Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• @Sevil-Kazdal merhaba, biz de ready oldugumuzu dun sistemden gorduk ve bugun talimatlar mailini aldik, suan randevu gorunmuyor dediginiz gibi ama yakinda acilir diye dusunuyorum🙏Kontrol etmeye devam...

• @ob16222 cok tesekkur ederim yanitiniz icin

• Merhabalar, Ben US doğumlu bir ABD vatandaşıyım. Aynı zamanda Türkiyede ikamet ediyorum. Kısacası çift vatandaşlığım var. Şu anki sevgilim ile nişanlandık ve Amerika'da evlenmek istiyoruz ve oraya taşınmak istiyoruz. Bununla ilgili K1 vizesi sürecini başlatacağız. Fakat ilk aşama olan I129-F formunu doldurmak ile ilgili bir kaç sorumuz var.

1. Bu formu doldurmak için resmi olarak Amerika'da mı bulunmalıyım? Bu kaynakta "I-129F başvuruları sadece Amerika’daki Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (USCIS)aracılığıyla başlatılabilir." deniliyor.

2. USCIS ofis adreslerini websitesinde gördüm. Türkiye'den ABD'deki bir arkadaşıma ben bu formu postalasam ve ordan o arkadaşım bu post office'e benim adımda evrakları gönderebilir mi? Ya da ben direk bu adrese gönderim yapabilir miyim?

3. Bu konular ile ilgili ilerleyen süreçlerde danışmak için önerebileceğiniz bir danışman var mı?

Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

• @gkorkmaz

1- Amerika da bir adres vermeniz lazım resmi olarak kaldığınız uscis tarafından gönderilen postalar için

2- dediğiniz şekilde yapabilirsiniz form zaten pc üstünde dolduruluyor PDF formatında sadece bir kaç yerini elle doldurmanız lazım o kadar. İmza vs.

3- şahsi görüşüm danışmana gerek yok. 2-3 sayfa geride bir video paylaştım dosyada neler olması gerektiği ile ilgili onu referans alarak yapabilirsiniz.

• @gkorkmaz aslında gideceğiniz yere göre süreçleri kontrol ederseniz burada evlenip başvuru yapmak daha mantıklı görünebilir benim gideceğim yerin bekleme süresi çok uzun burada evlenmiş olsaydık şimdiye orda ihtimalim vardı K1den daha kısa gibi sanki zaten yaşamak içinde gitmek istiyorsunuz önce buna bir karar verin derim , bekleme süresi insanı yıpratıyor sahiden sadece bir tavsiye

• Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Form ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptık, sanıyorum ki kendimiz doldurup ilerletebiliriz dediğiniz gibi. Ben doldurduktan ve imzaladıktan sonra arkadaşıma göndereceğim ki o direk kendi adresinden yollasın.

Sadece şu konudan emin olamıyorum. Ben resmi olarak Amerika'ya giriş yapmadım fakat arkadaşımın adresini adresim gibi göstereceğim. Burada problem olmaz mı?

@pelin-dikmen Bu konuyu da düşündük fakat o vizenin daha uzun sürede çıktığı bilgisini aldık. 1 sene gibi bir vaktimiz var, bu süreçte K1'i deneyeceğiz gibi görünüyor şimdilik.

• @gkorkmaz k1 süreci için kafanızdan en az 17 ayı silin ( en iyi ihtimalle ). 1 sene sadece hayalperestlik olur dediğim gibi Amerika’da tarafınıza gönderilecek kağıtlar için resmi bir adres belirtmeniz yeterli. Amerika’ya resmi olarak giriş yapmadım kısmını tam anlamadım ancak Amerikan vatandaşı olup herhangi bir kaydınız Amerika’da yoksa süreç nasıl ilerler bir fikrim yok. O konuyu iyi araştırmanızı tavsiye ederim

• Selamlar çok teşekkürler.. süreç epey uzunmuş gerçekten. Amerikada bulundum, en son 2017 de orada çalıştım fakat sonradan tekrar gitmedim demek istedim. Yeni bir adres vereceğim için sorun olur mu emin olamamıştık. Biz bir konsolosluğa danışalım olmazsa bu konuyu. Çok teşekkürler yanıt için.

• @gkorkmaz evet süreç uzun oda herşey yolunda giderse , 1 sene de bu işi halletmeniz için elinizde geçerli sağlık sebepleri olmalı süreci etkileyecek doktor onaylı bu onay da başvuran kişinin Amerika’dan alması lazım. Onun dışında savaş mağduru ise nişanlınız süreci hızlandırabilirsiniz. Bu iki seçenek dışında minimum 17 ayı gözden çıkarın. Beklentiniz 1 sene ise şimdiden değiştirmenizi tavsiye ederim.

• K1 vizesine başvuru için kız arkadaşıma Türkiye’den hangi evrakları hazırlayıp vermem gerekiyor.

• @KaanN 2-3 sayfa geride ki paylaştığım videoyu ve konunun ilk sayfasına bakınız!

• Bu ileti silindi!

• ob16222O ob16222 bu başlıktan bahsetti

• arkadaşlar öncelikle herkese mutlu yıllar dilerim. I-129F formundaki adres kısımlarınıdoldururken çok az boşluk var. adresinizi ingilizceye nasıl çevirip yazdınız?
    .... mahallesi.... caddesi ... sokak bunu ingilizce olarak mı yazmalıyız türkçe mi?

• Bu ileti silindi!

• @thisnew kısaltarak yazabilirsin X mh. Y sk. Gibi Türkiye’deki adresin önemi yok

• @ob16222 teşekkürler

• @pelin-dikmen Merhaba, sizin tavsiyenizle CR1 vizesine başvurma kararı aldık. Haziran gibi nikah yapıp ardından green card başvurusu yapacağız. Sanırım en hızlı seçenek bu olacak. Yine nikahı bekleme süremizi hesaba katınca bir 15 -17 aya yakın sürecek fakat en azından o süre boyunca beraber oluruz ve amerikaya girişte bir daha green card çalışma izni vs ile uğraşmamış oluruz dedik.. yönlendirme için çok teşekkür ederiz..

• Öncelikle herkese mutlu yıllad iliyorum

Ben üniversite öğrencisiyim. Çalışma geçmişim olmadı fakat birçok kısa süreli stajda bulundum. Bunları beneficiarys employer başlığı altına girmeli miyim? yoksa boş mu bırakmalıyım?

• @thisnew, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Öncelikle herkese mutlu yıllad iliyorum

Ben üniversite öğrencisiyim. Çalışma geçmişim olmadı fakat birçok kısa süreli stajda bulundum. Bunları beneficiarys employer başlığı altına girmeli miyim? yoksa boş mu bırakmalıyım?

Bos birakin, beneficiary kişinin calisma geçmişi onemli degil, zaten staj yapmaniz egitimizin bir parcasi oldugu icin yazmaniza gerek yok. Kendim de bos birakmistim.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k