@abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@abrakadabra ilk shengen mi Multi aldınız bizde arabayla düşündük planladık ama ilk vizeyi shengen vermezler diye düşündük denesek mi bilemedim çocuk evde kalacak karı koca biz başvuru yapacağız
Merhaba, benim ilk Schengen vizem değil ama eşim ve kızımın ilk Schengen vizesiydi. Ben de ilk Schengen başvurumu Haziran 2022'de yapmış ve red almıştım. Ardından ticari Schengen vizesine başvurup ticari olarak almıştım.
Hesapta para gösterme olayı en kritik nokta aslında.
Yaptığım ilk başvuruda aman ya çok abartıyorlar yok öyle bir şey dedim, ama varmış görmüş oldum red alarak 
ilkte ne kadar para gösterdiniz ki
İlk başvuruyu yaparken çalıştığım şirketin aracı vize danışmanlık firmasını kullandım ve onun tavsiyesi üzerine 20.000 TL gösterdim. Ama hesap belirli zamanlarda eksilere girip sonra artılara çıkıyordu ve bunun büyük bir problem olduğunu yaşayarak öğrendim.
Bu başvurum için yepyeni bir hesap açıp, içine de 130.000 TL para koydum.
Bu şekilde başvuruyu yaptım ve bu sefer ben dahil tüm ailem sorunsuz şekilde vize aldık.
çok iyi bizim hesap çok şükür temiz borçlar erkenden yatıyor banka yüklü kredi de veriyor ama şuan istemiyoruz inşallah gideceğimiz zaman 
Başvuruyu yaparken krediyi çekmemenizi tavsiye ederim.
Çünkü neticede bankaya borçlu oluyorsunuz yine.
Benim hiçbir kredi borcum yok bu arada başvururken de yoktu.
Kredi kartı da kullanmıyorum 2 yıldır falan, yani bankalara borçsuz bir şekilde başvuru yaptım Schengen'e.
Ama borçlu olsanız bile, hesabınızda göstereceğiniz tutar yüksekse bir problem çıkmayacaktır bence.
borç falan görünmez sıkıntı yok, başvurmadan 1ay önce çekeriz zaten krediyi, aktif olarak yıllardır da kredi kartı kullanıyoruz, ya zaten paraya bakmıyorlar artık bi çok mülakata giren kişiyle konuştum sadece pasaportu isteyip 2-3soru soruluyor hiç bir evrağa bakmıyorlarmış-- o 1dk lık görüşmede tamamen şans diyorum