Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba değerli forum üyeleri, fazla laf kalabalığı yapmadan direkt linki bırakıp sormak istiyorum:

    Böyle bir durum var. Burçak Bey’i Kanada araştırması yapanlar tanır heralde. Güvenilir birisi olduğunu düşünüyorum. Linkteki firma da kendilerine ait.

    Yukarıdaki linkteki sistemle gitmek güvenli mi? Benim için elzem olan budur çünkü bu konuda forumdaki söylenecek şeyler çok önemli.

    Evimizi satıp bu yola girmeyi planlıyoruz.

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    Size su konunun ikinci iletisini okumanızı tavsiye ediyorum. Sn @crazycells yazmıs oldugu gibi tüm dünyadan ABD’ye kaç kişinin gittiğini o zamanın şartları ile yazmış. Gerçekten sadece merakımdan bende mail attım süreci nasıl tanımlayacaklarını merak ettim. Evinizi satıp gitmek büyük hayal kırıklıgı olabilir cok dikkatli olun bu tarz insanlar size iyilik yapayım derken kötülüğün en büyüğünü yaşatabilir. Madem gözünüzü karartıp evinizi satıp gitmekten yanasınız E2 vizesine bakın oraya gidince kendinizi kalıcı hale getirmeye çalışırsınız. Konu hakkında yorum yapması icin @gucarslan beyi de etiketliyorum ve hatta E2 vizesi araştırması yapan birkaç kişiyi de etiketliyorum ki yorumlarını dinleyelim ☺@denizci10 @tolgasatir

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-uyarılar


  • @waterman
    Onu okudum fakat eb3-c idi o.

    Yatırımla gitmek için 50-60k yetersizdir heralde. + nasıl geçineceğiz gidince 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Ballistix attığım maile dönüş yapmışlar tamamen fiyaskolar bilginize.

    Sorduğum sorularda Türkiye’den kaç kişinin su zamana dek bu yöntemle ABD’ye göç ettiğini sordum bilmediğini aracı firmayla çalıştığınız söyledi.

    Bu işlemin 1.5 yıl içinde kesin sonuçlanacağını söylüyorlar kesinlikle doğru değil 3 yıldır eb3 kategorisinden bekleyen var forumda..

    ABD’deki avukatların ismini sordum mahremiyet sebebiyle paylasamayacagını söyledi ve son olarak 25 bin dolar istendi. Şunu da eklemek isterim ki 1.5 yılda bu parayı geri kazanıyorsunuz dedi. 1.5 yılda 25 bin dolar kazanırsan eğer ABD’deki hayatın muhtemelen zehir olur.


  • @waterman

    Valla hayretler içerisindeyim, kendisi Kanada konusunda falan uzman, çok ilginç.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ballistix ayrica H1B ve EB3'ler icin soyle bir bilgi vereyim, bu sureclerde USCIS vize alacak kisinin USCIS islemlerinin ucretlerini ve avukatlik masraflarini odemesine izin vermiyor. Bunlari is yerinin harcamasi olarak goruyor (bunun tek istisnasi ilk basamaktaki "premium processing" , bunu vize alacak kisi cebinden odeyebilir); yani mulakatta konsolosa "avukat masraflarini ben cebimden odedim" derseniz, vize basvurunuz red olabilir bile...

    Buradan surecin nasil islemesi gerektigini anliyorsunuz... Bu islemler araci kurumlar vasitasiyla degil direkt isveren-isci anlasmasiyla gerceklesebilir. Yani sizi ise alacak bir sponsoru sizin bulmaniz gerekiyor, daha sonra ise bu sponsor sizin vize almaniz icin bir gocmenlik ofisinden yardim almali...

    Bu standardin disina cikan sureclere girmemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells Mecburiyet iste. Kacak gidenlerden iyidir diye dusunuyorum.

    GC cikmazsa geriye secenek kalmiyor. Mecburen bu sekilde bir is araciligiyla gidip GC almamiz gerektigi icin bu yolu dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Ballistix Merhaba, Anladığım kadarıyla bir an önce ülkeden çıkmak istiyorsun. Buradaki bir çok insanın istediği gibi. Ama bu heyecan ve acele sizlere zarar verebilir. Sayın @crazycells ve @waterman sizi kibarca uyarmaya çalışmış. Bu tür kişi ve kurumlara itibar etmeyin. Hele ki şuan artık alması hayale dönüşmüş evinizi hiç satmayın. Sakın!

    Profiline baktığımda bilgisayar mühendisi olduğunu gördüm. Benim önerim eğer yeterli değilse dilini geliştirip hangi programlama dilinde uzmansan onun üzerine girişimlerde bulunmaktır. Yaşınız da genç. Yani gerekli enerji ve zamanınız var.


  • @Programmer
    Ben de farkindayim risklerin ve tehlikelerin. Valla bilmiyorum ya ne olacak boyle. Dile abanip yuksek lisans icin gitmek daha mantikli bir fikir gibi gorunuyor.

    Yasim pek genc sayilmaz neredeyse yolu yarilamak uzereyiz. Sagolun yine de.

    Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐

    @Ballistix Rica ederim. Zarar görmeyin istiyoruz. Para kolay kazanılmıyor. Dil öğrenip Linkedin gibi ortamlardan iş kovalamak daha mantıklı. Bu şekilde iş bulunursa ne ala. Olmadı yüksek lisans yoluyla da gidilebilir. Yüksek lisans yaparken iş de bulunabilir.


  • @Programmer F1 vizesi almak sıkıntı işte. Konsolosluk vermiyor vize.

  • ⭐⭐⭐

    @Ballistix O zaman turist vizesi ile gidip statü değişikliği yapmak gerekecek. Bulunur bir yol.


  • @Programmer Turist vizesini hiç vermiyorlar. 😞

  • ⭐⭐⭐

    @Ballistix Valla yine de denemek lazım. Ben inşallah vazgeçmeyeceğim.


  • EB3 vizesi için bir şirket buldum ilgilenenlere,

    hatta kayıt olup işlere baktım, genelde kfc sponsor oluyor. Saatlik ücretlerde 11-13 dolar arası fastfood işleri(sürekli değişiyor bu ama). 25bin dolar civari istiyorlar(parça parça).

    googleda araştırdım kendileri dolandırıcı değil.

    lakin eb3 öyle çabuk çıkan bir vize de değil, bunun bilinmesi gerek. 2 sene civari sürer gibi gözüküyor + 1 sene de size sponsor olan işveren için çalışmanız lazım. Greencard lotosundan daha mantıklı bir çözüm eğer kenarda para var ise.


  • @charon
    11$ ile nasıl gecinecek insanlar resmen sömürmeye adam arıyorlar. Mecburiyetten sanırım. Çok parası olan üzerine takviye yaparak ayakta kalmaya çalışabilir. Zorlu bir süreç gibi.


  • @charon
    Benim gorustugum yer de bu civarda para istiyor.
    En azindan Turk ve guvenilir birisi, iletisim problemi olmaz diye arastirma yapiyordum.

    Benim icim verdigi para onemli degil. 12 dolar saatlik verse, gunluk 96 dolar gibi bir para yapilir 8 saatte. Zaten ben bir miktar parayla gidecegim, verdikleri parayla gecinme amaci gutmuyorum.

    Yeter ki sonunda greencard versin bize.

  • ⭐⭐⭐

    @vermaynen kalacak yer sağlanmıyor anladığım kadarıyla cok inceleyemedim siteyi ama bakacağım. 25 bin dolar + 15 bin dolar (ortalama ilk aylarda kendimizi geçindirecek ve ev tutma vs işleri) ile birlikte 40 bin dolara patlayacak bir süreç.


  • @waterman, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    @vermaynen kalacak yer sağlanmıyor anladığım kadarıyla cok inceleyemedim siteyi ama bakacağım. 25 bin dolar + 15 bin dolar (ortalama ilk aylarda kendimizi geçindirecek ve ev tutma vs işleri) ile birlikte 40 bin dolara patlayacak bir süreç.

    Yer sağlamıyor. Daha fazlaya patlar süreç 2 yıl sürüyor. 3-5 yıl süren kişilerde mevcut. Hadi 2 yıl sürsün. 2 yıl boyunca ise başlayana kadar geçen zaman da orda gideriniz olucak. 1 yıl da çalışma zorunluluğu var. 3 yıl. 3 yıllik gider + 25bin$

  • ⭐⭐⭐

    @vermaynen 2 yıllık süreçte Amerika'ya gitmiyorsunuz. Türkiye'de kalmaya devam ediyorsunuz. Kendilerinin sitede yazdıkları bu şekilde. Parası olana bir şey diyemem. Lakin diyelim ki gittiniz, 12$ saatlik ücret aldınız. Eyalet gelir vergisi ödediğiniz bir yerde iseniz bunun muhtemelen 2-3 doları da vergiye gider. Size kalır 9$. Bu parayla geçinmek mümkün değil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum