmamış çok daireye girdim lağımdan gelen 1 fare tüm evi mahvetmiş olabiliyor.. yada ufacık bir cam kırığından içeri dalan kediler.. yada örümcek ağlarıyla rutubetin birleştiği manzaralar hiç öyle gelirim senede 1 o yatakta yatarım dedirtmiyor 
Kokudan dolayı pazarlamaktan vazgeçtiğim gurbetçi dairesi biliyorum malesef.. boş ev bir şekilde durur ama eşyalı ev gerçekten büyük problem olarak kalır başınıza bence.. ben şahsen kendi evimi sattım bir kaç ev daha aldım sırf şu kredi faizleri açıklamaları ve bol keseden dağıtılan paraları görünce paramız dolarda bile dursa eriyecekmiş gibi hissettiğimizden.. ancak aldığımız konuta geçmek yerine onlarıda ilana koyduk.. kiralık daire arayışına girdik daire kiralar hangi sene çıkarsa çıksın o yıl o kiralık dairenin son eşyası satılana kadar kirasını öder sonra geride birşey bırakmayız dedik.. uber doordash vs yapıp hafta sonları 300 dolar fazladan para kazanma telaşına düşebileceğimiz bir ülkeye giderken neden 300 dolar fazla parayla gitmeyelim ki.. kazandığın doları buraya geldiğinde bozdurur bulunduğunuz şehrin en iyi otelinde ailenizle kalabilme ihtimalinizde oldukça yüksekken üstelik.. bence duygusallığa abd yolunda yer yok.. oraya gidiyorsak geriye dönüp çok fazla takılmamak lazım..