Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de şirketimi kurup kendime vize sponsoru olabilir miyim?

• Öncelikle merhaba,

Durumum şöyle Makine Mühendisiyim uzun zamandır savunma sektöründe çalıştım ve 2018 yılında kosgeb desteği ile savunma ve havacılık alanında faaliyet göstermek için şahış şirketi kurdum ve şirketim hala aktif. Fakat şirket bünyesinde daha çok danışmanlık verdiğim için ticaret hacmi düşük dolayısıyla bu şartlarda ABD'de ofis açıp kendim için L vize türünü alabilirmiyim?

• @Sencerium, içinde söyledi: ABD'de şirketimi kurup kendime vize sponsoru olabilir miyim?

Öncelikle merhaba,

Durumum şöyle Makine Mühendisiyim uzun zamandır savunma sektöründe çalıştım ve 2018 yılında kosgeb desteği ile savunma ve havacılık alanında faaliyet göstermek için şahış şirketi kurdum ve şirketim hala aktif. Fakat şirket bünyesinde daha çok danışmanlık verdiğim için ticaret hacmi düşük dolayısıyla bu şartlarda ABD'de ofis açıp kendim için L vize türünü alabilirmiyim?

Sayin @Sencerium, ticari vize almaniz zor olabilir. Butun duruma bakmadan kesin bir sey soylemek mumkun degildir. Buradan daha detayli bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager Ancak yeni ofisin bir yil icinde sizin maasinizi da cikarabilecek oldugunu gostermesi gerektiginden TCde ticari hacmi dusuk/kar marji dusuk bir sirketin bunu gostermesi mumkun olmayacaktir. Bu nedenle bu alanda basari sansinizin dusuk oldugunu varsaymaniz gerekir.

• crazycellsC crazycells , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    8 İleti
    562 Bakış
    A
    @Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz
  • J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    334 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    571 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum? Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler Sayın @Jackhead, İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    6 İleti
    809 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k