2022 Hedefleri
-
@academicus Bu arada aklıma gelmişken sorayım. Size daha önce bahsettiğim NIW vizesi ile ilgili bir girişimde bulundunuz mu acaba?
-
@Programmer Avukatla görüştüm, imzalamam için anlaşmayı gönderdiler. Fakat, devamını gerçekleştirmek için ABD'ye girmeyi bekliyorum. Benim sürecim biraz çetrefilli olacak çünkü maalesef vizeme 2 year rule koydular.
O yüzden şu anki planımda sürecim şöyle:- Ülkeye bir aksilik olmadan gir

- Şu anda bu gideceğim okul dışında University of California'dan bir hocayla da görüştüm. Davet aldım. Oradaki bürokrasiyi tamamlayıp statünü uzat. (Bu olduğunda sürem 1 seneye çıkacak, şu an 6 ay).
- Sorun olursa F1 kovala.
- Statünü uzattıktan sonra J1 Waiver'a ve NIW'ya başvur.
Bilmiyorum, eksiğim gediğim atladığım bir yer var mı. Gidince avukatlarla yüz yüze konuşacağım. Yanına gittiğim tanıdığımın aile avukatı var bir ona da soracağım. Türkiye'ye geri dönmek zorunda kalmadan halletmek istiyorum...
- Ülkeye bir aksilik olmadan gir
-
@academicus Planlar iyi bence. Dediğiniz gibi gidince yüz yüze bu işler daha iyi olur kanaatindeyim. Başaracağınıza inanıyorum.
-
@Programmer umarım. Tabi bu süreçte Mayıs'ı çekiliş sonuçlarını da beklemeye devam. Sizin bilginiz vardır belki, mesela bu süreçte bir sürpriz oldu ve çekilişi kazandım. Türkiye'ye geri dönmeden işlemlerimi ABD'den yapabiliyor muyum? Ya da mevcut iki yıl kuralı olumsuz etkiliyor mu çekiliş sonucunu?
-
@academicus Tabi ki yapabilirsiniz. Ama öncesinde waiver almanız gerekiyor. Bunu aldıktan sonra CN cutt-off içindeyse o zaman AOS (Adjustment of Status) yaparak işlemleri orada yapabilirsiniz.
-
@Programmer çok teşekkür ederim cevabınız için
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum