Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ahmet-34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    BU SÖLEDİKLERİMİ GERÇEKTEN CİDDİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA DA İLETİYORUM LÜTFEN AMA LÜTFEN ETEAFINIZDAKİ İNSANLARI SAYISAL LOTO ALIRMIŞ GİBİ BU ÇEKİLİŞE DAVET EDİP DURMAYIN İŞLER ARTIK ÇOCUK OYUNCAĞINA DÖNDÜ CİDDİ OLUN CİDDİ DÜŞÜNÜN KESİN GİDİCEM AMERİKAYA GÖZÜYLE BAKAN İNSANLAR BAŞVURSUN BUNLARI SÖYLÜYORUM ARAMIZDA BENİM GİBİ CİDDİLER VARSA ONLARDA UYARILARINI YAPSIN TEPKİLERİNİ GÖSTERSİN DİE SADECE BENİM HAKKIM YENMİYOR SİZİNDE AYNI ŞEKİLDE YENİYOR BİLİN İSTİYORUM KAZANMAK HERKESİN HAKKI AMA SÖLEDİĞİM GİBİ CİDDİ MADDİ YÖNDEN SIKINTI ÇEKMEYENLERİN HAKKI ❗❗❗❗❗❗❗❗❗

    Kimin basvurup basvurmayacagina karar vericek yada yonlendircek kisi veya kisiler senin gibiler degildir. Olayin maddiyatla alakasi yok. Kazanamadigin icin kuyruk acin ile milletin maddi durumunu elestirmek sana kalmadi. Her dileyen basvurabilir ve kazanabilir de. Gidip gitmemek onun tercihidir. Ne seni, ne de bi baskasini ilgilendirmez. Kimsenin de hakkini yememis olurlar. Bu sekilde tepki gostermek senin haddine degil. Yuce yaradan kime verip vermicegini biliyor sanirim. Buda ispati..


  • @ahmet-34 bu şekilde tepki gösteriyorsunuz ancak 2019 talihlisi olsanız ve case numaranız çok yüksek olsa sabah akşam sizden daha düşük case numarası olan insanların "öylesine" başvuru yapan insanlar olması için dua ederdiniz. Büyük harflerle arka arkaya gergin mesajlar yazmanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum.
    Sonuç olarak verilecek vize sayısından daha fazla kişiye çıkıyor bu loto, kimse kimsenin hakkını yemiyor içiniz rahat olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • @uysalkedi DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @wwinter Ozgur ile Amerika kanalina baktim simdi. Kendisi 1 sene onceki videolarini kaldirma karari almis. Bahsettigim videoyu bulamadim maalesef. Sohbet videosuydu. Yarim saat falan suruyordu. Uzgunum.😔

    Çok teşekkürler ilginiz ve çabanız için🙏🏻


  • @wwinter rica ederim. Hersey gonlunuzce olsun bol sanslar...


  • Isteyen basvurur, illa su kadar para su kadar ev arsa olacak diye birsey yok veya illaki 15 bin dolar olacak diye birsey yok. 14999 dolari olan elenecek mi? Onemli olan, para mevzusunun hikayesi Amerikaya geldiginiz de kendinizi bir ise girene kadar gecindirebilmek. Eger senin paran yeterince yoksa fakat egitim seviyen cok iyi veya Amerikaya gittiginde kendine yetebilecegini konsolosa ikna ettirebilirsen 4-5 bin dolar ile bile mulakati gecersin, veyahut youtuber olan amerikaya giden giderken de sadece 1000 dolarla giden fakat elcilige 15-20000 para gosteren kisiler var... Kadere inanirmisinin bilemem lakin, bana gore kaderiniz de varsa o icinde oldugunuz ucak Amerikaya iner!!! Ayrica kimse kimsenin hakkini yemiyor gecen senelerde case number alipta amerikaya gidemiyenler de oldu... Siranin dahi gelmedigi insanlar oldu...


  • Parası olmayan, gitmeyecek, gidemeyecek ve öylesine deneyen kişilerin bu çekilişe katılmasına bende karşıyım. Ama burada uyarı yapmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor arkadaşlar. O yüzden boş polemiklerden uzak duralım birbirimizi kırmayalım. Toplasan şurada kaç kişiyiz sanki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet-34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Millet şunu anlayamamış hala benden bu kadar para istiyor amerika hükümeti ben okadar parayı nerden bulup gösteriyim diyor kardeşim siz manyakmısınız hükümet o parayı olur da kazanırsan gittiğin kendini idame et diye göster istiyor adam ülkeye dilenci aramıyorki maddi durumu iyi yeterince geldiğin de kendini idare edicek sonrasında bi işe giricek efendi efendi çalışıcak vergisini ödücek adam arıyor adam kalkmış ben nerden bulimki o parayı diyor o zaman başvurma arkadaşım bizim hakkımızı yeme bari !!!!

    Bazi serzenislerinize katilmamak elde degil. O kadar yazip cizmemize ragmen hala bu parayi ABD kendi icin istiyormus gibi sorular soruluyor 🙂 Bu para kisilerin ABD'de yasama rahat bir gecis yapabilmesi icin gerekli, yeni bir ulke, yeni bir yasam... Eger tanidiginiz hickimse yoksa hele, bu durumda isiniz daha da zor olacak ve daha da fazla paraya ihtiyaciniz olacak, sisteme alisana kadar.

    Eger benim birikimim yok, param yok, bana yardim edecek kimse yok diyen arkadaslar varsa, bu arkadaslar bence vize gorusmesinde ne gosterecegim diye burada soracaklarina, asil soruyu kendilerine "ABD'ye gidince ne yapacagim ben?" diye sormalilar. Eger ABD'de yasayabileceginizi bir sekilde kanitlayabilirseniz konsolosa zaten vizenizi onaylar. Onemli olan, sizin ABD'de yasayabileceginizi gosterebilmeniz.

    Fakat, siz yine de sakin bir sekilde yazin. Maalesef insanlarin basvuru yapmasini engellemenin bir yolu yok, ayrica birkac yil sonraki durumlarini ongormek de mumkun degil. Tabii fikirlerinizi belirtebilirsiniz ama ardi ardina bu sekilde yazarsaniz tepki almaniz normal. Siz size gore neyin dogru, neyin yanlis oldugunu yine belirtin; ama birakin insanlar istedikleri gibi hareket etsinler.

    Diger arkadaslarin da belirttigi gibi, vizelerin bosa gitmemesi icin zaten cok sayida kisi seciliyor lotodan.


  • @crazycells doğru haklısınız ama bilinçlendirmek de gerekli die düşünüyorum insanlar bunu deneme amaçlı kendilerine takıntı haline getirmeleri saçmlık çünkü çıkma ihtimalimizi düşürüyorlar sanki bu çekiliş onlara karşılığında direk ellerine green card verilcekmiş gibi hareket ediyorlar siz çekilişi kazandığınız da daha türkiyeden çıkmadan bir sürü masraflarla karşılaşcaksınız bide bunu ABD deki harcamalarına hiç girmiyorum doların ne kadar yüksek olduğunu da unutmamak lazım benim burda üsütünde durduğum bu herkse saygılar sevgiler ..


  • @crazycells Merhaba başvuruda bulunacağım ama kafamı karıştıran iki nokta var. Bilen birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirm.1.SORUM; Doğum yerim Azarbaycan ama Türk vatandaşıyım. Azerbaycan vatandaşlığım-pasaportum yok. T.C. Nüsfus cüzdanımda-T.C.Pasaportumda doğum yeri tam olarak Tezekend - Azerbaycan yazıyor. Tezekend bu arada doğmuş olduğum köyün ismi şehir ismi değil yani. Green Card Formu'nda 4. soruda diyor ki sadece doğduğunuz şehri girin ilçe vs. girmeyin. Ben bu alana Tezekend in bağlı olduğu şehrin ismini mi yazmalıyım yoksa T.C. Pasaportu'da yazdığı gibi Tezekend mi yazmalıyım? emin olamadım:( Sonuçta pasaportta Tezekend yazıyor ama 4. soruya ' Birht City Unkonwn ' diyerek etkinsizleştirisem diskalifiye olmama neden olur mu?
    2. SORUM İSE; Doğum yerim Azerbaycan olduğu için Azerbaycan'a ayrılan kotadan çekilişe katılacağım. Ama ismimde bu yıl harf değişikliği yaşandı ve Azerbaycan'daki kayıtlarla buradaki kayıtlar arasında bir farklılık olması herhengibir karışıklıktan dolayı elenmeme neden olur mu? Son olarak çekilişe Azerbaycan kotasından katılıyor olsam da seçilmem durumunda (ki inşAllah:)) mülakata burada mı gireceğim? Belki bazılarına saçma gelebilir sorularım ama gerçekten aklımı karıştıran noktalar bilgisi olan varsa yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dina DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba başvuruda bulunacağım ama kafamı karıştıran iki nokta var. Bilen birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirm.1.SORUM; Doğum yerim Azarbaycan ama Türk vatandaşıyım. Azerbaycan vatandaşlığım-pasaportum yok. T.C. Nüsfus cüzdanımda-T.C.Pasaportumda doğum yeri tam olarak Tezekend - Azerbaycan yazıyor. Tezekend bu arada doğmuş olduğum köyün ismi şehir ismi değil yani. Green Card Formu'nda 4. soruda diyor ki sadece doğduğunuz şehri girin ilçe vs. girmeyin. Ben bu alana Tezekend in bağlı olduğu şehrin ismini mi yazmalıyım yoksa T.C. Pasaportu'da yazdığı gibi Tezekend mi yazmalıyım? emin olamadım:( Sonuçta pasaportta Tezekend yazıyor ama 4. soruya ' Birht City Unkonwn ' diyerek etkinsizleştirisem diskalifiye olmama neden olur mu?
    2. SORUM İSE; Doğum yerim Azerbaycan olduğu için Azerbaycan'a ayrılan kotadan çekilişe katılacağım. Ama ismimde bu yıl harf değişikliği yaşandı ve Azerbaycan'daki kayıtlarla buradaki kayıtlar arasında bir farklılık olması herhengibir karışıklıktan dolayı elenmeme neden olur mu? Son olarak çekilişe Azerbaycan kotasından katılıyor olsam da seçilmem durumunda (ki inşAllah:)) mülakata burada mı gireceğim? Belki bazılarına saçma gelebilir sorularım ama gerçekten aklımı karıştıran noktalar bilgisi olan varsa yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.

    1. Pasaportta yazildigi gibi yazmanizi tavsiye ederim.

    2. Butun degisiklikleri ve bilgileri belgeleyebildiginiz surece bir sorun olmaz. Mulakata bulundugunuz ulkede girebilirsiniz, bir sorun olmaz.


  • Benim gibi plan program seven, hayatı hazırlıklı temkinli yaşayan insanlar için, hiçbir hazırlığı olmadan hatta bazen en ufak fikri bilgisi olmayanların green card a başvurması saçma gereksiz olabilir, sonuna kadar katılıyorum size o konuda ve bazen konudan o kadar bîhaber insanlar görüyoruzki irrite olmamak mümkün olmuyor. Ama işte özgürlük bu da, gitmeye çalıştığınız yerle, gitme sebeplerinizden biriyle çelişir duruma düşersiniz eğer şunlar başvursun bunlar başvurmasın denir ve bunda ısrarcı olunursa. Yoksa hiçbir hazırlığı (maddi manevi ve hatta dil bakımından-youtube dil öğrenme videolarıyla dolu, günde yarım saat birkaç ay video izleyerek bile çatpat bir sürü şey öğrenilir, buna bile üşenen/üşenecek insanlar var malesef bu çekilişe katılan) olmayan insanların %95 i talihli olsalar da sürecin sonu hüsranla bitecek. %5 lik kısım belki maddi manevi hırs yapıp 1-1,5 yıllık süreçte bu işi ciddiye alıp birşeyler yapacak azmedecek ve gidecek, ona da helal olsun denir zaten 🙂
    Bunların yanında maddi olarak şuan hazırlıklı olanlarımız var evet, ama 6 ay sonra Allah korusun bir sebeple bu birikimlerimizin yok olmayacağını kimse garanti edemez. Bu da düşük ihtimal ama ihtimal işte..

    E 50binden fazla talihli seçildiğine göre, hak gaspı da söz konusu değil. Kimin kısmetinde varsa o gider zaten, dahasına da çok takılıp zaten zor geçecek bu bekleme süreçlerini daha da stresli hale getirmenin manası yok. Başvurup, bekleyelim, soru soralım cevap bulalım, arada muhabbet ortamı olur vs böyle böyle mayısı ederiz. Sonrasına da hep diyorum Allah kerim.. Hepimizin hakkında hayırlısı..


  • @crazycells teşekkür ederim .


  • @aysegul konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Üzerine hiçbir yorum ve ek yapmaya gerek bırakmamışsınız. Teşekkürler.


  • @lordbolton geçen sene ne kadar çok yol aradığımı @crazycells bilir :)) Birçok yol denedim ama nafile green card sonucuna baktıktan sonra yıkılmıştım resmen 🙂 Şans işi hatta büyük bir şans işi çıkarsa giderim çıkmazsa devam büyük umudum yok tecrübelendik 🙂


  • @ahmet-34 maddi yönden sıkıntı çekmeyenler yaşasın maddi durumu kötü olanlar neden kaderine küsüp beklesin ? bence bu çok yanlış maddi durumu iyi olanlar gitmesin o zaman nede olsa ihtiyacı yok kendi şansını kendi parasıyla yarata bilir.Gönülden isteyen herkes başvura bilir bu herkese sunulmuş bir şanstır...


  • Parası olan olmayan dan çok gerçekten gitmek istemeyenlerin başvurmamasi gerekiyor 10 yıldır çok isteyip de kazanamayan insanlar varken ya öylesine başvurdum kazandım ama gitmicem diyen insanlari görüp sinir olmamak elde değil herkesten isteğim kimse başkasının adına başvuru yapmasın gitmek isteyen zaten başvurusunu kendi yapar


  • Arkadaşlar tekrar merhaba...Özellikle lise mezunu olan arkadaşlardan şu soru sorulmakta...Lise mezunu olan birinin kazanma olasılığı var mıdır? Amerika'da lise mezunu olan tanıdıklar var mı ? Arkadaşlar benim babam meslek lisesi torna-tesviye mezunu olarak Amerika'ya geldi ve asla küçük işlerde çalışmadı.Amerika'ya ilk geldiğimiz yıllarda fabrikalara başvuru yaptı ve yıllarca çalıştı.Evet Amerika'da lise mezunu yeşil kart sahibi arkadaşlarda bulunmakta.Her şey bir yana bu bir loto şansı olan doktor da gidebilir şansı olan Torna-tesviye mezunu olanda.


  • @gökçe-yılmaztürk siz ya dediklerim den bişey anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz herkes başvursun en doğal hakkı fakat adam daha banka da ABD ye gösterecek beş kuruş parası bile yokken başvuru yapmayı tercih ediyor hadi diğelimki borç harç ABD ye 15 bin doları gösterdi peki sen amerkaya gittiğinde orada kendini idame edicek orda masraflarını karşılıcak paran varmı YOK kimse sana buyrun amerikaya hoşgeldiniz buyrun işiniz hazır da demiyor he diyosanki benim orda tanıdıklarım var beni orda her türlü karşılar eyvallah ama biraz mantıklı düşünün elinizde avucunuz da para kalkmışsınız bana burda acıtasyon yapıyorsunuz benim de miyon dolarlarım yok ama idare edicek param var tanıdıklarım var bu beni her türlü gecindirir ...


  • Gitmeyecek insanların başvurmaması konusunda hem fikir olsakta sıktı konunun uzatılması !


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum